Θα ήθελα να βάλεις ένα λεπτό τη θέση σου σε έναν άνθρωπο που πάει ένα ταξίδι αναψυχής με το σύντροφό του στο εξωτερικό και αυτό το γεγονός να αποτελεί είδηση. Να σε δείχνουν τα κανάλια και τα blogs την άλλη μέρα επειδή απλά πήγες διακοπές. Δεν ανακάλυψες το φάρμακο για τον καρκίνο, δεν κάνεις εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς, δεν σώζεις ανθρώπινες ζωές, απλώς πας διακοπές! Η προσωπική ζωή των celebrities συχνά απασχολεί τα μέσα γιατί οι άνθρωποι θέλουμε να διαβάσουμε και να μάθουμε περισσότερα για εκείνους. Μας νοιάζει να τους δούμε πώς είναι όταν κλείνουν τα φώτα, πώς βιώνουν τους έρωτές τους.

νοσταλγούμε τους ανθρώπους
Pexels

Η ανάγκη μας για ταύτιση

Θέλουμε να ταυτιστούμε με τον διάσημο τύπο που θαυμάζουμε. Θέλουμε να ξέρουμε περισσότερα για τη ζωή του, για τις επιλογές του, για τον ποιον σύντροφο επιλέγει να μοιράσει τη ζωή του. Συχνά μπερδεύουμε τους ανθρώπους με την επαγγελματική τους ταυτότητα, αν είναι ηθοποιοί ξεχνάμε ότι «φοράνε τα ρούχα» του χαρακτήρα που υποδύονται και ότι στην πραγματική τους ζωή είναι απλοί άνθρωποι όπως εμείς. Πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ, πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. πηγαίνουν ταξίδια.

Εκείνοι το ζήτησαν…

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι όταν αποφάσισαν να γίνουν γνωστοί, αυτό ήθελαν, να τους ξέρουν όλοι. Κάποιοι μάλιστα καλούν και τα μέσα να τους φωτογραφίσουν δήθεν τυχαία για να είναι στην επικαιρότητα. Κανείς δεν νομίζω να ζήτησε να είναι ανελεύθερος και να μην μπορεί να κάνει ρούπι χωρίς να έχει μια κάμερα στο πλευρό του. Ίσως ήθελαν να παρουσιάζουν τις δουλειές τους, αλλά όχι αυτή τη φυλακή.

Αυτό είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε και στην μικρή μας Ελλάδα, σε πολύ μικρότερο βαθμό, ευτυχώς, αλλά και στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι πήγε βόλτα η Lopez με τον Affleck στην Ιταλία, δημιούργησε πανζουρλισμό, με ανθρώπους να τους ακολουθούν, μπράβους να τους προστατεύουν, φωτογράφους να κάνουν την νύχτα μέρα στο πέρασμά τους.

Ζήσε τη δική σου ζωή

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θαυμάζουμε τους τραγουδιστές για τις φωνητικές τους ικανότητες και τους ηθοποιούς για τον τρόπο που παίζουν θέατρο. Σε έναν ιδανικό κόσμο, αφιερώνουμε όλη μας την προσοχή στο σκοπό μας και δεν αφήνουμε τον χρόνο να φεύγει διαβάζοντας για την προσωπική ζωή των celebrities στις φυλλάδες. Αν είχαμε λυμένα όλα τα δικά μας θέματα να καταλάβω αυτό το ενδιαφέρον για όλα αυτά. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν πάρα πολύ για να καταφέρουν τους στόχους τους και τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους και φυσικά συνεχίζουν να εργάζονται γι’αυτό.

Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι ίδιοι και πλασμένοι από το ίδιο υλικό. Όταν κλείνουν τα φώτα, όταν ησυχάζει όλος ο θόρυβος μένουμε εμείς και ο άνθρωπός μας, εμείς και η επιλογή μας και όσο και αν σου φαίνεται εξιδανικευμένο ένα ζευγάρι της showbiz πίστεψέ με όταν κλείνουν τα φώτα έχουν και εκείνοι να αντιμετωπίσουν τα ίδια ή παρόμοια πράγματα που απασχολούν και εμάς.

Μπορείς να γίνεις ο άνθρωπος που θαυμάζεις: Πώς να το κάνεις να συμβεί

Μέχρι να έρθει αυτή η μέρα

Που η βόλτα ενός ερωτευμένου ζευγαριού δεν θα θεωρείται είδηση και δεν θα γεμίζει το χρόνο στην τηλεόραση και τα sites, μέχρι να βρούμε ενδιαφέρον στη δική μας ζωή και να τιμάμε καθημερινά το λόγο της άφιξής μας σε αυτόν τον κόσμο.

Υ.Γ: Δεν τα βάζω με τους δημοσιογράφους που τα παρουσιάζουν και δίνουν χρόνο σε αυτό, υπάρχει ζήτηση και το κάνουν αυτό, κάποιες φορές με πολύ άκομψο τρόπο, σαφώς το κάνουν για όλους αυτούς που το περιμένουν εκεί έξω και είναι κατανοητό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News