Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τις προτεραιότητες που θέτουν οι recruiters όταν κάνουν νέες προσλήψεις προκειμένου να μπορούν προσλαμβάνουν πιο γρήγορα κόσμο. Τι πρέπει να προσέξεις σε μια συνέντευξη για δουλειά, λοιπόν, εν μέσω της πανδημίας, αλλά και ποιες είναι οι λεπτομέρειες πριν και μετά τη συνέντευξη στις οποίες πρέπει να δώσεις σημασία;

Από τις αρχές του 2020, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ απ’ την άλλη έχουν εμφανιστεί και καινούργιοι ρόλοι λόγω των νέων συνθηκών. Η remote εργασία είναι πιο δημοφιλής από ποτέ και η διαδικασία της εύρεσης εργασίας και της πρόσληψης έχει αλλάξει εντελώς. Η εύρεση εργασίας κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης για την υγεία δεν είναι εύκολο έργο, αλλά, είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν μερικές ευκαιρίες που μπορείς να εκμεταλλευτείς σ’ αυτή τη φάση.

Ακριβώς όπως αυτοί που κάνουν αίτηση για δουλειά έπρεπε να αλλάξουν τη στρατηγική τους για να τους προσλάβουν, οι recruiters έχουν αλλάξει τις προτεραιότητες και τις προσδοκίες τους κατά τις συνεντεύξεις.

Μια νέα μελέτη από την TopResume, τη μεγαλύτερη υπηρεσία βιογραφικών και επαγγελματικού προσανατολισμού στον κόσμο, αποκαλύπτει πώς έχει αλλάξει η πανδημία τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις και πώς κάποιοι υποψήφιοι που μπορεί παλιότερα να τους απέρριπταν, σήμερα έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να προσληφθούν.

πρέπει να προσέξεις σε μια συνέντευξη για δουλειά
Pexels

Τι πρέπει να προσέξεις σε μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά και οι λεπτομέρειες που μετράνε

Στην έρευνα της TopResume διαπιστώθηκε ότι το 87% των recruiters δήλωσαν πως πλέον δεν δίνουν τόση σημασία στα μεγάλα «κενά» στο βιογραφικό, κάτι που μπορεί μέχρι πρότινος να ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για μια πρόσληψη.

Απ’ την άλλη, φαίνεται πως μέσα στην πανδημία οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις δίνουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία στα cover letters. Συγκεκριμένα, το 48% των recruiters απάντησαν ότι πλέον διαβάζουν πολύ περισσότερο αλλά και πιο προσεκτικά τις συνοδευτικές επιστολές.

Τέλος, απ’ την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δίνουν μεγαλύτερο βάρος στα thank-you notes. Το 68% των ερωτηθέντων είπαν ότι ένα thank you mail τους έκανε να αισθάνονται πιο θετικά απέναντι στους υποψήφιους.

Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό να στείλεις ένα ευχαριστήριο μήνυμα μέσω email μετά από μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά αποδεκνύεται πως είναι κάτι που μετράει!

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι recruiters είναι άνθρωποι. Εκτιμούν τους ανθρώπινους δεσμούς και την ευγνωμοσύνη. Εάν δείξεις ότι εκτιμάς τον χρόνο τους και θέλεις πραγματικά να σε προσλάβουν, σίγουρα θα μετρήσει θετικά!

Και μια προσωπική συμβουλή: Να είσαι αυθεντικός! Τόσο στο cover letter όσο και στις συνεντεύξεις που κάνεις, μην ξεχνάς να είσαι ο εαυτός σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News