Ο ανταγωνισμός στη δουλειά είναι μια πραγματικότητα και ένα φαινόμενο που τις περισσότερες φορές βρίσκουμε στην αγορά εργασίας. Ποια είναι η ρίζα του ανταγωνισμού; Ποιο είναι αυτό το συναίσθημα που βγαίνει στην επιφάνεια κάθε φορά που κάποιος συνάδελφος χρησιμοποιεί φτηνά μέσα για να ανέβει, που γίνεται κολλητός με τον διευθυντή και κάνει αδικίες προς όφελός του;

Τι βιώνεις εσύ στη δουλειά;

Μπορώ να μετρήσω τρεις περιπτώσεις σχετικά με τον ανταγωνισμό στη δουλειά. Οι περιπτώσεις που οι συνάδελφοι που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις είτε λόγω ωραρίου, είτε λόγω συνθηκών, είτε κάποιου ιδιότροπου προϊστάμενου, οπότε γίνονται όλοι μαζί μια γροθιά και συσπειρώνονται. Συνήθως υπάρχει ανταγωνισμός σε υγιή πλαίσια, με σκοπό το κοινό καλό της ομάδας.

Μια άλλη περίπτωση είναι εκείνη που παρατηρείται συνήθως σε μεγάλες πολυεθνικές, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσωπικού και κάποιοι προσπαθούν να «φανούν» χρησιμοποιώντας ύπουλα μέσα ίσως από φόβο μήπως μέσα σε όλη αυτήν στρατιά προσωπικού χαθούν και δεν επιβιώσουν.

Τέλος είναι και τα εργασιακά περιβάλλοντα όπου δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός, ανάμεσα στο προσωπικό. Δεν τους καλλιεργήθηκε ποτέ κάποια τέτοια ανάγκη. Από την πρώτη μέρα της εκπαίδευσής τους, γνώριζαν ότι η δουλειά τους είναι μια ομάδα. Στις ομάδες δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα βάλει το γκολ ή θα σκοράρει, μας ενδιαφέρει με την ομαδική δουλειά να μπουν τα περισσότερα γκολ ώστε η ομάδα να βγει πρώτη. Αν η ομάδα μας βγει πρώτη, όλοι κερδίζουμε.

σεβασμός στη δουλειά
Pexels

Να είσαι περήφανος για τη φανέλα της ομάδας που φοράς. Γιατί το ομαδικό πνεύμα είναι το βασικό συστατικό μιας πετυχημένης επιχείρησης

Πώς καλλιεργείται η ομάδα;

Αντί να στήσουμε στον τοίχο τον υπάλληλο που ασχολείται με το πώς θα υπονομεύσει τους συναδέλφους, αυτόν που θα έχει πρόχειρο ένα μαχαίρι για το πισώπλατο μαχαίρωμα, αυτόν που είναι μέσα σε όλα τα πηγαδάκια και ακούει τι λένε στους διαδρόμους της εταιρείας, ας δούμε ποια είναι η ρίζα του θέματος αυτού. Αυτός ο άνθρωπος βρίσκει έδαφος για να σκάψει όλες αυτές τις γλοιώδεις συμπεριφορές του.

Είναι λοιπόν ψηλά, στην κορυφή η βάση του μη υγιούς ανταγωνισμού. Αν εγώ σαν προϊστάμενος, ή σαν διευθυντής, ή ως επικεφαλής, θέλω η ομάδα μου να είναι ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, δίνω αυτήν την γραμμή από την μέρα 1 του κάθε νέου ανθρώπου που προστίθεται στην ομάδα. Δεν είμαστε όλοι πρωταγωνιστές είναι αλήθεια, όμως χρειάζονται όλοι οι ρόλοι για να ανέβει μια πετυχημένη παράσταση. Αν όλοι δουλέψουν καλά, αν όλα τα γρανάζια κάνουν σωστά αυτό που έχουν να κάνουν τότε θα κερδίσουμε όλοι.

Αν ο άνθρωπος που αισθάνεται απειλή ή ότι θα χάσει τη δουλειά του ξέρει ότι έχει να ανταγωνιστεί μόνο τον καλό του εαυτό και πώς να γίνει εκείνος καλύτερος, τότε δεν θα ψάχνει να βρει λάθη στους άλλους για να φανεί εκείνος καλύτερος.

Από τα social media μέχρι τις συνεντεύξεις για δουλειά, πώς μπορώ να «πουλήσω» καλύτερα τον εαυτό μου;

Είναι και ο χαρακτήρας

Το ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι τύποι που είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί από ότι χρειάζεται, χωρίς να φταίνε. Απλώς είναι έτσι φτιαγμένοι. Ίσως αυτά τα άτομα είναι καλό να μπαίνουν σε πιο επιθετικές και δυναμικές θέσεις προς όφελος της εταιρίας. Ίσως ο υπάλληλος αυτός είναι πολύτιμος στο να χρησιμοποιήσει τα ανταγωνιστικά του ένστικτα απέναντι σε κάποια άλλη εταιρεία, ή να βρει ένα νέο ανταγωνιστικό προϊόν το οποίο θα εκτινάξει στα ύψη τις πωλήσεις.

Δεν έχω βιώσει ποτέ το άσχημο πρόσωπο του ανταγωνισμού στις εργασίες που έχω εργαστεί. Έχω ζήσει τοξικά περιβάλλοντα με απαράδεκτους εργοδότες, που όμως ευτυχώς οι συνάδελφοι είχαμε συσπείρωση μεταξύ μας. Έχω βιώσει την αγάπη και την αλληλεγγύη με όλους τους συναδέλφους που έχω συνεργαστεί και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι αυτή είναι η βάση για να δουλέψει πολύ καλά η ομάδα σε μια εταιρεία.

Δεν ξέρω πώς είναι να ζεις το 1/3 της ζωής σου σε μια πολυεθνική όπου δεν γνωρίζεις το μικρό όνομα των συναδέλφων και δεν έχεις την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου γιατί μπορεί αυτό να μεταφραστεί αλλιώς από κάποιους υπαλλήλους. Σε όλους εσάς που βιώνετε αντίστοιχα συναισθήματα θα ήθελα να σας πω ότι όπως στις περισσότερες περιπτώσεις που κάποιος έχει μια απαράδεκτη συμπεριφορά υπάρχει κάποια ανάγκη από πίσω της η οποία υποκινεί τις κινήσεις του.

Ο ανταγωνισμός στη δουλειά ειδικά αν είναι μη υγιής, αν δεν ασχολείται με το πώς να κερδίζει συνολικά η εταιρεία, ώστε να κερδίζουν όλοι είναι σίγουρα μια τοξική κατάσταση για να ζει κάποιος κάθε μέρα.

Σκέψεις για να γίνει πιο εύκολη η νέα εβδομάδα στη δουλειά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News