Ξυπνάς μια μέρα να πας στη δουλειά σου και όλα αλλάζουν σε μια στιγμή. Όχι γιατί συνέβη κάτι σε όλον τον κόσμο όπως μια φυσική καταστροφή, αλλά γιατί ένας άλλος άνθρωπος αποφάσισε και σχεδίασε να σου καταστρέψει για πάντα τη ζωή. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έχοντας παλέψει για τη ζωή της, δίνει μια πραγματική μάχη με αλλεπάλληλα χειρουργεία ώστε να καταφέρει να κάνει λειτουργική την καθημερινότητά της ξανά. Σήμερα αποφάσισε να είναι παρούσα στη δίκη γιατί όπως δήλωσε «Θα είναι μεγαλύτερο βάρος στη ζωή μου αν δεν πάω στη δίκη»

Χωρίς ταυτότητα

Αν κάνεις μια αναζήτηση στο Ίντερνετ θα δεις πολλές φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου, πριν από την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 που έγινε η επίθεσή της με βιτριόλι. Θα δεις ότι είχε ζωή, ότι έκανε όλα όσα κάνουν τα κορίτσια της ηλικίας της. Μέσα σε μια στιγμή έπρεπε να ξεχάσει όλα όσα θεωρούσε δεδομένα και να αποδεχτεί ότι η ταυτότητά της θα είναι για καιρό η μάσκα που καλύπτει το πρόσωπό της και την προστατεύει.

Η Ιωάννα έχει μπει στις καρδιές όλων μας. Για την αδικία που βίωσε και με πόση δύναμη αντιμετωπίζει την νέα πραγματικότητα της ζωής της. Η απόφασή της να μην τα παρατήσει, να μην είναι θεατής στη ζωή της, να αναλάβει ενεργό δράση δίνει σε όλους μας έμπνευση.

Σύμβολο δύναμης

Όταν είσαι έξω από τον χορό και παρατηρητής της είδησης δεν μπορείς να νιώσεις ή να καταλάβεις πώς πραγματικά μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος που άλλαξε εντελώς η ζωή του. Που μέσα σε μια στιγμή είδε τη ζωή του να γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια του.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα μπορούσε να παραιτηθεί. Θα μπορούσε να πάρει αυτήν την νέα κατάσταση ως δεδομένη και να ζει σε ένα σπίτι, αποδεχόμενη την κατάσταση ως μη αναστρέψιμη. Διάλεξε όμως να παλέψει για να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει στο πρόσωπο και το σώμα της.

Αποφάσισε να βγει από το σπίτι της, να πάει στο δικαστήριο, να αντιμετωπίσει τα βλέμματα και να παρουσιαστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου και να δώσει το παρών. Να πει είμαι εδώ!

Η Ιωάννα είναι η φωνή των αδικημένων

Η εικόνα και η απόφαση της Ιωάννας να εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο δίνει φωνή σε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί κατάφωρη αδικία στη ζωή τους, είτε με παρόμοιες επιθέσεις είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί κάποιος άλλος άνθρωπος να καταχράστηκε το ζωτικό τους χώρο, την ελευθερία τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα.

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη. Οι δηλώσεις της γενναίας Ιωάννας και το χρονικό της υπόθεσης

Η ζωή είναι απρόβλεπτη αλλά είναι ωραία

Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να το βιώσει αυτό η Ιωάννα. Δεν έχω καμία απάντηση να δώσω σε αυτό. Ξέρω όμως ότι η ζωή είναι πολύ απρόβλεπτη και αυτό μπορεί να είναι και καλό κάποιες φορές. Όλο αυτό που ζει τώρα την έχει κάνει ίσως πολύ πιο δυνατή και από τη δύναμή της αυτήν αντλούν δύναμη και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω.

Η ζωή είναι άδικη κάποιες φορές, αλλά είναι ωραία. Ακόμα και αν ήρθε μια άσχημη ζαριά, ελπίζω να έχουμε πάντα τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε καλά και το ασσοδύο και να φτιάχνουμε «πόρτες» που κερδίζουν την παρτίδα.

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει το ιατρικό ταξίδι της Ιωάννα στην πλατφόρμα GoFundMe είτε μέσω τράπεζας Πειραιώς: GR 2001716270006627109180593

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News