Σίγουρα με την πανδημία μπορεί να σου έχει τύχει να εργαστείς από το σπίτι ή ακόμα μπορεί και να έχει γίνει η νέα σου καθημερινότητα. Είσαι σίγουρη ωστόσο ότι έχεις βρει την ιδανική τοποθεσία για να δουλεύεις στο σπίτι; Υπάρχουν 5 βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για έναν παραγωγικό χώρο εργασίας στο σπίτι όπου θα σε βοηθά να φέρεις εις πέρας τις καθημερινές υποχρεώσεις σου.

Τι να ακολουθήσεις για ένα παραγωγικό χώρο εργασίας στο σπίτι

Επιλογή χώρου εργασίας

Η επιλογή του χώρου εργασίας σου είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει με σύνεση. Εάν προσπαθήσεις να εργασθείς στο κρεβάτι ή στον καναπέ σου τότε αυτό δε θα μπορέσει να διευρύνει την παραγωγικότητά σου. Το πιο ιδανικό είναι να υπάρχει ένα τραπέζι ή ακόμα καλύτερα ένα γραφείο σε ένα σχετικά απομονωμένο σημείο του σπιτιού σου.

Επένδυσε στα σωστά εργαλεία

Εάν πρόκειται να εργάζεσαι από το σπίτι τότε είναι πολύ σημαντικό να επενδύσεις σε σωστά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν ώστε να έχεις ένα παραγωγικό χώρο εργασίας στο σπίτι. Είναι σημαντικό ο υπολογιστής ή το λάπτοπ σου να σε εξυπηρετούν στο μέγιστο και ακόμα πιο σημαντικό είναι να έχεις μία εργονομική καρέκλα ώστε να έχεις σωστή θέση σώματος την ώρα που εργάζεσαι.

ARKELSTORP γραφείο

Δημιούργησε μία περιοχή χωρίς περισπασμούς

Οι περισπασμοί είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα καθώς είναι το μόνο που μπορεί να σε εμποδίσει από την εργασία σου. Βάλε κάποια μουσική να ακούς χωρίς στίχους και απέφυγε την τηλεόραση. Απομάκρυνε το τηλέφωνο σου και ιδανικά απομόνωσε το γραφείο σου σε κάποιο χώρο όπου δε χρειάζεται να έχεις επαφή με κάποιον από το σπίτι.

Διατήρησε το χώρο τακτοποιημένο

Εάν αφήσεις τον χώρο εργασίας σου να είναι γεμάτος, ακατάστατος ή αποδιοργανωμένος, θα βλάψει την παραγωγικότητά σου. Εάν έχεις πολλά χαρτιά και σημειωματάρια που γεμίζουν το χώρο εργασίας σου, τότε πρέπει να δημιουργήσεις ένα οργανωτικό σύστημα για αυτά. Ακόμα και αν η εργασία σου είναι κυρίως ψηφιακή είναι σημαντικό να είσαι οργανωμένη.

Tertial φωτιστικό γραφείου

Χρησιμοποίησε το χώρο μόνο για εργασία

Καλό είναι τον συγκεκριμένο χώρο να τον χρησιμοποιείς μόνο για την εργασία σου. Εάν χρησιμοποιήσεις τον ίδιο χώρο και για άλλες λειτουργίες τότε νοητικά δε θα μπορέσεις να έχεις την παραγωγικότητα που χρειάζεσαι καθώς θα έχεις συνδέσει το χώρο αυτό υποσυνείδητα και με άλλες δραστηριότητες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News