Πόσο πολύ εκνευριστικοί μπορεί να γίνουν οι άνθρωποι που θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο για τα πάντα. Θέλουν εκείνοι να βάλουν την τελεία στη συζήτηση και ακόμα και αν πέσει ακόμα μια τελευταία κουβέντα στο τραπέζι θα συνεχίζουν για πάντα την κουβέντα αυτή μέχρι τελικής πτώσης. Δεν δίνουν ποτέ τόπο στην οργή, είναι ξερόλες και μπορούν να κάνουν να εκνευριστεί ακόμα και ζεν Ινδός μοναχός. Ποια θα είναι η σοφότερη επιλογή όταν έχεις να κάνεις με έναν τέτοιο; Να εξαντλήσεις τα όριά του σε μια συζήτηση χωρίς νόημα και χωρίς τέλος ή να μην δώσεις την ενέργειά σου;

Άνθρωποι που θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο

Σήμερα υπάρχει γόνιμο έδαφος για συζητήσεις που έχουν αρχή αλλά μπορούν να τραβήξουν πολύ μακριά. Στα Social Media, στον δρόμο, στα ΜΜΜ, στα χόμπι μας και όπου συναναστρεφόμαστε πολλοί άνθρωποι. Πάντα θα υπάρχει ένας τέτοιος που θέλει και επιμένει με γαϊδουρινή υπομονή να λέει την τελευταία κουβέντα, θαρρώντας ότι έκανε ένα κατόρθωμα.

Ποιο είναι όμως το κατόρθωμα στην δίχως νόημα και τέλος κουβέντα με έναν άγνωστο ή ακόμα και με έναν γνωστό;

Ποιοι το κάνουν συνήθως

Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως έχουν «την πληροφορία» από εσωτερικά, ξέρουν καλύτερα και ξέρουν και τα πάντα. Έχουν γνώση επί παντός επιστητού. Είναι ικανοί να ασχοληθούν με απίστευτες λεπτομέρειες και στην ανάγκη τους να φανούν ότι ξέρουν καλύτερα τα πάντα θα επιμένουν σε ολόκληρες μονομαχίες με λόγια είτε μέσα σε πληκτρολόγια είτε δια ζώσης.

Πώς τους βάζεις στη θέση τους

Οκ, δεν έχουμε πάντα την ίδια υπομονή και όρεξη να ασχοληθούμε με αυτούς τους ανθρώπους γύρω μας, ούτε να παίξουμε το παιχνίδι τους. Αυτός ο άνθρωπος μπαίνει μόνο με έναν τρόπο στη θέση του. Και αυτός είναι με το να του πεις την απίστευτη για εκείνον ατάκα: «Συμφωνώ ότι διαφωνούμε».

Πέτα αυτή την ατάκα και φύγε. Βγες από τη συζήτηση και άφησέ τον να κάνει τον καθηγητή μόνος του. Το μόνο που έχουν ανάγκη αυτού του είδους οι άνθρωποι είναι να βρουν ένα αυτί να τους ακούσει. Θέλουν και έχουν την ανάγκη να νιώθουν σημαντικοί, ίσως γιατί ποτέ στη ζωή τους δεν ένιωθαν έτσι.Ή γιατί έχουν μια απίστευτη γνώση που πιστεύουν ότι πρέπει να μοιραστεί.

Θέλουν να έχουν ένα κοινό που θα μάθει από εκείνους. Το κοινό που κάνει ένα τεράστιο λάθος σε κάποια λεπτομέρεια που εκείνοι γνωρίζουν και ειδικά αν αυτή κουβέντα πάρει τη μορφή αντιπαράθεσης να ανάψουν λίγο τα αίματα, είναι το ιδανικό για εκείνους.

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ»; Πώς να αντιμετωπίσω έναν επηρμένο άνθρωπο χωρίς να βγω εκτός εαυτού!

γκρίνια για τη δουλειά
Pexels

Δεν συμμετέχω, λυπάμαι

Ο χρόνος και η ενέργειά μας είναι πολύτιμα και η διαφύλαξη αυτών είναι ένας αυτοσκοπός. Καλό είναι να μην παρασυρόμαστε ούτε από τα συναισθήματά μας , αλλά ούτε και από τις ορέξεις και τις διαθέσεις ανθρώπων που παλεύουν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν την αξία τους. Που θεωρούν τους εαυτούς τους κάποιους επειδή γνωρίζουν μια πληροφορία που μπορεί ο καθένας μας να βρει με ένα google search.

Αγαπητέ κύριε και κυρία που θες να έχεις πάντα τον τελευταίο λόγο σε μια κουβέντα, βρείτε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στον εαυτό σας και αφήστε τους άλλους ανθρώπους να ζήσουν και εκείνοι ήσυχα τη ζωή τους. Δεν συμφωνούμε και μαντέψτε, μπορούμε και εσείς και εμείς να ζήσουμε με αυτό ως δεδομένο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News