Πολλές είναι οι έρευνες που υποστηρίζουν ότι κάνει καλό η δουλειά στην ψυχική υγεία μας. Ο λόγος; Μας κάνει να αισθανόμαστε χρήσιμοι, μας εξασφαλίζει τα χρήματα με τα οποία ζούμε κάθε μήνα και μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι, όμως, πραγματικά αναγκαίο να δουλεύουμε τόσες πολλές ώρες την εβδομάδα; Τι έχουν αποδείξει έρευνες για την αξία που έχει η δουλειά στην ψυχική υγεία;

Στις περισσότερες χώρες μια εργάσιμη ημέρα αποτελείται από 8 ώρες, ενώ η εργάσιμη εβδομάδα συνήθως ξεκινάει από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, ανάλογα φυσικά και με το επάγγελμα που κάνει ο καθένας.

Παρ’ όλα αυτά, η έρευνα «Employment Dosage» του Πανεπιστημίου του Cambridge, αναφέρει ότι θα πρέπει να δουλεύουμε μόνο 8 ώρες την εβδομάδα.

Πρόσεξε τους παράγοντες που κάνουν επικίνδυνη τη δουλειά για την υγεία

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν 71.000 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 16 έως 64 ετών. Οι συμμετέχοντες της έρευνας κλήθηκαν κάθε χρόνο για δέκα χρόνια να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο που σχετίζονταν με την ψυχική τους υγεία, αλλά και την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, εάν είχαν παιδιά, τι επάγγελμα έκαναν, πόσες ώρες δούλευαν και πώς ήταν οι συνθήκες στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Τι απέδειξε η έρευνα για την ανεργία και τους ανθρώπους που μετακινούνται απ’ την ανεργία στην αμειβόμενη εργασία;

Διάβασε τη συνέχεια της έρευνας που έγινε στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News