5 τρόποι να ζήσεις σαν τον σκύλο σου; Κι όμως γίνεται! Εκτός του ότι σου κρατάει την καλύτερη συντροφιά, σε μαθαίνει ένα σωρό πράγματα. Σε μαθαίνει πώς να κάνεις καλύτερη τη ζωή σου, να είσαι περισσότερο ευτυχισμένος και να σταματήσεις έστω και λίγο την καθημερινή γκρίνια.

Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και εάν αυτός «υιοθετεί» κάποιες από τις συνήθειες μας, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς, γιατί ο τρόπος που ζουν είναι το καλύτερο παράδειγμα για μια «ισορροπημένη» ψυχική υγεία. Ποια είναι αυτά τα μαθήματα mindfulness που μπορείς να διδαχθείς από τον σκύλο σου και να ζήσεις περισσότερο ευτυχισμένος;

6 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να είσαι πιο ευτυχισμένη

Τρόποι να ζήσεις σαν τον σκύλο σου και να είσαι ευτυχισμένος

Την πίστη

Υπάρχει λόγος που ένας σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Είναι πιστός και ευγνώμων στους ανθρώπους που τον φροντίζουν. Προσφέρει την αγάπη του χωρίς να ζητάει ποτέ ανταλλάγματα, είναι προστατευτικός και όταν νιώθει ότι δεν είσαι καλά, θα προσπαθήσει να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα με όποιον τρόπο μπορεί. Και αυτή η αγάπη που δίνουν, εάν το προσέξεις είναι αυτό που τους κάνει περισσότερο χαρούμενους. Ποιο είναι το μάθημα εδώ; Να είσαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, να τους φροντίζεις και να τους προσέχεις γιατί αυτό θα κάνει ευτυχισμένο και εσένα.

τρόποι να ζήσεις σαν τον σκύλο
Freepik

Να ξεκουράζεσαι

Όποιος έχει σκύλο ξέρει ότι αυτός είναι ικανός να κοιμάται για τουλάχιστον 14 ώρες την ημέρα. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και εσύ, αλλά έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ύπνος συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την ψυχική υγεία. Έτσι, η έλλειψη ύπνου συχνά αναφέρεται ότι ευθύνεται για την εμφάνιση συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης, οπότε ξεκίνα να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι περισσότερο γιατί τα οφέλη για την υγεία θα είναι πολλά.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News