Αν και γυρίσαμε από τις διακοπές μας, αδειάσαμε βαλίτσες και κάρτες μνήμης από φωτογραφική και κινητό, τα μαγιό και τις πετσέτες δεν τα κρύψαμε ακόμα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να λέμε καλό χειμώνα και πολλοί από εμάς βρίσκουμε την ευκαιρία για μίνι αποδράσεις τον Σεπτέμβρη στους κοντινούς προορισμούς.

ταξιδεύεις για του Αγίου Πνεύματος
Pexels

Το καλοκαίρι είναι Ιδέα

Το καλοκαίρι είναι Ιδέα. Είτε είσαι παιδί που περιμένεις τις 90 μέρες του καλοκαιριού για να μετρήσεις τα μπάνια και παγωτά, είτε έχεις μεγαλώσει και περιμένεις την άδεια και την ευκαιρία να κλείσεις τους διακόπτες για λίγο, είναι η εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν.

Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν ένα σοκ και πέφτουν σε θλίψη όταν φεύγουν από τις διακοπές τους. Από τη μία είναι κάτι πολύ φυσιολογικό από την άλλη αν το συναίσθημα αυτό είναι πολύ έντονο και κρατά αρκετό καιρό ίσως είναι αυτός ένας λόγος να αναρωτηθείς ποιες είναι οι εναλλακτικές σου και τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις.

Οι καλύτερες και πιο οικονομικές διακοπές γίνονται τον Σεπτέμβρη! Όλοι το ξέρουμε αυτό

Σεπτέμβρης όπως λέμε καλοκαίρι

Ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που μπορεί να έχει χίλια δύο άλλα στραβά, αλλά έχει αυτό το υπέροχο κλίμα με κοντά 300 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που μοιάζει πολύ με καλοκαίρι χωρίς τον κουραστικό καύσωνα του Ιουλίου, αλλά με την ιδανική θερμοκρασία στις θάλασσες για μπάνιο και βόλτες.

Και να θέλουμε λοιπόν να το πάρουμε απόφαση ότι το καλοκαίρι τελείωσε δεν μπορούμε με τις θερμοκρασίες που επικρατούν.

Από Σεπτέμβρη κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Οι ατάκες του τύπου: «Τα κεφάλια μέσα» ή «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» που ήταν κλασικές ατάκες που μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά, έχουν χαραχθεί τόσο έντονα στον ψυχισμό μας και τις κουβαλάμε ακόμα μέσα μας υποσυνείδητα. Ίσως αυτές και οι απόψεις που είχαν σχετικά με το Σεπτέμβρη οι σημαντικοί άλλοι της ζωής μας να έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις στο μυαλό μας.

Δεν είμαστε πια παιδιά και ίσως οι σημαντικοί άλλοι να είχαν κάνει λάθος σχετικά με τον Σεπτέμβρη. Ίσως τελικά το ότι θα γυρνούσαμε από τις διακοπές και θα πηγαίναμε στο σχολείο δεν ήταν μια «φυλακή», αλλά ευκαιρία για μάθηση, κοινωνικοποίηση και νέες εμπειρίες.

Μήπως τελικά θέλουμε να νιώθουμε ότι ξεφύγαμε λίγο ακόμα

Ίσως τελικά έχουμε την ανάγκη να παίξουμε για λίγο ακόμα κρυφτό, να δώσουμε λίγη ακόμα παράταση στις διακοπές μας, να γνωρίσουμε νέα μέρη, να κολυμπήσουμε σε άγνωστα νερά με τις αποδράσεις τον Σεπτέμβρη.

Σε αυτές τις μίνι αποδράσεις είμαστε όλοι περισσότερο συνειδητοποιημένοι και πιο πολύ «εκεί» κατά την άποψή μου, σε σχέση με τις καλοκαιρινές διακοπές μας γιατί έχουμε την γνώση ότι κρατούν λίγο.

Μην κάνεις skip στη ζωή και να αρπάζεις κάθε ευκαιρία

Ακόμα και τις ευκαιρίες για ξεκούραση και τις μίνι αποδράσεις τον Σεπτέμβρη. Σε λίγο θα έρθει το φθινόπωρο και οι υποχρεώσεις που δε θα σου επιτρέπουν τα μπάνια και την χαλάρωση σε μια ξαπλώστρα. Θα πρέπει να περιμένεις ένα χρόνο για να το απολαύσεις ξανά το καλοκαίρι, οπότε αυτή η παράταση είναι ό,τι πρέπει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News