Μήπως με σαμποτάρω; Μήπως για κάποιον συγκεκριμένο λόγο δεν μου επιτρέπω να νιώσω την ευτυχία που θέλω; Το θέμα είναι αν έχουμε κάτσει ποτέ να τα μετρήσουμε αυτά τα πράγματα, τι θέλουμε και τι δε θέλουμε.

«Πώς ξέρω ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο;», είναι η απορία πολλών. Η απάντηση είναι μέσα μας, μπορεί να ξεγελάμε τους άλλους, αν θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε, αλλά το μέσα μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά αν είμαστε στον σωστό δρόμο ή όχι.

Ο σωστός δρόμος για ποιον όμως, ποιος είναι ο σωστός δρόμος και ποιος τον ορίζει; Αν εννοείς για αυτό που σου λέει η καρδιά σου, για να επιτεύξεις τον σκοπό για τον οποίο έχεις έρθει, τότε το ξέρεις εσύ και μόνο εσύ! Εφόσον το γνωρίζεις λοιπόν αυτό, γιατί δεν εργάζεσαι πάνω σε αυτό; Γιατί σου αρκεί η εργασία με τον εξαιρετικά χαμηλό μισθό, ή με απαράδεκτες συνθήκες, ή με τον παράλογα απαιτητικό και κακότροπο εργοδότη; Γιατί σου αρκεί να ζεις μόνος σου, ενώ εκεί εξώ υπάρχει ο άλλος που ξέρεις ότι ταιριάζεται αλλά δεν κάνει κανείς το πρώτο βήμα; Γιατί;

Γιατί με σαμποτάρω;

Περιμένεις από τον άλλον να σου προσφέρει την ευτυχία σου, στο πιάτο έτοιμη. Τι φοβάσαι ότι θα συμβεί όταν πάρεις εσύ την ευθύνης της ευτυχίας σου στα χέρια σου; Και αν αποτύχεις τι θα γίνει; Τι μάθημα θα πάρεις από όλο αυτό; Πόσο σπουδαία μαθήματα έχουμε πάρει από τις αποτυχίες μας. Έριξα τα μούτρα μου και ζήτησα αύξηση, ζήτησα στο αγόρι να βγούμε για φαγητό. Αν ζητήσεις, υπάρχουν δυο τινά, το ένα είναι να το πάρεις αυτό που ζητάς και το άλλο να μην το πάρεις. Αν δεν το ζητήσεις όμως δε θα το μάθεις ποτέ. Ζήτησα και μου αρνήθηκαν. Απέτυχα, ε και; Τι κέρδισα από αυτό το μάθημα; Ζήτησα και μου δόθηκε! Και στις δυο περιπτώσεις κερδίζεις, στη μια αυτό που ζήτησες και στην άλλη ένα μάθημα, πολύτιμο σύμβουλο για το μέλλον. Γιατί σε παίρνεις τόσο σοβαρά;

Κάθε φορά που googlάρεις «Πώς να…» να έχεις αυτό στο μυαλό σου!

Η προσωπική σου ευθύνη είναι κινητήριος δύναμη. Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό όπλο έχεις στα χέρια σου, εκείνη ακριβώς τη στιγμή δεν μπορείς πια να επιστρέψεις πίσω. Όταν έχουμε όλα εκείνα που δεν είναι δεδομένα, αλλά τα έχουμε, απολαμβάνουμε το δώρο της ζωής, ζούμε και βλέπουμε μια ακόμα μέρα, είμαστε καλά εμείς και όσοι αγαπάμε και πάλι ψάχνουμε για δικαιολογίες ή απλά επιβιώνουμε. Δεν είμαστε εδώ για να πληρώνουμε φόρους και λογαριασμούς, για να πηγαίνουμε σε μια δουλειά που δεν αγαπάμε και ξάνα το ίδιο να συμβαίνει μέχρι να κοπεί το νήμα. 

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια εποχή που τρέχει, έχουμε τόσα επιτεύγματα τεχνολογικά και άλλα που μας βοηθούν στην καθημερινότητα μας. Είναι κρίμα να μας σαμποτάρουμε και να αφήνουμε τις μέρες να περνούν άσκοπα.

Θες να κάνεις μια άσκηση αν αισθάνεσαι ότι το κάνεις και εσύ στον εαυτό σου αυτό;  

Γράψε σε ένα χαρτί όλα όσα θες να πετύχεις, όσα δεν τολμάς να ζητήσεις και μετά σκέψου πώς θα αντιδρούσε το πεντάχρονο παιδί μέσα σου. Το πεντάχρονο παιδί που ήσουν κάποτε. Αν ψάξεις λίγο μέσα σου θα το βρεις, κάπου εκεί βρίσκεται. Τότε δε φοβόσουν ούτε τη γνώμη των άλλων, ούτε να τολμήσεις, ούτε να ζητήσεις. Γελούσες ίσως περισσότερο, έπαιζες και πίστευες σε δύο σούπερ ήρωες, τους έβλεπες καθημερινά ήταν η μαμά και ο μπαμπάς σου. Είχες πίστη ότι μπορείς! 

Με όλη μου την αγάπη,

Λαμπρινή

Βιογραφικό

Λαμπρινή Λαδά

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram accountSite), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News