Καθώς ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τις διακοπές έφτιαξα μια λίστα με τη χειρότερη παρέα για διακοπές και τα άτομα που μπορεί να ταιριάζετε πολύ στη ζωή στην πόλη αλλά ο συνδυασμός σας σε καλοκαιρινό προορισμό είναι «θανάσιμος». Πόσες φιλίες δεν έχουν χαλάσει για λόγους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ασχολιόμασταν. Πόσες φορές δεν φύγαμε με καράβια και αεροπλάνα χωρισμένοι, γιατί απλά σκοτωθήκαμε στις διακοπές και δεν θέλαμε να δούμε τον άλλον ούτε ζωγραφιστό;

Τύποι ανθρώπων που αποτελούν τη χειρότερη παρέα για διακοπές

  1. Ο τύπος που θέλει το air-condition στους 18 βαθμούς για να κοιμηθεί. Δεν μπορείς να κοιμηθείς σε αυτές τις θερμοκρασίες όσο καύσωνα και αν έχει έξω. Ξυπνάς άρρωστος το επόμενο πρωί και αυτό δεν σου χρειάζεται καθόλου στις διακοπές σου. Βέβαια σκέφτομαι και εκείνον που ζεσταίνεται τόσο πολύ το βράδυ αλλά μια ρύθμιση βραδινού ύπνου, να έχεις μια δροσούλα γύρω στους 25 βαθμούς στη χαμηλή σκάλα είναι νομίζω ένα καλό deal προκειμένου να είστε και οι δύο οκ.
  2. Ο τύπος που έχει συνήθως το αυτοκίνητο. Μου έχει τύχει να είμαι σε διακοπές με αυτόν τον τύπο που θέλει ως δια μαγείας να κάνει το δικό του πρόγραμμα, να φύγει ό,τι ώρα θέλει για το μπάνιο, εκεί που είστε στη θάλασσα μια χαρά ξαφνικά να λέει: «Εγώ θέλω να πάω σπίτι και να κοιμηθώ». Δηλαδή τι εννοείς θέλω να πάω να κοιμηθώ; Γιατί δεν κοιμάσαι στην ξαπλώστρα, υπάρχει καλύτερος ύπνος από αυτόν κάτω από την ομπρέλα, να ακούς τον γλυκό παφλασμό της θάλασσας;
  3. Ο τύπος που γκρινιάζει για όλα! Δηλαδή για ποιον λόγο να πας διακοπές και να γκρινιάξεις; Για τα πάντα; Για το δωμάτιο, για το φαγητό, για τη θάλασσα, για τις τιμές, για το γεγονός ότι θέλετε άλλα πράγματα με την παρέα σου; Η γκρίνια καλύπτει τα πάντα και ο άνθρωπος «ο δύστροπος» γενικά, δεν είναι ευπρόσδεκτος να τον έχεις στον χώρο σου 24/7.
  4. Ο τύπος του φίλου που είναι τσιγκούνης. Κλασική ατάκα: «Μου το αγοράζεις γιατί έχω 50€ και να μην το χαλάσω» και τελικά φεύγει από το ταξίδι με ολόκληρο το 50ρικο γιατί ποτέ δεν βρήκε «την ευκαιρία να το χαλάσει». Καταλαβαίνω το να μην έχεις χρήματα αλλά σε αυτήν την περίπτωση μην πηγαίνεις διακοπές, ή πήγαινε κάπου που έχεις σπίτι , στο χωριό σου ή στο εξοχικό σου που δεν χρειάζεται να πληρώσεις για διαμονή και διατροφή.
  5. Ο τύπος που θέλει να ξυπνάει στις 6 το πρωί και ξυπνάει και όλους τους υπόλοιπους γιατί δεν μπορεί να περιμένει. Όμως το θέμα είναι και σε εκείνον που ξυπνάει στις 12. Χρειάζεται να βρεθεί κάπου μια κοινή τομή. Δεν γίνεται ούτε ο ένας να ξυπνήσει και να περιμένει με τις ώρες να ξυπνήσουν οι υπόλοιποι αλλά ούτε και ο άλλος να ξυπνάει αξημέρωτα τις ημέρες που θέλει να ξεκουραστεί.
διακοπές και δουλειά
Pexels

Πώς να διαφυλάξεις τις διακοπές σου

Οι διακοπές για τον καθένα είναι ΙΕΡΕΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία! Είναι αυτές οι δύο εβδομάδες που έχουμε όλοι να κατεβάσουμε τους διακόπτες μας, να χαλαρώσουμε, να λιώσουμε στην ξαπλώστρα, να δούμε νέους τόπους, να κολυμπήσουμε σε νέα νερά, να κοιμηθούμε.

Είναι όμως και η ευκαιρία να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, τους φίλους μας, τους αγαπημένους μας. Αν δεν ταιριάξεις με μια παρέα στις διακοπές, είναι ένα καμπανάκι που σηματοδοτεί ότι ίσως η παρέα αυτή δεν είναι ιδανική για να πας διακοπές μαζί της. Μπορείτε απλά να περνάτε καλά στην πόλη σας αλλά δεν ξαναπάτε ποτέ μαζί διακοπές.

Πώς να διαφυλάξεις τη φιλία σου

Εξίσου ιερή είναι και η φιλία όπως είναι και οι διακοπές. Αν γυρίσατε σε ένα καράβι και ο ένας καθόταν στο 1ο κατάστρωμα και και ο άλλος στο 2ο, είναι πολύ λογικό αν νιώσατε αυτό το burnout μετά από τις πολλές μέρες συγκατοίκησης και να θέλετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας. Αν η φιλία είναι δυνατή και αφού πάρετε το χρόνο σας, θα ξαναβρείτε τα πατήματά σας και δεν θα ξαναπάτε ποτέ μαζί διακοπές μαζί.

Εύχομαι να περάσεις υπέροχα όπου και να πας διακοπές, να διαλέξεις με προσοχή την παρέα των διακοπών και να μην χρειαστεί να βάλεις πολύ νερό στο κρασί σου.

10 πράγματα που μας ανοίγουν την όρεξη πριν το ταξίδι και μας κάνουν να ανυπομονούμε να φύγουμε

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News