Γκούγκλαρες «πώς να κρύψω τις μελανιές» ή «πώς να κρύψω τα σημάδια από τους μώλωπες» και ο δρόμος σ’ έβγαλε σ’ αυτό το άρθρο; Αν ψάχνεις να μάθεις πώς να κρύψεις τα σημάδια από τις μελανιές του συντρόφου σου, δώσε προσοχή και διάβασε μέχρι το τέλος αυτό το άρθρο.

Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις ένα σωρό άρθρα σχετικά με το πώς να κρύψεις τις μελανιές, τους μώλωπες, οποιαδήποτε σημάδια που δεν θες να φανούν. Αν απλά χτύπησες στην άκρη του κρεβατιού ή σ’ ένα άλλο έπιπλο κι έκανες μελανιά, τότε είσαι από τις τυχερές που απλά θα χρειαστούν ένα concealer για να καλύψουν τα σημάδια και να φορέσουν το φόρεμα που θέλουν, χωρίς να φαίνονται τα πόδια μελανιασμένα.

Αν, όμως, δεν χτύπησες απλά τυχαία και δεν έπεσες πάνω σ’ ένα έπιπλο, αλλά υπέστης βία απ’ τον κακοποιητικό σου σύντροφο, τότε δεν χρειάζεσαι το concealer… Τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποιημένων γυναικών – κι όχι μόνο – αυξάνονται όλο και περισσότερο, ενώ ζούμε σε μια κοινωνία που οι άντρες πολλές φορές πλέον μας φοβίζουν παρά μας προστατεύουν. Οι γυναίκες που γκουγκλάρουν «πώς να κρύψω τα σημάδια από τους μώλωπες» ή «πώς να κρύψω τις μελανιές» και κάνουν πραγματική προσπάθεια ώστε να μη φανούν αυτά τα σημάδια, είναι πραγματικά πολλές. Αν είσαι μία από αυτές, έχεις βρεθεί σε αυτή την κατάσταση ή έχεις φίλη, γνωστή, συγγενικό πρόσωπο που δέχεται τέτοιου είδους βία, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά σε μεγάλο βαθμό και καλό θα ήταν να το διαβάσεις μέχρι το τέλος.

Σημαντική σημείωση! Μπορεί να απευθύνομαι κατά βάση στις γυναίκες, όμως αυτό δεν σημαίνει πως και τα θύματα ανδρών είναι λίγα. Το άρθρο αυτό δεν κάνει καμία εξαίρεση, απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και καταγωγής.

Αν είσαι ένα άτομο που έχει κακοποιηθεί ή κακοποιείται συστηματικά από τον σύντροφό του, από το αφεντικό του ή από οποιοδήποτε άλλο άτομο, η λύση που έχεις να κάνεις είναι μία, να μιλήσεις. Αν περίμενες να σου πω πώς να κρύψεις τα σημάδια από τις μελανιές, τότε αυτό το άρθρο δε θα σε καλύψει αρκετά, γιατί το concealer δεν αρκεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι μπορεί να είσαι στην αρχή μιας κακοποιητικής σχέσης και γιατί μπορεί να τα αγνόησες

Μίλα! Μίλα! Μίλα!

Σταμάτα να κρύβεις τόσο τα σημάδια όσο και την κακοποιητική συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου που σου κάνει τόσο κακό, σωματικό και ψυχικό. Το να βάλεις concealer είναι απλά κάτι που θα κάνεις για να πας την επόμενη μέρα στη δουλειά, αλλά όχι αυτό που χρειάζεσαι για να ξεφύγεις από την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις σε κάποιον. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται δύσκολο να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καταγγείλεις τον σύντροφό σου, όμως μπορείς αρχικά να εξωτερικεύσεις όλο αυτό που συμβαίνει στους γύρω σου, σε μια φίλη σου που θα σου σταθεί ή που θα πάρει εκείνη τηλέφωνο αντί για σένα. Επιπλέον, μπορείς άφοβα να καλείς στη Γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο καθημερινά.

Πού μπορείς να απευθυνθείς αν είσαι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης;

Προστάτευσε τον εαυτό σου. Μίλα σε κάποιον. Βγες από την κακοποιητική σχέση στην οποία βρίσκεσαι. Μη φοβάσαι να μιλήσεις.

πώς να κρύψω τα σημάδια από τις μώλωπες
Pexels

Εάν αντιμετωπίζεις κακοποίηση, δεν είσαι μόνη. Μπορείς να απευθυνθείς στους φορείς:

  • Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
  • Κλήση στο 100 ή αποστολή γραπτού μηνύματος με Ακριβή διεύθυνση, Ονοματεπώνυμο, Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»)
  • Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197
  • Γραμμή Ελπίδας 801 11 16000
  • Γραμμή SOS “Δίπλα σου” 210 9700814
  • Στα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

Δεν είναι κάθε σχέση τόσο βίαιη. Μια υγιής σχέση δεν είναι ποτέ βίαιη. Αν σηκώσει το χέρι του πάνω σου δεν σε αγαπά πραγματικά, ό,τι κι αν σου λέει. Μην τον πιστεύεις. Αν έχεις φοβηθεί έστω και λίγο στη σχέση που είσαι, φύγε απ’ αυτή όσο είναι καιρός. Και φυσικά κατάγγειλέ τον, ακόμη κι αν σου πει ότι δε θα το ξανακάνει. Κι όμως θα το ξανακάνει. Αν όχι σε σένα, σίγουρα σε κάποια άλλη. Είσαι πολύ πιο δυνατή απ’ όσο νομίζεις. Απλά μίλα και φύγε!

Πιστεύω σε σένα. Μπορείς να τα καταφέρεις. Μίλα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News