Το να ξεκινάς ένα καινούριο κεφάλαιο στην επαγγελματική σου καριέρα, πάντα παραμένει δύσκολο ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια προϋπηρεσίας έχεις στο ενεργητικό σου. Παρόλα αυτά, ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι που πρέπει να διαχειριστείς είναι ο καινούριος εργοδότης σου. Ποιες είναι οι ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις στον μελλοντικό σου εργοδότη κατά την διάρκεια της συνέντευξης μαζί του για να υπάρχει μια επιτυχημένη επαγγελματική σχέση;

Ερωτήσεις που ο εργοδότης σου πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει

Τρόποι επικοινωνίας

Μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εργοδότη σου κατά την διάρκεια της συνέντευξης, είναι το πως μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί του. Οι καλοί και σωστοί τρόποι επικοινωνίας με τον διευθυντή σου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική σου πορεία μέσα σε μια εταιρεία. Ιδιαίτερα, αν εργάζεσαι από το σπίτι ή δεν έχεις γνωριστεί ποτέ με τον εργοδότη σου, σίγουρα ο σωστός τρόπος επικοινωνίας μαζί του θα σε βοηθήσει.

Πώς μπορείς να ζητήσεις την γνώμη του χωρίς να υπάρξει κάποια παρεξήγηση;

Αν επιθυμείς να ζητήσεις την γνώμη του διευθυντή σου ή να ζητήσεις να μάθεις αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοσή σου στη δουλειά, τότε θα πρέπει να τον ρωτήσεις κατά την διάρκεια της συνέντευξης το πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Το να συμφωνήσετε να έχετε μια εβδομαδιαία επικοινωνία από κοντά ή να λαμβάνεις κάποιο e-mail σχετικά με την επίδοσή σου, σίγουρα είναι ένας πολύ σωστός τρόπος επικοινωνίας με τον εργοδότη σου έτσι ώστε να βελτιώνεις τυχόν λάθη.

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα στη δουλειά να τον ρωτήσεις τι θα έκανε εκείνος στην θέση σου

Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο γιατί τον καλείς να δει τα πράγματα από τη δική σου οπτική, αλλά του δείχνεις ότι εμπιστεύεσαι την εμπειρία του και σέβεσαι την γνώμη του. Ανεξάρτητα από το αν θα ακολουθήσεις τις συμβουλές του ή αν θα σου φανούν χρήσιμες για την επίλυση ενός ζητήματος, το γεγονός ότι του ζητάς την γνώμη του σίγουρα θα φτιάξει την μεταξύ σας σχέση και επιπλέον θα κατανοήσεις τον τρόπο σκέψης του.

Pexels

Τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις όσο το δυνατόν περισσότερο αποδοτικός στην εταιρεία;

Τελευταία και κατά την γνώμη μου η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να θέσεις στον μελλοντικό σου εργοδότη είναι το πώς θα γίνεις αποδοτικός στην εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να διευκρινίσεις σε ποιο κομμάτι της δουλειάς θα σε χρειαστεί και τι απαιτήσεις έχει εκείνος από εσένα. Πολλές φορές επειδή οι διευθυντές δεν εξηγούν σωστά τον ρόλο και τις απαιτήσεις που έχουν από έναν υποψήφιο υπάλληλο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εμείς να μην αποδίδουμε όπως επιθυμούμε και να μην είμαστε ευχαριστημένοι με την προσπάθεια μας. Άρα το να ρωτάμε τι ρόλο και τι απαιτήσεις έχει το αφεντικό από εμάς και πως θα γίνουμε χρήσιμα εργαλεία για εκείνον είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ερώτημα.

Το γεγονός ότι στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια καινούρια επαγγελματική στέγη είναι σίγουρα πολύ στενάχωρο. Επίσης το να είσαι ευχαριστημένος με το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Οπότε όταν περάσεις από μια συνέντευξη για μια υποψήφια θέση που σου έχει προταθεί, καλό είναι να ακολουθήσεις κάποια από αυτά τα βήματα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News