Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να περπατάμε και να στεκόμαστε πάντα ευθεία, αλλά συχνά καμπουριάζουμε ή κοιτάμε προς τα κάτω. Το ξέρεις, όμως, ότι ο τρόπος που στέκεσαι σημαίνει κάτι για την προσωπικότητά σου;

Οι τρεις στάσεις παρακάτω δείχνουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ευτυχώς, μπορείς να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου και είναι πιθανό μέσα απ’ αυτή την αλλαγή να αλλάξει και η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Η ψυχολόγος Dr. Seema Hingorany γνωρίζει πόσα λέει η στάση μας για την προσωπικότητά μας. Δηλώνει ότι ο τρόπος που στεκόμαστε σημαίνει πολλά πράγματα για την προσωπικότητά μας και την αυτοπεποίθησή μας.

Δες τι μαρτυρά ο τρόπος που περπατάς για την προσωπικότητά σου

Τι σημαίνει για την προσωπικότητά σου ο τρόπος που στέκεσαι;

Ελαφρώς καμπουριασμένος

τρόπος που στέκεσαι
Unsplash/Brooke Cagle

Οι άνθρωποι που δεν ισιώνουν ποτέ την πλάτη τους πλήρως, συχνά έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. «Δείχνει ένα άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση, κάποιον που έχει συνηθίσει στη σύγκρουση και τη θλίψη», λέει η Hingorany.

Η ψυχολόγος συνιστά να διδάξεις στον εαυτό σου να κρατάει πάντα την πλάτη σου ευθεία. Μπορείς επίσης να το επιτύχεις με ασκήσεις όπως γιόγκα ή τζόκινγκ. «Να γνωρίζετε πάντα την κακή στάση σας, ώστε να μπορείτε να τη διορθώσετε», συμπληρώνει η ίδια.

Μη σταθερή στάση

τρόπος που στέκεσαι

Μερικοί άνθρωποι “λικνίζονται” ενώ περπατούν και το σώμα τους δεν έχει σταθερότητα. «Αυτή η στάση δείχνει μια πολύ αδύναμη προσωπικότητα που είναι αβοήθητη», λέει η Hingorany. Πρόκειται για ένα ευάλωτο άτομο που είναι πολύ αναποφάσιστος και συνεχώς υπερ-σκέφτεται τα πράγματα.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, οι λεγόμενες τεχνικές γείωσης μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της στάσης του σώματος. «Αυτές οι τεχνικές σας βοηθούν να διατηρείτε τα πόδια σας σταθερά στο έδαφος ενώ εστιάζετε στην αναπνοή σας».

Το κεφάλι πιο μπροστά απ’ το υπόλοιπο σώμα

τρόπος που στέκεσαι

Άτομα που υποφέρουν από ανησυχία και υπερκινητικότητα παίρνουν συχνά αυτή τη στάση όπου το κεφάλι τους είναι πιο μπροστά από το υπόλοιπο σώμα τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι φυσικά περίεργοι, αλλά και αναξιόπιστοι. Η δομή του σώματος δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνους.

«Αυτό το άτομο εργάζεται συνεχώς για την επεξεργασία πληροφοριών», λέει η Hingorany. Τα άτομα που κρατούν συχνά αυτήν τη στάση πρέπει να απευθύνονται σε επαγγελματίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News