Μήπως είσαι σε διαδικασία αναζήτησης δουλειάς, αλλά κάθε προσπάθειά σου έχει αποβεί μάταια; Ίσως κάνεις ένα από τα συνηθισμένα λάθη που έχουν διαπιστώσει διάφοροι εργοδότες στα βιογραφικά των υποψηφίων εργαζομένων με αποτέλεσμα να αγνόησαν το βιογραφικό τους.

Ειδικά αν η δουλειά σου είναι στον τομέα των υπηρεσιών, όπως μάρκετινγκ, διαφήμιση, εξυπηρέτηση πελατών, social media πρέπει να διαβάσεις επειγόντως τα παρακάτω don’ts και να παραδειγματιστείς…

αγνόησαν το βιογραφικό
Freepik

Γιατί μπορεί να αγνόησαν το βιογραφικό σου; 7 πιθανοί λόγοι!

 1. Χρησιμοποιείς λογαριασμό mail στο Hotmail.
  To gmail θεωρείται πιο σύγχρονο mail, ενώ έξτρα πόντους μπορεί να πάρεις αν χρησιμοποιείς το mail της δικής σου ιστοσελίδας.
 2. Δεν σε βρίσκουν στο Google.
  Δεν χρειάζεται να είσαι ο Michael Jackson των αποτελεσμάτων, αλλά καλό είναι όταν κάνει κάποιος Google search το όνομά σου να βγαίνει το LinkedIn σου (σου είπαμε εδώ πόσο το χρειάζεσαι για επαγγελματικούς λόγους), περιεχόμενο που έχεις δημιουργήσει, τα social media σου ή η προσωπική σου σελίδα.
 3. Το τελευταίο σου tweet/ post στα social media είναι από το 2011.
  Άντε και το βρίσκουν το προφίλ σου. Αν, όμως, έχεις να το ανανεώσεις εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει νόημα να διεκδικείς θέση σχετική με επικοινωνία και τις σύγχρονες απαιτήσεις. Δεν χρειάζεται να έχεις χιλιάδες followers (αν και ποτέ δεν βλάπτει κάτι τέτοιο), αλλά καλό είναι να συμμετέχεις σε online συζητήσεις που δείχνουν ότι είσαι ενημερωμένος για τα τρέχοντα. Μερικά tweets/ posts την εβδομάδα είναι αρκετά και ένας μήνας χωρίς δραστηριότητα θεωρείται απαράδεκτος. Ακόμα, καλύτερα να έχεις καλή παρουσία σε ένα μέσο και καθόλου λογαριασμούς στα υπόλοιπα, παρά λίγο από όλα και όλα ανενεργά.
 4. Το Facebook/ Instagram σου σε κάνει ρεζίλι.
  Φωτογραφίες που είσαι γκολ απ’ τα πολλά ποτά και κάνεις τρέλες με την παρέα σου δεν έχουν θέση σε ένα δημόσιο προφίλ, μέσα απ’ το οποίο θέλεις να δείξεις τι τύπος είσαι!
 5. Η φωτογραφία του LinkedIn σου είναι selfie.
  Δεδομένου ότι το LinkedIn είναι επαγγελματικό δίκτυο, το αναμενόμενο είναι η φωτογραφία προφίλ σου να είναι επαγγελματική. Κοίτα ευθεία στην κάμερα, δείξε όλο το πρόσωπο και πέρνα τη στο κατάλληλο μέγεθος.
 6. Έκανες αίτηση για 15 θέσεις στην ίδια ομάδα.
  Το να θες να μπεις στο δυναμικό μιας εταιρείας είναι καλό, το να δείχνεις απελπισμένος δεν είναι. Αν δεν ξέρεις ποια θέση να διεκδικήσεις σε μία εταιρεία, στείλε ένα ευγενικό mail στον υπεύθυνο προσωπικού ή προσλήψεων και ρώτα βάσει των ικανοτήτων, της εμπειρίας και των ενδιαφερόντων σου, για ποια θέση θα έπρεπε να υποβάλλεις αίτηση.
 7. Τραγικά λάθη απροσεξίας.
  Όλοι ξέρουν ότι τα ορθογραφικά λάθη είναι απαράδεκτα, αλλά δεν μιλάμε καν για αυτά. Δεν θα πιστέψεις πόσες συνοδευτικές επιστολές βιογραφικού αποστέλλονται με λάθος όνομα παραλήπτη, λόγω κεκτημένης ταχύτητας από τα πολλά βιογραφικά που έχεις στείλει. Ιδανικά, πρέπει να ξέρεις καλά τη δουλειά για την οποία έχεις υποβάλλει βιογραφικό και να είσαι σίγουρος ότι το όνομα της εταιρείας και του υπευθύνου είναι σωστά γραμμένα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News