Λίγο πριν αλλάξει η χρονιά και αφήσεις πίσω σου το 2020 καλό θα ήταν να κάνεις μία ανασκόπηση και έναν απολογισμό για όσα κατάφερες και όσα θεωρείς ότι χρειάζεται να βελτιώσεις. Ο πιο παραγωγικός εαυτός σου δεν είναι μακριά και αν θες να τον προσεγγίσεις το μόνο που χρειάζεσαι είναι τέσσερα απλά βήματα. Όσο πιο νωρίς τα γνωρίζεις τόσο περισσότερο χρόνο έχεις για να καταστρώσεις το σχέδιο της επιτυχίας σου!

Ο πιο παραγωγικός εαυτός σου απέχει τέσσερα βήματα

To-do list

Σίγουρα το περίμενες και σίγουρα όταν μιλάμε για παραγωγικότητα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείς να σκεφτείς. Αν ωστόσο ανήκεις στην κατηγορία που δεν το έχει επιχειρήσει ακόμα, ήρθε η ώρα να το κάνεις! Είτε το πρωί είτε το προηγούμενο βράδυ αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να γράψεις τα task της επόμενης μέρας. Αυτόματα θα δεις ότι αυτό από μόνο του θα σε ξεκουράσει ψυχικά καθώς δε θα χρειάζεται να σκέφτεσαι συνέχεια τις εκκρεμότητες που έχεις.

πώς να μην βιάζεσαι

Treat yourself

Μη ξεχνάς ότι μέσα μας ελλοχεύει ένα παιδί το οποίο αγωνίζεται και αγωνίζεται και κάθε φορά που επιτυγχάνει κάτι θέλει να νιώσει κάποια επιβράβευση! Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις κι εσύ. Βρες κάτι πού έχει αξία για σένα και δε το κάνεις συχνά έτσι ώστε να σου δώσει κίνητρο να ολοκληρώσεις κάποιο δύσκολο project που έχεις και έπειτα επιβράβευσε τον εαυτό σου με αυτό που θέλει περισσότερο. Όλοι μας χρειαζόμαστε ενίοτε κάτι να μας παρακινεί.

Οργάνωσε καλύτερα το χρόνο σου

Τα διάφορα που έχεις να εκτελέσεις μέσα σε μία μέρα απαιτούν διαφορετικό χρόνο και καλό θα είναι να μπορείς να εκτιμήσεις τουλάχιστον κοντά το χρονικό διάστημα το οποίο θα χρειαστείς για να τα διεκπεραιώσεις. Ακόμα κάτι για το οποίο χρειάζεσαι χρόνο τόσο εσύ όσο και ο εγκέφαλός σου ο οποίος κομπιάζει ενώ σκέφτεσαι και λύνεις τις εκκρεμότητές σου είναι ένα διάλειμμα. Μην εξαντλείσαι! Κάνε ένα διάλειμμα φάε κάτι ή κάνε κάτι διαφορετικό.. Αυτό είναι πιο εποικοδομητικό από τη συνεχή εργασία.

ελεύθερο χρόνο

Μη σπαταλάς πολύτιμο χρόνο σε μη πολύτιμες εργασίες

Όλοι θα σπαταλήσουμε το χρόνο μας κοιτώντας τα social media και κάνοντας με τις ώρες scroll down στις αρχικές μας σελίδες. Πολλοί μπορεί να παίξουμε και παιχνίδια στο κινητό μας. Καλά όλα αυτά αλλά με μέτρο. Δε χρειάζεται να σπαταλάς πολύ χρόνο σε αυτές τις δραστηριότητες όταν έχεις άλλα τόσα πολύ παραγωγικά πράγματα να κάνεις. Ο χρόνος μη ξεχνάς ότι είναι το πιο πολύτιμο αγαθό! Χρησιμοποίησέ τον σωστά και δε θα χάσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News