Καλό είναι στη ζωή σου να έχεις καταφέρει να ισορροπήσεις την επαγγελματική με την προσωπική σου ζωή. Σήμερα, όμως, θα επικεντρωθούμε στην επαγγελματική σου ζωή και συγκεκριμένα στο πώς θα βελτιώσεις την καριέρα σου μέσα σε 30 λεπτά!

Ακόμα κι αν σου φαίνεται ακραίο, 30 λεπτά είναι όντως αρκετά για να κάνεις τη διαφορά. Χωρίσαμε αυτά τα 30 πολύτιμα λεπτά σε 3 κατηγορίες. Κάθε βήμα είναι εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα, γι’ αυτό μην παραλείψεις κανένα!

Πώς θα βελτιώσεις την καριέρα σου

Πέντε λεπτά: Επανεκτίμησε τον εαυτό σου

Ξεκίνα γράφοντας επτά ερωτήσεις, οι οποίες θα αφορούν το τι ζητάς σε μια δουλειά: Ευέλικτα ωράρια εργασίας; Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να καλύψεις τους λογαριασμούς σου; Πόσο μακριά θέλεις να μετακινηθείς; Σου αρέσει να διαχειρίζεσαι άλλους ανθρώπους;

Αφιέρωσε πέντε λεπτά την ημέρα για ν’ απαντήσεις σ΄αυτές τις ερωτήσεις. Εάν το κάνεις, θα έχεις ένα σαφέστερο σχέδιο δράσης και θα έχεις κατανοήσει περισσότερο τους στόχους σου.

πώς θα βελτιώσεις την καριέρα

Δέκα λεπτά: Βελτίωσε το βιογραφικό σου

Αφιέρωσε δέκα λεπτά απ’ τον χρόνο σου για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου σημείωμα, χρησιμοποιώντας εφαρμογές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να διασφαλίσεις ότι θα παρατηρηθεί από μελλοντικούς εργοδότες.

Πολλοί υποψήφιοι με υψηλή εξειδίκευση δεν καταφέρνουν να φθάσουν στο στάδιο της συνέντευξης λόγω του βιογραφικού τους.

Ψάξε για λέξεις-κλειδιά στο Google σχετικά με τον στόχο σου και για λέξεις που αφορούν τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για την καριέρα σου όσο μένεις στο σπίτι

15 λεπτά: Βρες έναν μέντορα

Βρες έναν μέντορα, ο οποίος θα σε κατευθύνει προς το σωστό δρόμο και θα σου δείξει πώς θα βελτιώσεις την καριέρα σου με τρόπους που δεν έχεις φανταστεί ο ίδιος. Ένας μέντορας θα σε ενθαρρύνει ν’ αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να είσαι πιο γενναίος.

πώς θα βελτιώσεις την καριέρα
Pexels

Η Danielle Restivo, επικεφαλής των παγκόσμιων προγραμμάτων επικοινωνιών στο LinkedIn, συμβουλεύει: «Γράψε σ’ έναν μέντορα ένα προσωπικό μήνυμα στο LinkedIn για να δείξεις ότι σ’ ενδιαφέρει πραγματικά, συμπεριλαμβάνοντας τα εξής: Ένα δικό σου επίτευγμα, τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σου και το πώς μπορείτε να επωφεληθείτε ο ένας απ’ τον άλλον».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News