Η δουλειά απ’ το σπίτι έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Στην αρχή σου ακουγόταν ως κάτι εύκολο και απολαυστικό. Στη συνέχεια, ήρθες αντιμέτωπος με τις πρώτες δυσκολίες. Και μετά από λίγο καιρό σταμάτησες να χαίρεσαι με το ότι ξυπνάς στο “παρά 5” και δουλεύεις με τα ρούχα του σπιτιού κι άρχισες να αναπολείς τις παλιές, καλές εποχές στο γραφείο. Σου έλειψε η φυσική επαφή με τους συναδέλφους σου και συνειδητοποίησες ότι ακόμα και η πιο εύκολη δουλειά για τηλεργασία, είναι διαφορετική όταν γίνεται με συνεννοήσεις από κοντά. Επιπλέον, όσο ερωτευμένος και να είσαι με τη δουλειά που κάνεις, νιώθεις ότι μερικές φορές αυτή η ίδια ρουτίνα κάθε μέρα σε κάνει να χάνεις το κίνητρό σου.

Ξεκινώντας, θα σου πούμε ότι είναι απολύτως λογικό αυτό που αισθάνεσαι και δεν είσαι ο μόνος.

Να θυμάσαι ότι πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη, ασυνήθιστη και αγχωτική κατάσταση που δεν έχεις ξαναζήσει, όπως και όλοι μας.

Δουλεύεις από το σπίτι και δεν συγκεντρώνεσαι; Διόρθωσέ το με πολύ απλά βήματα

Επίσης, είναι πολύ πιθανό, εκτός απ’ τη δουλειά, να διαχειρίζεσαι καθημερινά κι άλλες συναισθηματικές και προσωπικές καταστάσεις που δυσκολεύουν την προσπάθειά σου να μείνεις focus σε αυτό που κάνεις.

Τα θετικά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να βρεις ξανά το κίνητρό σου.

δουλειά απ' το σπίτι
Pexels

Δουλειά απ’ το σπίτι: Πώς να ξαναβρείς το κίνητρό σου;

Σε μια δύσκολη περίοδο, η δουλειά μπορεί να αρχίσει να σου φαίνεται λίγο άσκοπη. Ωστόσο, αναζητώντας το νόημα πίσω απ’ αυτό, μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο κίνητρό σου.

Οι πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να ξαναβρείς το χαμένο σου κίνητρο:

  1. Πώς σε βοηθά η δουλειά σου να φροντίζεις τους ανθρώπους και τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν στη ζωή;
  2. Ποιες σχέσεις στην εργασία είναι σημαντικές για εσένα; Πώς αυτοί οι άνθρωποι βασίζονται σε εσένα και ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος εάν δεν ήσουν εκεί για αυτούς;
  3. Πώς βοηθά η εργασία σου τους πελάτες σου;
  4. Πώς σε βοηθά η δουλειά σου να εξελιχθείς ως άτομο;
  5. Τι άλλες επιπτώσεις έχει η δουλειά σου σε άλλους;

Μπορεί να νιώθεις λίγο περίεργα στην αρχή, αλλά μην φοβάσαι να σκεφτείς έξω από το κουτί. Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο μπορεί να μεγαλώσει η λίστα με τα κίνητρά σου μέσα σε μερικά λεπτά! Πάρε τη λίστα σου και βάλτην σε ένα ορατό σημείο για να αποτελεί μια υπενθύμιση για σένα!

Κατάγραψε επίσης όλες τις μικρές νίκες που πετυχαίνεις στη δουλειά για να σου δίνουν κουράγιο όταν το χρειάζεσαι!

Επίσης, η διατήρηση μιας ρουτίνας που να θυμίζει περισσότερο όσα κάνεις όταν πηγαίνεις γραφείο, πχ να σηκώνεσαι, να κάνεις ντους και να ντύνεσαι, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει.

Κι αν αισθάνεσαι ένοχος για την έλλειψη κινήτρου, διάβασε αυτό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News