Η συμβουλή του Jeff Bezos για την ηγεσία έχει γίνει viral κι όχι άδικα, αφού κρύβει μια πολύ μεγάλη αλήθεια!

Επιτυχημένοι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο συχνά μοιράζονται μικρά μυστικά επιτυχίας και εμείς έχουμε τ’ αυτιά μας ανοιχτά για να ακούμε τι έχουν να μας πουν όσοι πετυχαίνουν.

Τώρα, ο ιδρυτής της Amazon χρησιμοποιώντας μόνο 7 λέξεις κατάφερε να δώσει μια σπουδαία συμβουλή ηγεσίας.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Dick Costolo, αφηγείται πώς ο ιδρυτής της Amazon τον συμβούλεψε να μην τον νοιάζει και πολύ το πώς οι άλλοι έφτασαν στην επιτυχία.

Η συμβουλή του Jeff Bezos μέσα από 7 λέξεις

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνεις επιτυχημένος»

Ο Costolo αναφέρθηκε στη συνομιλία σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Kara Swisher στο podcast Sway των New York Times. Αφηγείται πώς συναντήθηκε με τον Bezos το 2009 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την κορυφαία θέση στο Twitter για να συζητήσει τη στρατηγική της εταιρείας. Ένα άλλο άτομο στη συνάντηση ανέφερε ότι ο πρώην προϊστάμενος της Apple, Steve Jobs, επέμενε ότι οι ηγέτες πρέπει να λένε όχι σχεδόν σε όλα, προκειμένου να επικεντρωθούν σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό, με αποτέλεσμα ο Bezos να τσακωθεί μαζί του.

«Ο Bezos είπε, ναι, μου αρέσει να κάνω τα πάντα», θυμάται ο Costolo. «Και είχε εκείνο το γέλιο του Jeff Bezos για το οποίο είναι τόσο διάσημος και είναι τόσο υπέροχος και μεταδοτικός. Και είπε, κοιτάξτε, η ομάδα μου πρέπει να με αποτρέψει απ’ το να κάνω πράγματα».

Στη συνέχεια, ο ίδιος συνέχισε να λέει στον Costolo επτά εξαιρετικές λέξεις που είναι χρήσιμες σε όλους: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είσαι επιτυχημένος».

Συγκεκριμένα, είπε: «Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είναι επιτυχημένος. Και το να προσπαθείς να διαβάσεις κάποιο βιβλίο management ή μια βιογραφία και μετά να διευθύνεις την εταιρεία με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσει δυστυχία για εσένα και όλους τους γύρω σου. Να είσαι ο εαυτός σου και μην προσπαθείς να διευθύνεις αυτήν την εταιρεία με τον τρόπο που τη διηύθυνε ο προηγούμενος ή οποιοσδήποτε άλλος».

Οι 12 ερωτήσεις του Jeff Bezos για όσους θέλουν μια ευτυχισμένη ζωή

Κανείς δεν συμφωνεί σε τίποτα. Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, όπως και κάθε ηγέτης. Που σημαίνει ότι η τυφλή προσπάθεια αντιγραφής των στρατηγικών άλλων ανθρώπων είναι σχεδόν σίγουρα ένας δρόμος προς την αποτυχία και την απογοήτευση. Η καλύτερη προσέγγιση για εσένα είναι αυτή που ταιριάζει με την κατάσταση και τον χαρακτήρα σου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το να διαβάζεις για το πώς οι ήρωές σου κατάφεραν να επιτύχουν απίστευτα πράγματα είναι άχρηστο. Οι ρουτίνες και οι συμβουλές τους μπορεί απλώς να σου δώσουν έμπνευση για να χαράξεις τον δικό σου δρόμο.

Σύμφωνα με τον Bill Gates, πρέπει να κάνεις 2 ερωτήσεις στον εαυτό σου για να γίνεις καλύτερος leader

Το κλειδί δεν είναι να αναζητάς απλές απαντήσεις copy-paste, αλλά αντίθετα να “βλέπεις” τις προσεγγίσεις άλλων ως έμπνευση. Όποια επαγγελματική συμβουλή ακούσεις φέτος, να έχεις υπόψην σου αυτό που λέει ο Jeff Bezos.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News