Το lockdown βρίσκεται και πάλι στις ζωές μας και καλείσαι να μείνεις για ένα διάστημα στο σπίτι, ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά η πανδημία του κορονοϊού. Ξέρεις, όμως, πως μπορείς να κάνεις κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου στην καραντίνα μιας και έχεις περισσότερο χρόνο; Ο στόχος; Να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να τα βρεις μαζί του.

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο ώρες ώρες, όμως είναι υπέροχο να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να μιλάς πού και πού μαζί του. Άλλωστε, ειδικά τώρα στο lockdown με αυτόν περνάς την περισσότερη μέρα σου και το να είσαι καλά με τον εαυτό σου και αυτό που είσαι επιβάλλεται.

Όσο μένεις στο σπίτι, λοιπόν, κι έχεις χρόνο, είναι μια καλή ευκαιρία να επενδύσεις στον εαυτό σου, να κάνεις πράγματα που δεν έκανες και να βελτιωθείς. Για να συμβεί το τελευταίο, πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα, ρωτώντας με ειλικρίνεια τον εαυτό σου.

Αν θες, λοιπόν, πραγματικά να γνωρίσεις καλύτερα πράγματα που σε αφορούν και να βελτιωθείς, κάνε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου στην καραντίνα και να δεις που θα νιώσεις καλύτερα μετά.

Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου κατά την διάρκεια της καραντίνας

Είμαι ευτυχισμένος με τη ζωή μου;

Δύσκολη ερώτηση και δύσκολη και η απάντηση. Μεγάλη λέξη η ευτυχία και μερικές φορές την χρησιμοποιούμε χωρίς να καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι. Αν είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου, τότε είσαι ικανοποιημένος σωματικά και ψυχικά με όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, αλλά και με όσα έχεις στη ζωή σου. Βάζεις στόχους και τους πετυχαίνεις και δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Είσαι είσαι κάπως έτσι; Για σκέψου το!

ερωτήσεις στον εαυτό σου στην καραντίνα
Pexels

Πώς βλέπω τον εαυτό μου σε 5 χρόνια;

Μπορεί να μην είσαι σε συνέντευξη για δουλειά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να απαντήσεις με ειλικρίνεια. Ουσιαστικά, έτσι θα δεις και τι είναι πιο σημαντικό για σένα… Η δουλειά ή η οικογένεια; Σε 5 χρόνια, για παράδειγμα, θες να έχεις μια επιτυχημένη καριέρα και αυτό σου αρκεί ή βλέπεις στη ζωή σου για την δημιουργία οικογένειας; Θες να γυρνάς όλο τον κόσμο με μια βαλίτσα στο χέρι ή προτιμάς να επικεντρωθείς στις σπουδές σου; Αυτές είναι μόνο μερικές ερωτήσεις πρέπει να θέσεις εσύ στον εαυτό σου, σκεπτόμενος πώς θες να είσαι σε μερικά χρόνια από τώρα.

Ποια άτομα μου λείπουν πιο πολύ και θέλω στη ζωή μου;

Το lockdown είναι μια καλή ευκαιρία για να δεις ποιοι άνθρωποι σου λείπουν περισσότερο και ποιους θες να συνεχίσεις να έχεις στη ζωή σου. Είναι σα να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα μέσα σου και να ξεχωρίζεις άτομα απ’ τον κοινωνικό σου περίγυρο. Πέρα από φίλους και συγγενείς, ίσως μέσα σε όσους σου λείπουν και θες στη ζωή σου να συμπεριλάβεις και το κατοικίδιό σου, που δεν του δίνεις τόση σημασία πλέον.

Λείπει κάτι απ’ την καθημερινότητά μου;

Μπορεί να αφορά τη δουλειά σου, μπορεί και την οικογένειά σου, αλλά ίσως να πρόκειται και για κάτι πιο απλό, όπως μια δραστηριότητα. Μήπως αυτό που σου λείπει είναι ένα χόμπι; Από χορό, yoga, γυμναστήριο και κολύμβηση μέχρι ζωγραφική και μαθήματα ξένων γλωσσών, αν το σκεφτείς καλά, θα βρεις τι σου λείπει από την καθημερινότητά σου. Επίσης, μην ξεχνάς ότι μπορεί να είναι ακόμα και η ψυχική σου υγεία και η ηρεμία αυτή που σου λείπει πιο πολύ και θες να βρεις.

ερωτήσεις στον εαυτό σου στην καραντίνα
Pexels

Ποιες είναι οι προτεραιότητές μου στην καραντίνα και ποιες μετά από αυτή;

Φυσικά και μπορεί να διαφέρουν. Θέσε τις προτεραιότητές σου όσο είσαι σπίτι και ξεκαθάρισε ποιες είναι και μετά το lockdown. Έτσι, βγαίνοντας από την καραντίνα θα νιώθεις ότι έχεις επενδύσει σε πράγματα που αξίζουν και όντως είχες ανάγκη και χρειαζόταν να τα κάνεις. Είναι πολύ σημαντικό για να μην τα βρεις μπροστά σου μετά.

Για ποια πράγματα είμαι ευγνώμων;

Last but not least… Και μόνο που είσαι καλά κι έχεις τη δυνατότητα να διαβάζεις αυτό το άρθρο θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων. Αλλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πράγματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και ξεχνάμε συνεχώς με τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μήπως υπάρχουν πράγματα, άνθρωποι, αξίες, που πρέπει να εκτιμήσεις λίγο περισσότερα και που είσαι πραγματικά ευγνώμων που τα έχεις στη ζωή σου;

Κάνε τις παραπάνω ερωτήσεις στον εαυτό σου στην καραντίνα τη στιγμή που θα είσαι μόνος σου και θα έχεις απόλυτη ησυχία και ηρεμία. Σκέψου σωστά και ψύχραιμα και άλλαξε ό,τι χρειάζεται στη ζωή σου, ώστε να βελτιωθείς και να είσαι πραγματικά καλά με τον εαυτό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News