Κεφάλαιο: Άνθρωποι που γκρινιάζουν! Δεν την αντέχω την αρνητική ενέργεια που εκπέμπουν κάποιοι άνθρωποι γύρω μας. Είναι παντού οι γκρινιάρηδες, στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, στο ράδιο, στην τηλεόραση, στα sites, στο γυμναστήριο, εκεί που κάνεις το χόμπι σου. Όταν μπορείς να είσαι οτιδήποτε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να επιλέξεις να αφήσεις την αρνητική σου ενέργεια να παρασύρει τους πάντες σε μια δίνη που φαίνεται να μην έχει τέλος. Και όπως μπορείς να καταλάβεις, την έμπνευση σήμερα Δευτέρα, πρωί πρωί μου την έδωσε ένας άνθρωπος που έχει βήμα στο ράδιο και μιλάει και από όλα όσα μπορούσε να πει, διάλεξε να γκρινιάξει γιατί έχει ζέστη και ήρθε πιο νωρίς το καλοκαίρι από αυτό που περίμενε. Απίστευτο λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν ακόμα και στο καλοκαίρι λόγο για να γκρινιάξουν!

Πες μου τι σκέψεις κάνεις, να σου πω τι προ(σ)καλείς

Οι άνθρωποι που γκρινιάζουν

Όλοι κάποιες στιγμές υπάρχει περίπτωση να γκρινιάξουμε, ή να παραπονεθούμε, ή να απογοητευτούμε. Από μικρά παιδιά μέχρι ενήλικες. Υπάρχουν πράγματα που δικαιολογούμαστε να γκρινιάξουμε και άλλα όπως για παράδειγμα ο καιρός ή εξωτερικοί παράγοντες που είτε παραπονεθούμε και γκρινιάξουμε, είτε όχι, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Ακόμα και οι πιο θετικοί και αισιόδοξοι άνθρωποι υπάρχουν φορές που μπορεί να γκρινιάξουν, το θέμα είναι να μην αφήσεις τη γκρίνια να υπερισχύσει και να καλύψει τα πάντα. Το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι, χειμώνας, βρέχει, έχει ζέστη, έχει κίνηση, έχει διακοπή ρεύματος και άλλα πολλά που καθημερινά ακούμε είναι κάποιες σταθερές καταστάσεις, τις οποίες δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς είτε γκρινιάξουμε είτε όχι.

γκρίνια στη σχέση
Freepik

Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Μην παραπονιέσαι.

Μάγια Αγγέλου

Η γκρίνια πολλαπλασιάζεται

Το απίστευτο με τη γκρίνια είναι ότι είναι μεταδοτική. Δηλαδή, αν ένας άνθρωπος γκρινιάζει σε μια ομάδα ατόμων, με μαθηματική ακρίβεια, αυτή η διάθεση θα πολλαπλασιαστεί και στα υπόλοιπα άτομα του γκρουπ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρουν και εκείνοι κάτι αρνητικό να στρέψουν το βλέμμα τους και να γκρινιάξουν.

Τα ενεργειακά βαμπίρ είναι γύρω μας. Οι κλέφτες της θετικής ενέργειας και της νοοτροπίας ανάπτυξης. Βρες τους και βάλτους σε απόσταση από σένα γιατί ακόμα και αν δεν σκέφτεσαι έτσι, θα ψάξεις και εσύ ένα λόγο να δεις το ποτήρι μισοάδειο. Δεν υπάρχει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος για το θετικό πρόσημο υπό αυτές τις συνθήκες.

Όταν άκουσα το ραδιόφωνο σήμερα την παρουσιάστρια να γκρινιάζει για τη ζέστη, τότε διαπίστωσα ότι φοράω μακρύ πουκάμισο που μάλλον ήταν λάθος επιλογή για τη θερμοκρασία της ημέρας. Τότε έψαχνα και εγώ κάτι στραβό να επικεντρωθώ, την κίνηση, τη ζέστη, το ότι είναι Δευτέρα, το ότι διάλεξα να πατήσω αυτό το σταθμό και δεν έβαλα έναν άλλο με τραγούδια, ή κάποιον άλλο παρουσιαστή που θα είναι η χαρά της ζωής και θα με παρασύρει σε θετικές καταστάσεις και όχι στο μαύρο.

Ξέρεις τι έκανα όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι όλο αυτό με ρίχνει; Έκλεισα το ράδιο, άνοιξα το παράθυρο άκουσα του πουλιά που τραγουδούσαν. Και αμέσως συνήλθα!

Οι άνθρωποι δεν θα βρίσκουν χρόνο για εσένα αν συνεχώς είσαι θυμωμένος ή παραπονιέσαι.

Στήβεν Χώκινγκ

Προσωρινά…

Αν αυτό ήταν το τελευταίο σου καλοκαίρι θα γκρίνιαζες το ίδιο όσο σήμερα που ήρθε τόσο νωρίς; Αν ήταν η τελευταία σου Δευτέρα; Αν σκεφτόσουν για ένα λεπτό πόσο τυχερή είσαι που είδες άλλη μια μέρα, που σηκώθηκες να πας στη δουλειά σου και να παράξεις έργο που θα φανεί χρήσιμο στους ανθρώπους γύρω σου δεν θα γκρίνιαζες. Άνθρωποι που παλεύουν στα νοσοκομεία για την επόμενη ανάσα τους έχουν όλους τους λόγους να γκρινιάζουν και όμως δεν το κάνουν.

Ως ένδειξη σεβασμού στο δώρο της ζωής, θα μπορούσαμε τουλάχιστον να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε εδώ για όσο είμαστε. Αν κάτι σε ενοχλεί, που είναι στο χέρι σου το να το αλλάξεις, άλλαξέ το αλλιώς get over it. Και επειδή πάρα πολύ ακούμε για την τοξική θετικότητα, ας αναλογιστούμε ότι η θετικότητα όπως και η αρνητικότητα είναι μεταδοτικές. Και αν μπορείς να είσαι οτιδήποτε, τότε τουλάχιστον μην σκορπάς την αρνητικότητά σου γύρω σου, ειδικά αν έχεις ένα «βήμα» και σε ακούν άνθρωποι που δεν ξέρεις για ποιο λόγο παλεύουν σήμερα.

Με αγάπη και σεβασμό και αν γκρίνιαξα λίγο με την γκρίνια ελπίζω να μην με παρεξήγησες. Ας χαμογελάσουμε στη ζωή και τότε θα μας χαμογελάσει και εκείνη. Κάνε αυτή τη δοκιμή και περίμενε να δεις τι θα φέρει πίσω αυτή η δράση.

Οι άνθρωποι που έχουν μια λύση για κάθε πρόβλημα και εκείνοι που βρίσκουν ένα πρόβλημα σε κάθε θέμα. Γιατί (κάποιες φορές) χρειάζονται και οι δεύτεροι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News