Πώς να γίνω δυνατός χαρακτήρας; Πώς να μην πηγαίνω όπου φυσάει ο άνεμος, να είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να σταθεί αυτόνομα στα πόδια του, με αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό του; Η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος. Δεν χάνεις αν δεν περάσεις στο πανεπιστήμιο, ή αν είσαι σήμερα σε μια δουλειά διεκπεραιωτική, αν δεν έχεις σχέση, αν δεν έχεις οικογένεια δική σου, αν στο λογαριασμό σου έχεις ελάχιστα χρήματα. Η δύναμη είναι state of mind και είναι κάτι που χτίζεται καθημερινά. Με όλες αυτές τις προκλήσεις που έρχονται, είτε το θέλουμε είτε όχι και με τον τρόπο που θα τις αντιμετωπίσουμε. Η ζωή δεν έχει manual οδηγιών, όπως ένα νέο μηχάνημα που αγοράζεις. Ζεις με τον τρόπο που θεωρείς εσύ σωστότερα. Έρχεται η κάθε πρόκληση και εσύ πώς αντιδράς σε αυτή; Αγενής πελάτης ή εργοδότης, μοναξιά, πάλη με την εικόνα, με τη διατροφή, με τα κιλά, με όλα αυτά που θες και δεν μπορείς να έχεις…Δεν είσαι το παρελθόν σου, δεν είσαι η δουλειά σου, δεν είσαι η «κληρονομιά σου», δεν είσαι τα κιλά σου, δεν είσαι η ηλικία σου, είσαι αυτό που θα αποφασίσεις ότι θα είσαι από σήμερα και πέρα.

Πώς να γίνω δυνατός χαρακτήρας

 1. Η ευτυχία είναι επιλογή. Διάλεξέ τη!
 2. Δεν είσαι το παρελθόν σου, δεν είσαι αυτό πιστεύουν οι άλλοι για ‘σένα, δεν σε καθορίζουν τα πτυχία, τα κιλά, οι γνωριμίες, ή η ηλικία σου.
 3. Γνώρισε την αξία σου και σταμάτα να σε υποτιμάς.
 4. Κοίτα από που ξεκίνησες και πού έφτασες. Τι είχε μέσα η διαδρομή σου; Είχε ροδοπέταλα, είχε πόνο, δάκρυα, δουλειά σκληρή. Η επιτυχία δεν έρχεται κατά τύχη.
 5. Να βάζεις στην ζωή σου ανθρώπους που θες να τους μοιάσεις. Μην σκορπάς το χρόνο σου σε ανθρώπους που σου ρουφούν την ενέργεια και θέλουν να πάρουν μόνο από εσένα.
 6. Φτιάξε «την ομάδα» που φυσάει σε όλα τα επίπεδα, οικογενειακό, ερωτικό, φιλικό, επαγγελματικό και να είσαι πιστός σε αυτή.
 7. Ο σύντροφος που θα διαλέξεις να μοιραστείς τη ζωή σου μαζί σου, είναι η μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή σου, διάλεξε σοφά.
 8. Να διαφυλάττεις ως κόρη οφθαλμών την ψυχική και τη σωματική σου υγεία και το ίδιο να φροντίζεις και για την οικογένειά σου.
 9. Να θυμάσαι τις αξίες σου και να μην τις καταπατάς για κανέναν. Όσο οι επιλογές σου πηγαίνουν κάθε μέρα ενάντια στις αξίες σου θα μοιάζει σαν να κάνεις ο ίδιος σαμποτάζ στον εαυτό σου.
 10. Να βοηθάς όσο μπορείς τους αδύνατους αυτού του κόσμου. Είτε προσφέροντας τρόφιμα ή πόρους ή όπου εσύ θες να προσφέρεις. Προσφέροντας ό,τι έχεις, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και πιο ευτυχισμένος.
 11. Να έχεις ως στόχο να παρατείνεις όσο μπορείς την παραμονή σου σε αυτόν τον πλανήτη. Μόνο μια φορά θα είμαστε εδώ, ας είναι ένα υπέροχο αυτό το μοναδικό ταξίδι μας.
 12. Να αναζητάς αυτές τις στιγμές που κάνουν την καρδιά σου να σκιρτά δυνατά, να κλαις από συγκίνηση και χαρά, να χαίρεσαι όσο πιο πολύ μπορείς σαν μικρό παιδί, το ξέρω ότι αυτό το αίσθημα σβήνει σιγά σιγά καθώς μεγαλώνουμε αλλά αν το βάλουμε στόχο, θα πηγαίνουμε προς αυτό.
 13. Βρες αυτό το ένα πράγμα που είσαι καλός και δώστο στον κόσμο που το χρειάζεται.
 14. Να μπορείς να μένεις μόνος σου χωρίς την παρέα κανενός, ούτε του κινητού, ούτε των social media, της τηλεόρασης, του Netflix και να περνάς το ίδιο καλά όπως όταν είσαι με παρέα.
 15. Να είσαι αυτόνομος! Να μπορείς να επιβιώσεις ακόμα και μόνος σου. Να βγάζεις χρήματα για να βγάζεις τον επιούσιο, να μπορείς να φτιάξεις ένα γεύμα που θα απολαύσεις, να ζεις σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον. Να φέρεσαι στον εαυτό σου όπως θα φερόσουν σε ένα βασιλιά.
 16. Να ρωτάς κάθε μέρα τι θα έκανε ο άνθρωπος που θέλω να γίνω σε αυτήν την περίπτωση;
 17. Να σέβεσαι τα προσωπικά σου όρια και να μην φοβάσαι να τα διεκδικήσεις.
 18. Να παίζεις τίμια στο παιχνίδι της ζωής, στις σχέσεις σου, στη δουλειά σου. Να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια χωρίς κανένα βάρος να πλακώνει την καρδιά σου.
 19. Να έχεις πίστη «ότι θα σου δοθεί, ψάξε και θα το βρεις, χτύπησε και θα σου ανοίξουν. Όποιος ζήτησε πήρε, όποιος έψαξε βρήκε. Όποιος χτύπησε του άνοιξαν».
 20. Να μην φοβάσαι.
 21. Βρες ένα λόγο να σε κάνει να πεταχτείς κάθε πρωί από το κρεβάτι σου. Οι άνθρωποι που έχουν έναν σκοπό έχουν άλλη αυτοπεποίθηση.
 22. Η ευτυχία σου ή η ευημερία σου δεν εξαρτάται από κανένα άλλο πλάσμα. Φρόντισε να τη βρεις μόνος σου.
 23. Πάψε να σε δικαιολογείς. Πάψε να ρίχνεις ευθύνες στους άλλους για όσα δεν έχεις. Είναι δικό σου χρέος να μην πάρεις ως θέσφατο όσα σου έμαθαν, να μην βάζεις τις ταμπέλες που σου φόρεσαν στέμμα σου, να μην αλλάξεις ό,τι δεν σου ταιριάζει πια. Δεν φταίνε οι άλλοι, οι συνθήκες, η κοινωνία, το σχολείο, το bullying που μπορεί να βίωσες, η εξωτερική σου εμφάνιση.
 24. Από τα confort zones δεν έρχεται η εξέλιξη και η επιτυχία, πρέπει να ξεβολευτείς! Η επιτυχία έχει μόνο ένα δρόμο και αυτός είναι μόνο ανηφορικός.

7 συνήθειες που έχει το 5% του πλανήτη και πετυχαίνει! Ποιες από αυτές μπορείς να υιοθετήσεις ώστε να δεις και εσύ διαφορά στη ζωή σου;

Γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση
Pexels

Ήρεμη δύναμη

Είναι ο τρόπος που μεγαλώσαμε κάποιες φορές που μοιάζει να προδιαγράφει την πορεία μας. Το ήσυχο, το καλό παιδί που δεν φέρνει αντιρρήσεις. Ο μέτριος μαθητής, ο τεμπέλης, εκείνος που δεν μπορεί, εκείνος που δεν κάνει να μιλάει, δεν πρέπει να φέρνει αντιρρήσεις, να μην δημιουργεί προβλήματα.

Εκείνος που δεν έχει δικαίωμα να ορθώσει το ανάστημά του. Πώς να πας κόντρα σε όλα αυτά που έμαθες μια ολόκληρη ζωή. Πώς να αντιδράσεις σε αυτά που απαιτεί η κοινωνία από εσένα; Πώς να παλέψεις με τον φόβο και να τον νικήσεις; Πώς να υψώσεις το βλέμμα σου να ζητήσεις, να ανοίξεις τα χέρια σου για να δεχτείς.

Και όμως μπορείς! Μπορείς να πεις το ΙΣΑ ΜΕ ΕΔΩ! Και να πετάξεις ένα ένα τα ρούχα της ανημποριάς και της αδυναμίας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου. Βάλε τη φωτογραφία του ανθρώπου που ήσουν μέχρι σήμερα σε ένα συρτάρι και άστην εκεί μαζί με όλες αυτές τις δυσλειτουργικές συνήθειες. Δες ότι έχεις δύναμη μέσα σου και σου αξίζουν όλα όσα θες. Εγώ πιστεύω σε σένα και εύχομαι να πιστέψεις και εσύ σε σένα και να μην ξαναδείς ποτέ μπροστά σου τον άνθρωπο που άφησες σε εκείνο το συρτάρι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News