Από πού να πάρω έμπνευση για να ξεκινήσω; Από το μικρότερο που έχεις να βγάλεις εις πέρας μέχρι να κουνήσεις ένα βουνό. Χρειάζεσαι μόνο ένα πράγμα. Να το θες! Αν δεν το θες, δεν θα το κάνεις ή και να το κάνεις, με το στανιό και με το ζόρι, δεν θα έχει κανένα νόημα. Πώς όμως να πάρω φόρα να ξεκινήσω όταν δεν θέλω με τίποτα να κάνω ούτε ένα βήμα; Το απίστευτο είναι όταν γίνονται τα πράγματα και ξαφνικά βλέπουμε τα αποτελέσματα μπροστά μας, είμαστε ευτυχισμένοι, περήφανοι για το αποτέλεσμα και δεν θέλουμε να σταματήσουμε με τίποτα.

Πώς να πάρω την έμπνευση για να ξεκινήσω κάτι που είναι δύσκολο

  1. Άλλαξε τρόπο σκέψης. Όσο επιμένεις να λες στον εαυτό σου ότι αυτό που πρόκειται να κάνεις είναι δύσκολο, το μυαλό σου θα συμφωνεί με αυτό και δεν θα θέλει να σε παιδέψει, να σε ξεβολέψει. Θα σου λέει όχι, αυτό που πας να κάνεις είναι δύσκολο και δεν θα συνεργάζεται. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα κερδίσεις τίποτα αφού θα σε σαμποτάρεις.
  2. Δες το τελικό κάδρο όταν αποφασίσεις τι θέλεις: Μην κάθεσαι και αναλώνεσαι στα βήματα στη στρατηγική και το πώς. Το πώς θα το βρεις στην πορεία. Δες πού θες να είσαι σε ένα μήνα, ένα εξάμηνο, ένα χρόνο. Την τελική εικόνα με την οποία είσαι ικανοποιημένος. Μην κάνεις εκπτώσεις σε αυτήν την εικόνα του μυαλού. Δεν χρειάζεται να συμβιβάζεσαι ακόμα και στη σκέψη και να φοβάσαι να οραματιστείς. Η επιτυχία ανήκει σε όλους όσους προσπαθούν.
  3. Φτιάξε την ομάδα με τους καλύτερους που θα σε βοηθήσουν να πλαισιώσεις την εικόνα που οραματίστηκες. Ποιους χρειάζεσαι; Είναι διατροφολόγος, είναι οικονομολόγος, είναι μέντορας, είναι coach, είναι δάσκαλος; Βρες ποιος είναι αυτός που σου χρειάζεται, βρες τον καλύτερο και γίνε ένας από αυτούς. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει ή κάτι που σε δυσκολεύει. Κάποιος άλλος άνθρωπος πληρώνεται για να κάνει αυτή τη δουλειά. Δώσε χρόνο και ενέργεια σε σένα για να κάνεις αυτό που είσαι γεννημένος να κάνεις και άσε τους ειδικούς να σε βγάλουν από αυτήν τη δύσκολη θέση. Αύριο θα σε ευγνωμονείς.
  4. Ξεκίνα χωρίς να περιμένεις να έχεις έμπνευση να το κάνεις. Αν περιμένεις να αποκτήσεις έμπνευση θα μείνεις πολύ καιρό περιμένοντας και χωρίς αποτέλεσμα. Κανένας από αυτούς που πέτυχαν, δεν ήταν εμπνευσμένος από την αρχή για να ξεκινήσει.
  5. Κάνε δράσεις διαφορετικές από χθες και πάρε τα αποτελέσματα μέχρι να πάρεις αυτό που σε εκφράζει και σε καλύπτει.
  6. Δες και αναζήτησε περισσότερα success stories από ανθρώπους που ήδη έφτασαν στον προορισμό τους. Είναι όλα γραμμένα και ειπωμένα σε συνεντεύξεις και ομιλίες. Δεν υπάρχουν μυστικά απλώς οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές μένουν στο αποτέλεσμα και την εικόνα παρά στη διαδικασία που ακολούθησε κάποιος άλλος, κοινώς στην ανηφόρα που ανέβηκε για να φτάσει στην κορυφή. Η κορυφή έχει μόνο μια διαδρομή και αυτή είναι με ανηφόρα.
  7. Να είσαι πάντα περίεργος και αχόρταγος. Να μην σταματάς και να μην συμβιβάζεσαι. Όσο και αν σου λείπει η έμπνευση, να ξέρεις ότι αύριο θα σε ευγνωμονείς επειδή έκανες το βήμα και βούτηξες. Όσο κάθεσαι στην άκρη του βατήρα δεν θα μάθεις ποτέ τι θα γίνει μετά.
οι ήρωες που σε εμπνέουν
Pexels

Αν δεν υπήρχε χρόνος τι θα έκανες;

Συγνώμη που θα γίνω για άλλη μια φορά μακάβρια, σε κάποιους δεν αρέσουν αυτές οι συζητήσεις, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω να ζω τη ζωή μου θεωρώντας ότι είμαι αιώνια. Δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε κανείς μας αιώνιος. Είμαστε όλοι περαστικοί. Και αυτό είναι το πιο εμπνευστικό και παρακινητικό πράγμα που με ξεκουνάει όταν για μέρες έχω κολλήσει και δεν ξέρω πώς να αρχίσω.

Δεν θα είμαι για πάντα εδώ. Ο χρόνος περνά, τικ τακ! Βγαίνω εκεί έξω και μιλάω χωρίς να φοβάμαι τι θα σκεφτεί ο καθένας, κάνω δράσεις, δοκιμάζω, τρώω τα μούτρα μου, ξανασηκώνομαι, συνεχίζω το ταξίδι. Αλίμονο αν περίμενα ότι όλα θα είναι ρόδινα και σπαρμένα με ροδοπέταλα. Αυτά γίνονται μόνο στα παραμύθια και ο καθένας μας έχει μια σειρά από ανολοκλήρωτα θέματα στριμωγμένα σε συρτάρια επιθυμιών.

Πράγματα που είναι για να γίνουν κάποτε, μέσα στα επόμενα χρόνια, ή μια μέρα. Και αυτή η μέρα δεν φτάνει ποτέ.

«Να είσαι τόσο καλός που να μην μπορούν να σε αγνοήσουν». Να γιατί θέλουμε να αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι πολύ ακριβά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News