Mindfulness είναι ο τρόπος ζωής που είναι βασισμένος στην ενσυνειδητότητα, το να ζεις δηλαδή στο τώρα, να ζεις αυτή τη στιγμή με όλες τις αισθήσεις σου.

Να αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά σε ό,τι κάνεις τη δεδομένη στιγμή. Η αφορμή για να γράψω το σημερινό άρθρο, ήταν ένας αθλητής του μπάσκετ που η ομάδα του κέρδισε το πρωτάθλημα. Παρακολουθώντας λοιπόν τη στιγμή της απονομής στην τηλεόραση, είδα ότι ο εν λόγω αθλητής έκανε παράλληλα και live μετάδοση από το κινητό του στο Instagram. Βλέποντας ταυτόχρονα το live αλλά και τα πλάνα της τηλεόρασης, σκεφτόμουν πόσο έκλεψε από τον εαυτό του το νέο αυτό παιδί τη στιγμή της κατάκτησης του κυπέλου, του στόχου του κάθε αθλητή για τον οποίο δούλεψε όλη τη χρόνια αυτός και όλη η ομάδα, έχοντας στραμμένη την προσοχή του στις 5 ίντσες του κινητού του. Πώς δεν το ένιωσε με όλες του τις αισθήσεις το σήκωμα της κούπας! Για τους φαν της ομάδας ήταν ένα εξαιρετικό δώρο το να δουν λίγο από τα back stage, να νιώσουν τον παλμό της ομάδας, αλλά για τον ίδιο τον παίχτη δεν ξέρω αν με αυτόν τον τρόπο έζησε με ενσυνειδητότητα τις στιγμές αυτές.
Αυτό ίσως το μάθουμε μετά από 10 ή 20 χρόνια όταν τον ρωτήσουν γι αυτό.

Όλοι οι αγώνες μας, οι εξετάσεις, μια εκδρομή, ο γάμος μας, οι λίγο πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας είναι εδώ για να τις απολαύσουμε γιατί κρατούν λίγο. Το ίδιο όμως λίγο κρατά και η κάθε μέρα της ζωής που ζούμε. Μπορεί να βιαζόμαστε κάποιες φορές να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, για να φύγουμε από το βαρετό και διεκπεραιωτικό κομμάτι, αλλά και πάλι ο χρόνος θα πάει με το δικό του ρυθμό. Χρησιμοποιώντας δυο τρεις βαθιές αναπνοές και επιτρέποντας έτσι να πάρουμε λίγο φρέσκο αέρα μέσα μας, πατώντας για λίγο το pause απολαμβάνοντας με όλες μας τις αισθήσεις το ηλιοβασίλεμα, τον καφέ μας, τις σελίδες του βιβλίου που διαβάζουμε, την παρέα ενός φίλου ή δικού μας ανθρώπου, απολαμβάνοντας το φαγητό που τρώμε, ζώντας με όλες τις αισθήσεις μας στο τώρα, κάνουμε αυτό το μοναδικό δώρο σε εμάς.

Χωρίς πολλά πράγματα, χωρίς να ξοδέψουμε καθόλου χρήματα, μόνο με την αναπνοή μας, με το να φτιάξουμε μια όμορφη εικόνα κερδίζουμε τόσα πολλά νιώθοντας ευγνωμοσύνη.

Είναι πολύ όμορφα τα social media γιατί μας δίνουν άμεση επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους αλλά συχνά χάνουμε την ουσία με το τόσο μοίρασμα.

Εύχομαι να έχεις στη μέρα σου ευκαιρίες για mindfulness στιγμές, να πατάς συχνά το pause και να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα στη ζωή αλλά και τα μεγάλα όταν εκείνα έρθουν, ειδικά αν είναι αποτελέσματα σκληρής εργασίας και κόπου. Εργάστηκες και σου αξίζει! Εύχομαι να απολαμβάνεις συχνά τη στιγμή σου.

Βιογραφικό

Λαμπρινή Λαδά

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site– Podcasts), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News