Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή δύο coaching retreats στη Χαλκιδική και στο Πήλιο, στο φθινοπωρινό Coaching Retreat με τίτλο Pass the Impasse θα επεξεργαστούμε την έννοια του αδιέξοδου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. 

Πολλές φορές στη ζωή μας νιώθουμε ότι είμαστε σε αδιέξοδο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είμαστε. Το πρόβλημα είναι ότι, ανάλογα με το χαρακτήρα και τη διαδρομή του καθενός μας συνηθίζουμε να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από μία και μόνο οπτική. Για παράδειγμα στη δουλειά. 

Ένα αδιέξοδο συνήθως συνοδεύεται από ένα άλυτο ζήτημα από το παρελθόν. Καιβρισκόμαστε να σκεφτόμαστε: Nόμιζα ότι έλυσα αυτό το ζήτημα… 

Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο όταν οι τρόποι με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο δεν έχουν πλέον νόημα. Η κατάσταση απαιτεί έναν νέο τρόπο ύπαρξης στον κόσμο, ωστόσο είμαστε συναισθηματικά κολλημένοι σε μια ιστορία που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε. 

Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε; 

Την προσωπική γαλήνη, την εσωτερική μας ηρεμία, την αντιμετώπιση των προκλήσεωνμε θετική στάση ζωής; 

Impasse – Η έννοια του αδιεξόδου είναι αντιφατική από τη φύση της. Η εμπειρία πουδείχνει και περιγράφει αυτή η έννοια είναι, η πιο κρίσιμη σε σχέση με την αλλαγή, τηνανάπτυξη και τη σύνδεσή μας με την πραγματικότητα του άμεσου παρόντος. Σε κάθε αδιέξοδο υπάρχουν 4 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε: 

 • Να αλλάξουμε την κατάσταση 
 • Να φύγουμε από την κατάσταση 
 • Να αποδεχτούμε την κατάσταση Να αλλάξουμε εμείς 

Τι είναι τα Coaching Retreats;

Τα Coaching Retreats είναι πολυήμερες συναντήσεις εργασίας σε έναν διαφορετικό τόπο κάθε φορά, όπου μέσα σε ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα εναλλάσσονται ενότητες που αφορούν το σώμα(χαλάρωση, ενδυνάμωση, ενεργειακές θεραπείες), την ψυχή και το πνεύμα, με την αξιοποίηση τηςΨυχολογικής Προσέγγισης Gestalt, ώστε οι συμμετέχοντες να βοηθηθούν στις αλλαγές πουεπιλέγουν να κάνουν στην εργασία και στη ζωή. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία με τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ασκήσεις και εμπειρίες να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη που διαθέτουν για να πραγματοποιήσουν ό,τι ονειρεύονται για τη ζωή και τη δουλειά τους. 

φθινοπωρινό coaching retreat
Pxhere

Σε ποιούς απευθύνεται: 

Σε «stressed leaders», σε επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, managers και επιχειρηματίες που εργάζονται με άλλους ανθρώπους σε ομάδες και νοιώθουν την ανάγκη ανανέωσης, και να: 

 • Βρεθούν σε περιβάλλον αισιοδοξίας 
 • Αντλήσουν νέες δυνάμεις 
 • Αυξήσουν την επίγνωσή τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την εργασία τους
 • Αλληλοεπιδράσουν με άτομα από άλλα εργασιακά περιβάλλοντα 
 • Αυξήσουν την ψυχική ανθεκτικότητα τους 
 • Απολαύσουν το ατμοσφαιρικό περιβάλλον των Ιωαννίνων 
 • Γνωρίσουν προϊόντα και ανθρώπους της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης 

Τι περιλαμβάνεται στο πακέτο συμμετοχής: 

Τo Coaching Retreat περιλαμβάνει ένα πρωϊνό και ένα απογευματινό session κάθε μέρα καθώς και μία πρόταση για το βράδυ. 

Κατά τη διάρκεια του retreat, θα υπάρχουν ενότητες γελοτωθεραπείας και stress relief, ενεργειακή ενδυνάμωση, αύξηση της προσωπικής επίγνωσης για τις περιοριστικές πεποιθήσεις που μας δημιουργούν προσωπικά ή επαγγελματικά αδιέξοδα, γνωριμία με τους ρόλους που παίζουμε στην εργασία και στη ζωή, γνωριμία με την αλλαγή και πως γίνομαι change agent, και μία ενότητα open space όπου δεν σχεδιάζουμε τίποτε και οι προτάσεις έρχονται από το σύνολο. 

Παράλληλα θα έχουμε ευκαιρίες για γνωριμία με τα Ιωάννινα που είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, γευσιγνωσία κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων. 

Τα βράδια μας θα περιλαμβάνουν ευχάριστες δραστηριότητες, περίπατο στη λίμνη και ψυχαγωγία ομαδική. 

Τελικό όφελος για τους συμμετέχοντες 

• Η ενδυνάμωση 

• Η αύξηση της ψυχικής ανθεκτικότητας • Η τόνωση της αυτοπεποίθησης 

• Η διευκόλυνση της ανθρώπινης επαφής στην εργασία και στη ζωή, καλύπτοντας έτσι την ανάγκη των σημερινών στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών για αύξηση των γνώσεων και βελτίωση των ικανοτήτων τους. 

Για εγγραφές και πληροφορίες 

moraitoudemi@gmail.com 

Πού θα πραγματοποιηθεί 

Στον ξενώνα Ναϊάδες, ένα κατάλυμα μέσα στην ιστορική καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, κοντά στην ακρόπολη του και την λίμνη Παμβώτιδα. 

Ομάδα Σχεδιασμού & Υλοποίησης 

Τα Coaching Retreats δημιουργήθηκαν από την έμπνευση, την  εμπειρία, τη γνώση και την επιθυμία της προσφοράς για την  προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των σημερινών επαγγελματιών. 

Τρεις άνθρωποι των επιχειρήσεων, της ανθρωπιστικής προσέγγισης και της εκπαίδευσης, η Ντέμη Μωραΐτου, η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου και η Νανά Ζυγούρα, σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής αυτοβελτίωσης, για εσάς που θέλετε να δείτε τη ζωή και την εργασία σας με νέα προοπτική.

Στο ειδικά σχεδιασμένο Coaching Retreat ακολουθούνται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι της εκπαίδευσης ενηλίκων και του επαγγελματικού coaching και περιλαμβάνονται βιωματικές εμπειρίες, επαγγελματικά εργαλεία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ψυχαγωγικές παράλληλες δραστηριότητες και υλικό για το πνεύμα, το σώμα και την ψυχή. 

Πώς με βοηθά η Ψυχολογική Προσέγγιση Gestalt;

H Ψυχολογική Προσέγγιση Gestalt μπορεί να με βοηθήσει να είμαι πιο λειτουργικός με τα δεδομένα που έχω εδώ και τώρα, να κάνω επαφή με τους ανθρώπους μου και να μεγαλώνω την επίγνωσή μου για όλα τα ζητήματα και τους ανθρώπους μου με ενδιαφέρουν. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 

24- 27/11/2022

Δικαίωμα συμμετοχής 590 ευρώ 

Τι περιλαμβάνεται στο κόστος; 

 • On going καφές και σνακ για όλες τις ώρες και τις ημέρες 
 • Ελαφρά γεύματα κάθε μεσημέρι 
 • Δείπνα 
 • Παράλληλες δραστηριότητες 
 • Διαμονή 

Δεν περιλαμβάνεται: 

Η μεταφορά από και προς τα Ιωάννινα 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News