Τα εργασιακά θέματα με ενδιαφέρουν πολύ. Μελετώ τις τάσεις, κάνω έρευνα, διαβάζω και σήμερα μοιράζομαι τις επικρατέστερες τάσεις καριέρας για το 2023. Θα μιλήσω για όσα διάβασα και ίσως σου φανούν χρήσιμα είτε είσαι αυτή την περίοδο στη φάση που ψάχνεις δουλειά, είτε αναζητάς προσωπικό.

Τι λένε οι τάσεις καριέρας για το 2023; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Μην κολλάς στα πτυχία

Φυσικά σε θέσεις υψηλόβαθμες χρειάζεται το πτυχίο του πανεπιστημίου, το μεταπτυχιακό, το ACCA, ή άλλες ανάλογες πιστοποιήσεις (ανάλογα το αντικείμενο της θέσης). Σε πιο χαμηλές θέσεις δεν χρειάζεται να αποκλήσεις έναν άνθρωπο που δεν έχει πτυχίο αλλά έχει χρόνια προυπηρεσίας. Η εμπειρία τεράστιο ASSET όπως και ο άνθρωπος που έχει πάθος με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Ακόμα και αν δεν το πάρεις εσύ στην δουλειά σου θα τη βρει την άκρη και θα κάνει αυτό για το οποίο είναι πλασμένος.

Επιπλέον ένα κομμάτι που δεν πρέπει να γνωρίζουμε σε αυτήν την περίπτωση είναι αυτή της εκπαίδευσης. Ακόμα και στέλεχος με πτυχία, περγαμηνές και προϋπηρεσία να πάρεις, χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο και να δείξεις τη μεθοδολογία του πώς θες να γίνει η δουλειά σου.

Αυτό το γράφω κυρίως για εσένα αγαπητέ υποψήφιε που υψώνεις τα εμπόδια μπροστά σου και πιστεύεις ότι επειδή δεν έχεις ένα πτυχίο δεν σου αξίζει η θέση. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κάποια επιπλέον εκπαίδευση, αν χρειάζεται να μάθεις και άλλα πράγματα, μάθε το, κάνε την εγγραφή σου σε εκπαιδεύσεις και μη κολλάς σε όσα δεν έχεις.

ομαδικό πνεύμα στη δουλειά
Pexels

Η Remote εργασία ήρθε για να μείνει

Η remote εργασία ήρθε για να μείνει! Τι και αν η δουλειά που θες να δουλέψεις είναι στη Θεσσαλονίκη, αν έχεις όλα τα προσόντα αλλά μένεις στην Αθήνα ή την Κρήτη, πλέον μπορείς να δουλέψεις στη θέση αυτή. Η πανδημία μας άφησε πολλά στο πέρασμά της, άσχημα και άβολα, έφερε όμως και ένα που ήταν πραγματικά σωτήριο. Την εργασία από το σπίτι. Να μπορείς να δουλέψεις από όπου είναι ο υπολογιστής σου, αξία ανεκτίμητη.

Φυσικά δεν αφορά σε όλα τα επαγγέλματα, ούτε όλους τους χώρους, ούτε η φυσική παρουσία, το brainstorming, το team building μπορεί συσχετιστεί με τα zoom meetings. Πια όμως δεν αποκλείονται υποψήφιοι λόγω απόστασης.

Τι παίζει στα εντός;

Έχεις συγκεκριμένους υπαλλήλους μέσα στην εταιρεία σου τόσα χρόνια. Είναι γνωστό ότι οι προαγωγές είναι τόσο σπάνιες. Η προαγωγή συνήθως συνεπάγεται και αύξηση μισθού και αυτό είναι κάτι που το θέλει ο υπάλληλος που τον έχεις στην ίδια θέση 5-10 χρόνια χωρίς αύξηση να κάνει την ίδια δουλειά, που πλέον δεν του προσφέρει καμία απόλαυση.

Παράλληλα ψάχνεις νέο υπάλληλο σε αγγελίες και εκεί έξω χωρίς πρώτα να έχεις ενημερώσει για τις προθέσεις σου το ήδη υπάρχον προσωπικό. Σίγουρα ο υπάλληλος που θα έρθει από έξω, θα έχει δροσιά, θα έχει την γνώση του νέου, αλλά αν η εταιρεία σου είναι σαν μια οικογένεια, θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε εκείνον που μπορεί να την εκμεταλλευτεί κατάλληλα και να σε βοηθήσει.

Αν είσαι υπάλληλος σήμερα σε μια εταιρεία που νιώθεις ότι δεν έχεις εξέλιξη, πριν ανοίξεις την πόρτα να φύγεις ενημέρωσε για τις προθέσεις σου. Ενημέρωσε τον εργοδότη σου ότι θες και μπορείς να αλλάξεις θέση όταν ανοίξει και να σε σκεφτεί αν χρειαστεί.

Μια τάση που ξεκίνησε το 2022 και συνεχίζει

Η τετραήμερη εργασία. Τα αποτελέσματα στις χώρες που ήδη έχει θεσπιστεί όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ιρλανδία και Αυστραλία είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Η παραγωγικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και η πλειοψηφία των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι για να γυρίσουν στην 40ωρη εργασία θέλουν αύξηση. Αν τα αποτελέσματα που έχεις είναι αυτά που θες γιατί να μην έχεις και τον υπάλληλο σου ικανοποιημένο με μια μέρα οff; Άλλωστε το αποτέλεσμα δεν μετρά;

Βρίσκω δουλειά: Αυτά είναι τα 5 βασικά χαρακτηριστικά που έχουν εκείνοι που κερδίζουν τις θέσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News