Σε λίγες ώρες ξημερώνει η πιο φωτεινή μέρα του χρόνου. Η πιο χαρούμενη! Η μέρα που είναι αφιερωμένη στην αγάπη και τη χαρά. Φέτος όμως, όπως κάθε χρόνο υπάρχουν άνθρωποι που ενώ θέλουν να νιώσουν τη χαρά και όλο αυτό το κλίμα λένε από μέσα τους «δεν συμμερίζομαι τη χαρά των Χριστουγέννων». Αυτό το γράμμα το γράφω για εσένα αγαπημένε αναγνώστη που αισθάνεσαι έτσι σήμερα ευχόμενη καθώς ολοκληρώσεις την ανάγνωσή του νιώσεις λίγο καλύτερα και να αισθανθείς ότι δεν είσαι μόνος.

digital detox στις γιορτές

΄Εχω περισσότερους λόγους να λυπάμαι

Ίσως σήμερα για εσένα να είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, ίσως δουλεύεις και δεν μπορείς να γιορτάσεις με τους αγαπημένους σου. Γράφω αυτό το άρθρο για εκείνους τους ανθρώπους που σήμερα μπορεί να ξύπνησαν σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, ή να τους λείπει κάποιος πολύ αγαπημένος άνθρωπος από το φετινό γιορτινό τραπέζι.

Περιμένουμε 365 μέρες την ημέρα αυτή και ξαφνικά έρχεται κάτι και όλος ο κόσμος μας έχει διαλυθεί μπροστά στα μάτια μας. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Τίποτα δεν μένει σταθερό και όλα τριγύρω αλλάζουνε από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά είμαστε τόσο βιαστικοί για να δούμε ότι αυτό που ζούσαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν τέλειο.

Γιατί δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα

Δεν συμμερίζομαι τη χαρά των Χριστουγέννων

Η σώνει και καλά χαρά των Χριστουγέννων είναι αυτή που δεν συμμερίζομαι. Δεν ξέρω εσύ πώς το βιώνεις σήμερα. Πώς σε βρίσκει αυτή η μέρα και πού, εύχομαι να έχεις την υγεία σου εσύ και όσοι αγαπάς και να νιώθεις ευγνωμοσύνη.

Δεν είναι κάθε μέρα ίδια, και ο καθένας μας έχει διαφορετικά βιώματα. Τώρα είμαστε στη μέση μιας πανδημίας που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Τόσοι συνάνθρωποί μας έφυγαν από τη ζωή και άφησαν πίσω τους ανθρώπους να πενθούν για το χαμό τους. Τόσοι και τόσοι άνθρωποι φεύγουν ή φύγαν παλαιότερα αφήνοντας πίσω τους κλειστά τα σπίτια και δεν ξέρω πώς μπορεί αυτό να αλλάξει.

Μήπως αυτό είναι ωριμότητα;

Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω με λόγια. Ίσως αυτό είναι ωριμότητα ή ίσως να είναι θλίψη; Φυσικά κάποιος πιο ειδικός από εμένα ξέρει την απάντηση. Είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα και πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να το βιώσεις όπως και να έχει.

Είτε πενθείς, είτε πονάς, είτε κάτι σου λείπει από τη ζωή σου, βρες το χώρο και το χρόνο να γιατρέψεις τις πληγές σου. Δεν είμαστε ρομποτάκια να μπαίνουμε σε αυτόματα mood χαράς απλά και μόνο επειδή το ημερολόγιο σήμανε μια μέρα. Όσοι σε συναναστρέφονται, εύχομαι αν δεν μπορούν να καταλάβουν τη λύπη σου, τουλάχιστον να σιωπούν.

Πώς να επιβιώσεις στο γιορτινό τραπέζι όταν είσαι single-Ποια απάντηση δεν περιμένουν να ακούσουν που θα τους βάλει στη θέση τους

Το μόνο που μπορώ να σε βεβαιώσω έτσι όπως τα βλέπω σήμερα είναι ότι και αυτό θα περάσει. Όσο δύσκολο και αν είναι, όσο μοναχικό, όσο λυπηρό. Θα περάσει και αυτό στο τέλος και αν δεν έχει περάσει δε θα είναι το τέλος. Γιατί έτσι είμαστε πλασμένοι οι άνθρωποι, να γιατρεύουμε τις πληγές και να πηγάινουμε παρακάτω κάποτε.

Το χαρμόσυνο μήνυμα

Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού που γιορτάζουμε εύχομαι να είναι αυτό που θα σε παρηγορήσει τώρα που ο πόνος έχει πάρει τη θέση της χαράς στην καρδιά σου. Εύχομαι αυτά να είναι τελευταία Χριστούγεννα που είσαι μόνος, λυπημένος, απογοητευμένος, πονεμένος. Εύχομαι του χρόνου να είσαι κοντά σε ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν και να χαίρεσαι μαζί τους τις Άγιες αυτές μέρες και να σκορπίζεις και εσύ γύρω σου το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης Του Χριστού.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και αγάπη.

Πρώτη φορά Χριστούγεννα με την οικογένεια του συντρόφου μου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News