Μια δολοφονία που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο, κι όχι μόνο. Ένας σύζυγος που δολοφόνησε την γυναίκα και μητέρα του παιδιού του και έκανε τα πάντα για να φανεί σαν ληστεία. Με αφορμή το άγριο έγκλημα, μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης για τα Γλυκά Νερά.

Ποτέ δεν είναι έγκλημα αγάπης. Η αγάπη δεν εγκληματεί

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που δολοφόνησε τη σύζυγό του, πρόκειται για έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται πολύ ιδιοκτησιακά, συνοδεύεται από μια τρομακτική δυσανεξία στην απειλή του αποχωρισμού, μια αντίληψη σχεδόν μαφιόζικη.

Γνώρισε την Καρολάιν όταν ήταν πολύ διαχειρίσιμη, όμως, εκείνη μεγαλώνοντας άρχισε να αποδεσμεύει τον εαυτό της από το στενό πλαίσιο που την είχε ιδιοκτησιακά ο σύζυγος ως μόνιμη θαυμάστριά του

Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης μιλώντας για ανθρώπους που έχουν τα χαρακτηριστικά του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών, έκανε λόγο για προσωπικότητες που είναι πραγματικά εύφλεκτες, εύθικτες, πολύ χειριστικές και εν τέλει πολύ κακοποιητικές.

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν έχει ψυχή για θρήνο, έχει μια σκέψη υπεραπασχολημένη με το σενάριο διαφυγής του απ’ το έγκλημα και προστασίας βέβαια της υστεροφημίας του σε ένα μεγάλο βαθμό

Μάλιστα, ο ψυχίατρος μιλώντας στο Πρωινό, είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έχει αυτήν την ναρκισσιστική υπεραισιοδοξία ότι έχει διαπράξει το τέλειο έγκλημα. «Είναι μια μακιαβελική προσπάθεια».

Αυτές οι προσωπικότητες έχουν αναπτύξει ένα δικό τους αξιακό σύστημα. Αυτός μέσα στο δικό του μυαλό μπορεί να θεωρεί ότι έχει πράξει σωστά, ότι έχει κάνει μια συνολικά σωστή ενέργεια, μπορεί να αισθάνεται ότι είναι πραγματικά κι εκείνος θύμα

Δημήτρης Παπαδημητριάδης για τα Γλυκά Νερά: Χρειάζεται πολλή δουλειά με το παιδί

Αναφορικά με το γιατί επέλεξε να τοποθετήσει το παιδί δίπλα στο σώμα της Καρολάιν, αλλά και στη συνέχεια να τον βλέπουμε να το κρατάει εκείνος συνεχώς αγκαλιά, ο κ. Παπαδημητριάδης εξήγησε ότι χρησιμοποιεί το παιδί σαν να είνα συνένοχος, το κρατά για να συμπληρωθεί η σκηνογραφία και η εικόνα που θέλει να προβάλλει.

Επειδή ζούμε σε μια εποχή που η πληροφορία καταγράφεται στο Διαδίκτυο, αυτό το παιδί θα έχει ένα τραύμα που θα μείνει μια ανοιχτή πληγή γιατί θα υπάρχει πάντα η πρόσβαση στην πληροφορία, εξήγησε ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης. «Χρειάζεται πολλή δουλειά. Δεν είναι μια κατάλληλη διαχείριση η συμβίωση με τους γονείς του δράστη, αλλά φυσικά θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη γι’ αυτό».

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News