Σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπη κάποιες φορές στη ζωή σου με το γεγονός ότι δε σου φτάνουν οι ώρες της μέρας ώστε να διεκπεραιώσεις όλες σου τις εκκρεμότητες. Ωστόσο όλοι έχουμε τις ίδιες είκοσι τέσσερις ώρες κάθε μέρα. Συνεπώς γιατί κάποιοι τα καταφέρνουν και άλλοι όχι και τόσο πολύ; Γιατί ξέρουν το μυστικό για το πώς να προγραμματίσεις τη μέρα σου ώστε να έχεις την βέλτιστη παραγωγικότητα που μπορείς να πετύχεις!

Πώς να προγραμματίσεις τη μέρα σου και να έχεις τη βέλτιστη παραγωγικότητα

Η διαχείριση του χρόνου είναι το μαγικό συστατικό που ψάχνεις. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο τους αποτελεσματικά όλη την ημέρα. Χρησιμοποιώντας συμβουλές παραγωγικότητας και δημιουργώντας και ακολουθώντας ένα αποτελεσματικό καθημερινό πρόγραμμα, μπορείς κι εσύ να κάνεις περισσότερα και καλύτερα κάθε μέρα!

παραγωγικός εαυτός σου
Isaac Smith/Unsplash

Για να προγραμματίσεις τη μέρα σου σωστά υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

 1. Προσδιόρισε το λόγο που χρειάζεται να το κάνεις
 2. Όρισε προτεραιότητες
 3. Υπολόγισε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστείς για την κάθε εργασία
 4. Χρησιμοποίησε πιο έξυπνους τρόπους εργασίας
 5. Χρησιμοποίησε τεχνικές προγραμματισμού
 6. Δημιούργησε μια παραγωγική ρουτίνα πρωινού
 7. Απέφυγε την εναλλαγή εργασιών
 8. Κάνε μαζικές εργασίες
 9. Να υπολογίζεις πάντα τον αναπάντεχο παράγοντα
 10. Χρησιμοποίησε την τεχνολογία
 11. Ξεκίνα πάντα από αυτό που δε θες καθόλου να κάνεις
 12. Αξιολόγησε την πρόοδό σου και διόρθωσε τυχόν αστοχίες
οργάνωση στη δουλειά
Pixabay

Γιατί ο προγραμματισμός της ημέρας σου είναι σημαντικός

Ο χρόνος είναι ένας πεπερασμένος πόρος για όλους μας. Το να αφήσεις τον περιορισμένο αριθμό ημερών και ωρών στην τύχη του δεν είναι υπεύθυνη διαχείριση πόρων. Αντ ‘αυτού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα και να συγκεντρώσεις όλα τα θετικά στοιχεία που θα αποκομίσεις από αυτό όπως είναι:

 • Μείωση της σπατάλης του χρόνου: Εκτός αν βάλεις το “Αφιέρωσε 2 ώρες στα κοινωνικά μέσα και τα βιντεοπαιχνίδια” στο καθημερινό σας πρόγραμμα, τότε η χρήση του χρονοδιαγράμματος σου εμποδίζει να σπαταλήσεις χρόνο σε πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.
 • Αύξηση της ευτυχίας: Ακόμη και η επιστήμη συμφωνεί. Η παρακολούθηση ενός προγράμματος σε κάνει πιο ευτυχισμένη!
 • Βελτίωση της παραγωγικότητας: Κάνεις περισσότερα όταν ακολουθείς ένα πρόγραμμα.
 • Μείωση του άγχους: Ο προγραμματισμός δημιουργεί περισσότερη βεβαιότητα που μειώνει το άγχος και βελτιώνει την υγεία. Win-win!
 • Διευκόλυνση συνεργασίας: Κάθε φορά που εργάζεσαι με μια ομάδα, ένα πρόγραμμα σας κρατά όλους στην ίδια σελίδα στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή.

Είναι σαφές ότι ο προγραμματισμός της ημέρας σου είναι πολύτιμος. Ωστόσο, δεν μπορείς απλώς να πετάξεις πράγματα στο ημερολόγιο σου και να ελπίζεις για μια παραγωγική ζωή. Πρέπει να οργανώσεις όλη τη διαδρομή για να φέρεις τα αποτελέσματα που χρειάζεσαι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News