Από τα πράγματα που αναζητούν πολύ συχνά οι άνθρωποι στο google είναι το πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για το θέμα της ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και τι θα κερδίσει από αυτό σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Αν σου έλεγα ότι αλλάζοντας μόνο 8 προτάσεις θα ενισχυθεί εγγυημένα η αυτοπεποίθηση σου τι θα κάνεις; Και τελικά η λύση στο πρόβλημα σου είναι πιο εύκολη σε σχέση με αυτό που φαντάζεσαι.

σχέση μετά τα 40
Unsplash


Πίστεψε στον εαυτό σου και δες τη ζωή σου να αλλάζει – πώς να χτίσεις βήμα βήμα την αυτοπεποίθηση σου

8 πρότασεις με μεγάλη σημασία

Πόσο συχνά μας έχει τύχει να βρεθούμε σε κάποιο χώρο που ενώ θέλουμε να μιλήσουμε, εντούτοις μοιάζουμε σαν να μην έχουμε φωνή.


Έχουμε το δικαίωμα και μπορούμε να αισθανόμαστε καλά λέγοντας κάποια πράγματα τα οποία συνήθως δυσκολευόμαστε να πούμε. Και λέγοντάς τες εγγυημένα θα νιώσουμε καλά. Οι οκτώ ενδυναμωτικές προτάσεις που όλοι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι λέμε δυνατά και λαμβάνουμε δύναμη

  • Είμαι περήφανη για εμένα

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούμε να αναγνωρίσουμε αθόρυβα κάποια από αυτά που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά για εμάς. Δυνατά όμως δεν συνηθίζουμε να το λέμε από φόβο μήπως μας θεωρήσουν αλαζόνες, αυτή όμως η νούμερο ένα φράση που πρέπει να λέμε πιο συχνά.

  • Μου αξίζει μια αύξηση

Βάσει έρευνας του 2021 από την Glassdoor, διαπιστώθηκε ότι μόνο το ένα τέταρτο των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο αισθάνονται σίγουρες ότι θα λάβουν αύξηση μισθού μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αυτό είναι πραγματικά ενδεικτικό της κουλτούρας στο χώρο εργασίας για τις γυναίκες και φράσεις όπως «αξίζω μια αύξηση» είναι κάτι που πρέπει να νιώθουμε πιο άνετα να πούμε. Άλλωστε γι’αυτόν που δεν ζήτησε η απάντηση είναι πάντα όχι.

  • Όχι

Το γεγονός ότι μια απλή λέξη με τρία γράμματα μπορεί να προκαλέσει φόβο και ανησυχία σε πολλές γυναίκες λέει πολλά για την κοινωνία. Το «Όχι» είναι μια πλήρης πρόταση από μόνη της και δεν χρειάζεται εξήγηση.

  • Διαφωνώ και να γιατί

Το να ξεπεράσεις τον φόβο της σύγκρουσης και να μάθεις να μην φοβάσαι τις διαφωνίες δεν είναι εύκολο αλλά το να μπορείς να πεις πώς νιώθεις σε κάποιον, ακόμα κι αν είναι μια αντίθετη γνώμη, είναι κάτι που πρέπει όλοι να νιώθουμε άνετα να λέμε και να κάνουμε. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν συμπαθείς κάποιον ή όχι αλλά με μια προτίμηση ή όχι δική σου. Γιατί κάποιος άλλος πρέπει να παρερμηνεύσει αυτή τη διαφωνία;

  • «Τι εννοείτε με αυτό»;

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να αναζητάς περισσότερη σαφήνεια σε μια κατάσταση ή να αμφισβητείς τη γνώμη κάποιου. Είναι πολύ οκ αυτό και μάλιστα πάνω σε αυτό βασίζεται και η επικοινωνία με τους άλλους, στο να γίνουμε κατανοητοί όπως και όσοι συναναστρεφόμαστε.

  • Δεν τελείωσα

Κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρικής συζήτησης του 2020, ο Μάικ Πενς προσπαθούσε συνεχώς να προσπερνά την Καμάλα Χάρις – και τη στιγμή που είπε «μιλάω» ήταν κάτι που λεγεώνες γυναικών μπορούσαν να αναγνωρίσουν και να σχετιστούν με αυτό.

Το να μας διακόπτουν, είναι κάτι που όλοι έχουμε βιώσει κάποια στιγμή και το να έχουμε τη βεβαιότητα να δηλώσουμε ότι δεν τελειώσαμε την ομιλία μας είναι κάτι που πρέπει όλοι να νιώθουμε άνετα να κάνουμε.

  • Μη μου μιλάς έτσι

Όλα έχουν να κάνουν με τα όρια – και το να ξεκαθαρίσετε ότι τα έχετε είναι το κλειδί. Εμείς ορίζουμε τον τρόπο που επιτρέπουμε στους άλλους πώς θα μας μιλούν.

  • Ναι μπορώ

Το να πείτε ναι μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο, αλλά το να λέτε ναι με σιγουριά σε κάτι που ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε καλά μπορεί να είναι πολύ βοηθητικό για την αυτοπεποίθησή σας. Καμιά φορά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να διαβεβαιώσουμε τον εαυτό μας ότι πράγματι μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Παιχνίδι ορίων

Στην ουσία τα περισσότερα από αυτά που αναφέρω παραπάνω είναι χάραξη των ορίων μας εκ νέου και στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας. Κάποιες φορές αρκεί αυτό για να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Κατόπιν τούτου, το εκπέμπεις, το αισθάνεσαι και το βιώνεις ότι είσαι ένα άτομο με αυτοπεποίθηση. Οι 8 πρακτικοί τρόποι απαντούν στην απάντηση: πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου;

Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News