Νιώθεις ότι έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου στη ζωή και απλά κάνεις καθημερινά πράγματα μηχανικά, από ρουτίνα, μόνο και μόνο για να τα κάνεις; Τι σου συμβαίνει και ποιες πρακτικές μπορείς να ακολουθήσεις για να νιώσεις καλύτερα;

Η ρουτίνα όλο και αυξάνεται, η καθημερινότητα σε πνίγει και κουράζεσαι όλο και περισσότερο από το πουθενά, μόνο και μόνο επειδή έχει χαθεί το ενδιαφέρον σου. Όσα κάνεις πλέον δεν σου αρέσουν πραγματικά, αρέσουν σε κάποιον άλλο ή στον παλιό σου εαυτό, αλλά όχι σε σένα.

Και ξέρεις κάτι; Δεν είναι δύσκολο να συμβεί. Λίγο οι πολλές υποχρεώσεις, λίγο η πίεση, το καθημερινό τρέξιμο, το άγχος, όλα αυτά μπορεί να σε κάνουν να μην έχεις πια κίνητρα για να συνεχίσεις. Ωστόσο, μερικές φορές οι λόγοι ίσως να είναι πιο σοβαροί. Η κατάθλιψη και η αγχώδης διαταραχή μπορούν, επίσης, να αποτελέσουν αιτίες και σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί απλά το να διαβάζεις άρθρα στο διαδίκτυο, αλλά να απευθυνθείς σ’ έναν ειδικό.

Τις δύσκολες στιγμές μη τα παρατάς, σκέψου πώς θα ανταπεξέλθεις

Ο λόγος που αισθάνεσαι έτσι, βέβαια, μπορεί να οφείλεται και σε κάτι πιο απλό. Ίσως απλά να άλλαξαν τα γούστα σου, να έχεις πιεστεί πολύ στη δουλειά, να μην επικοινωνείς τόσο σωστά με τους γύρω σου. Είναι απλά, καθημερινά πράγματα που σε όλους συμβαίνουν, απλά στη δικιά σου περίπτωση δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο δεν μπορείς να βγεις, γιατί πλέον δεν έχεις κίνητρα που θα σε κάνουν να δεις τη θετική πλευρά της ζωής και να νιώσεις καλύτερα.

Τι να κάνεις αν έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου; Πώς θα νιώσεις καλύτερα;

Ξεκουράσου

Επειδή δεν είναι απίθανο όλο αυτό να οφείλεται σε συσσωρευμένη κούραση, δεν έχεις παρά να ξεκουραστείς. Περιόρισε για λίγο τις υποχρεώσεις σου, πάρε άδεια ή έστω μην βάζεις έξτρα tasks στην καθημερινότητά σου. Πες και ένα “όχι” στην τελική.

έχεις χάσει το ενδιαφέρον
Pexels

Θυμήσου τι είναι αυτό που σε έκανε να αισθάνεσαι όμορφα

Σίγουρα υπήρχε στη ζωή σου μια περίοδος που ήσουν καλά με τον εαυτό σου και πέρναγες όμορφα, αισθανόσουν πως όλα κυλούν ήρεμα. Κλείσε τα μάτια και σκέψου, σκέψου καλά. Τι είναι αυτό που έκανες τότε; Ποια συνήθεια στην καθημερινότητά σου εκείνη την περίοδο σε έκανε να αισθάνεσαι τόσο καλά; Μόλις τη βρεις, φρόντισε να την επαναφέρεις στη ζωή σου, αν δεν βρίσκεται ακόμα.

Στηρίξου σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για σένα και μπορούν να σε βοηθήσουν

Δεν είναι κακό κάπου κάπου να ζητάς τη βοήθεια κάποιου άλλου, πόσο μάλλον αν αυτός ο άλλος νοιάζεται για εσένα. Φρόντισε, λοιπόν, να μιλήσεις σ’ έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι δίπλα σου, σε στηρίζει, καταλαβαίνει τις αποφάσεις σου, συμμερίζεται τις απόψεις σου και μπορεί να σε βοηθήσει.

έχεις χάσει το ενδιαφέρον
Pexels

Ασκήσου

Έχει αποδειχθεί ότι η σωματική άσκηση μπορεί να ωφελήσει και τη διάθεσή σου, αφού κάθε φορά που γυμνάζεσαι εκκρίνονται στο σώμα σου ενδορφίνες, η ορμόνη της χαράς. Επίσης, μην ξεχνάς πως υπάρχουν και αρκετά ευχάριστα είδη γυμναστικής, όπως ο χορός, που σε συνδυασμό με τη μουσική θα σε κάνει να αισθανθείς ιδιαίτερα ευχάριστα.

Άσε στην άκρη όσα δεν σε εκφράζουν πια

Αν αισθάνεσαι έτσι, επειδή έχουν αλλάξει τα γούστα σου και κάνεις πράγματα που δεν σε εκφράζουν και δεν σε ενδιαφέρουν πια, τότε βγάλε τα από τη ζωή σου και βρες με τον καιρό τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί. Αυτό μπορεί να αφορά τόσο τα επαγγελματικά σου, όσο και την προσωπική σου ζωή ή τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σου.

Κάνε όνειρα

Ακόμα κι αν πρόκειται για μια πιεστική περίοδο, όλο αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει. Μέχρι τότε, κάνε όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Πώς θες να εξελιχθεί η ζωή σου μετά; Τι ονειρεύεσαι να κάνεις; Πώς θες να περνάς τη μέρα σου; Βγάλε ένα πλάνο και έχε το να το σκέφτεσαι όταν δεν αισθάνεσαι καλά.

Αν όλο αυτό που νιώθεις δεν είναι κάτι εφήμερο, αλλά διαρκεί πολύ και γίνεται όλο και πιο έντονο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μ’ έναν ψυχολόγο, ο οποίος θα σε βγάλει από το αδιέξοδο.

8 πράγματα που θα σε οδηγήσουν στην προσωπική επιτυχία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News