Θαυμασμός… Αναγνωρίζω κάποιον ή κάτι για ένα του επίτευγμα. Τον ανεβάζω σε βάθρα και τον θαυμάζω για μια συνήθως επαγγελματική επιτυχία. Για κάτι που έχει καταφέρει, για κάτι που έχει κερδίσει. Για κάποιο ταλέντο του που έχει εργαστεί και έχει ξεχωρίσει και διακριθεί σε αυτό.

Πόσες φορές δεν έχουμε κάνει “Τοτέμ” ανθρώπους που τελικά είχαν πολύ δρόμο μπροστά τους να διανύσουν μέχρι να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες;

Γιατί μπορεί να σε σέβομαι απεριόριστα για την προσωπική εργασία που έχεις κάνει, για τον χρόνο που διέθεσες για να γίνεις αυτό που “έγινες” σήμερα αλλά αν δεν μπορείς να φερθείς με σεβασμό σε κάποιον άλλο άνθρωπο, αν η βία, οποιασδήποτε μορφής, είναι μέσα στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι, αν είσαι ανίκανος να διαχειριστείς το Χ συναίσθημά σου, τότε αυτόματα χάνεις τον υπεράνθρωπο τίτλο που είχες λάβει από κάποιους και γίνεσαι απλά ένας άνθρωπος.Ένας άνθρωπος που εργάστηκε πολύ, ή που έχει ένα ταλέντο και που χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά. 

Είναι διαφορετική έννοια ο θαυμασμός, η αναγνώριση και ο σεβασμός και άλλο το να εθελοτυφλείς ή να βλέπεις τους άλλους με παρωπίδες.

Δεν ξέρω τι από όλα έπαιξε ρόλο και γίνεται καθημερινά αυτή η αποδόμηση και φεύγει ο θαυμασμός. Που τα τοτέμ πέφτουν από τα βάθρα που τους είχαν βάλει, όχι άδικα αν μου επιτρέπεις, που τα σόσιαλ μίντια και οι κάμερες διογκώνουν συμπεριφορές και πράγματα επιτέλους βγαίνουν στη φόρα. 

Σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο, μας αποδεικνύεται ότι τελικά είμαστε όλοι άνθρωποι, είμαστε όλοι πλασμένοι από το ίδιο υλικό και αυτό που απασχολεί εμένα και εσένα, απασχολεί και εκείνους που απολάμβαναν το καθομολογούμενο θαυμασμό όλων. Γιατί ίσως ο θαυμασμός και η σχεδόν γενική αποδοχή από όλους ίσως τους θόλωσε λίγο τα νερά.

Οι ήρωες της ζωής μας είμαστε εμείς. Μπορούμε και εμείς να καταφέρουμε και να ξεχωρίσουμε όπου θέλουμε. Δεν είναι για τους λίγους και εκλεκτούς η ζωή, αρκεί να ξεχωρίσουμε τα πράγματα στο μυαλό μας. 

Ποια είναι τα δυνατά μας σημεία; Ποια είναι αδύναμα; Ποιο είναι εκείνο που απολαμβάνουμε να κάνουμε, εκείνο για το οποίο ξεχνάμε να φάμε. Εκείνο που κοιμόμαστε και ξυπνάμε με τη σκέψη του. Κάτι είναι αυτό που είμαστε καταπληκτικοί και αν ρωτήσουμε βαθιά μέσα μας την ξέρουμε την απάντηση. Πόσο χρόνο αφιερώνουμε κάθε μέρα σε αυτό; Έχουμε σκεφτεί να βγάλουμε χρήματα από αυτό;  Η ζωή δεν είναι μόνο για τους A players, είμαστε όλοι A players κάπου, αλλά ακόμα δεν το έχουμε εντοπίσει. Όταν ήσουν παιδί ποιος ήρωας ήταν αυτός που σου έδινε έμπνευση; Ποιος δηλαδή έδινε πνοή στα όνειρά σου; 

Τι πρέπει να κάνεις σήμερα για να σε θαυμάζεις αύριο; Να πεις ναι ρε φίλε, μπράβο μου! Να σου το αναγνωρίσεις; Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που σου αναγνώρισες μια νίκη; Που τη γιόρτασες με όποιον τρόπο εσύ διαλέγεις να γιορτάζεις τις νίκες σου; Και έτσι φεύγουμε από τους άλλους,  τους ‘μεγάλους’ και πάμε σε εμάς. Δίνουμε έμφαση σε εμάς και στα μοναδικά μας χαρίσματα. 

Οι ήρωες της ζωής μας είμαστε εμείς. Όταν το πιστέψουμε τότε θα μπορέσουμε να εργαστούμε γι’αυτό και να το βιώσουμε. 

Εύχομαι κάθε μέρα που έρχεται να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο κοντά στο σκοπό μας. Και αν σήμερα κάτι μας εμποδίζει γιατί δεν το κάνουμε πέρα αυτό το εμπόδιο;

Υ.Γ: Αν θες να εργαστείς με τον εαυτό σου μπορείς να ξεκινήσεις με αυτές τις τρεις ερωτήσεις: 

Τι Θέλω να κάνω; Γιατί θέλω να το κάνω; Και πώς θα το καταφέρω; Αν απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, έχεις κάνει την αρχή και ως γνωστών…. “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”!

Βιογραφικό

Λαμπρινή Λαδά

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News