Δυναμικές γυναίκες και σχέση: Ποιοι είναι οι λόγοι που οι γυναίκες που έχουν βγει απ’ τη ζώνη ασφαλείας τους και τολμούν να κάνουν το ένα βήμα παραπάνω επιλέγουν να μην συμβιβαστούν στις σχέσεις τους;

Το να είσαι μια δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα σε μια κοινωνία όπως η δική μας, μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση. Μια δυναμική γυναίκα αρνείται να υπακούσει στο τι θεωρείται “φυσιολογικό” για τον μέσο όρο, δεν θέλει να καταπίνει την άποψή της, αλλά να τη φωνάζει δυνατά.

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα το 2021, οι άνθρωποι που αποφασίζουν να ζήσουν μια ζωή λίγο διαφορετική απ’ τη μάζα κατακρίνονται.

Τα χαρακτηριστικά ενός δυναμικού ανθρώπου φυσικά επηρεάζουν και την προσωπική του ζωή, κι όχι μόνο την επαγγελματική του ανέλιξη. Και παρακάτω θα δούμε πώς οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να διεκδικήσουν το καλύτερο για εκείνους τις περισσότερες φορές επιλέγουν να μην συμβιβαστούν ούτε στα προσωπικά τους.

Δυναμικές γυναίκες και σχέση
Freepik

Δυναμικές γυναίκες και σχέση: 5 λόγοι που δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι

  1. Μην σε νοιάζουν οι κανόνες της κοινωνίας. Το να ακολουθείς την εσωτερική σου φωνή συχνά απαιτεί το να εναντιωθείς σε κάθε ανόητο πρότυπο που έχει δημιουργήσει η κοινωνία. Δεν χρειάζεται να κάνεις παιδί μέχρι τα 30, δεν είναι αυτοσκοπός ο γάμος και μπορείς να είσαι με όποιο άτομο θέλεις, είτε αυτό είναι ένας άντρας μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, είτε είναι γυναίκα.
  2. Μην πας ενάντια στη συνείδησή σου. Κάθε βήμα που κάνουν στη ζωή τους οι δυναμικές γυναίκες βασίζεται στο συναίσθημα που πηγάζει από την ψυχή τους. Μην κάνεις κάτι που δεν το νιώθεις κι έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τα πιστεύω σου.
  3. Πες όχι στη χειραγώγηση και τους χειριστικούς ανθρώπους. Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά στον σύντροφό μας απ’ την αρχή, αλλά συχνά κι όταν το κάνουμε προσποιούμαστε ότι δεν τα βλέπουμε. Μην το κάνεις. Πες όχι στη χειραγώγηση και επίλεξε να μοιραστείς τη ζωή σου μ’ έναν άνθρωπο που σε σέβεται και σε κάνει να νιώθεις ηρεμία.
  4. Μην φοβάσαι να εκφράσεις το συναίσθημά σου, ακόμα κι αυτό μπορεί να τρομάξει κάποιους. Συχνά, η έντονη ενέργεια και η έκφραση συναισθημάτων μπορεί να “τρομάξει” κάποιους συντρόφους. Όμως, δεν πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις! Άφησε τους άλλους να δουν αυτό το κομμάτι σου χωρίς να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να φοβηθούν. Γιατί όποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί την ειλικρίνειά σου, μάλλον δεν έχει θέση δίπλα σου!
  5. Μην είσαι ικανοποιημένη με τη μετριότητα. Αγάπα τον εαυτό σου και απαίτησε το καλύτερο για εκείνον! Ακόμα κι αυτό σημαίνει να μείνεις μόνη σου για κάποιο διάστημα. Είναι προτιμότερο να είσαι single ααπ’ το να είσαι μ’ έναν άνθρωπο που δεν σε κάνει να νιώθεις όμορφα μόνο και μόνο για να είσαι σε σχέση.

Και μην ξεχνάς ποτέ ότι η πιο δυνατή σχέση είναι αυτή που χτίζεις με σένα!

5+1 πράγματα που δεν ανέχονται οι δυναμικές γυναίκες στις σχέσεις τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News