Το 2021 ακολούθησε μία αρκετά δυσάρεστη χρονιά όπου ο κορονοϊός ανέτρεψε τα δεδομένα, την καθημερινότητα και τις ισορροπίες. Το 2021 κάνε μία νέα αρχή, θέσε νέους στόχους και επιτέλους μάθε να διεκδικείς αυτό που θες και σου αξίζει!

Μάθε να διεκδικείς αυτό που θες και σου αξίζει

Την προηγούμενη χρονιά μπορεί να συμβιβάστηκες με πολλά που δε χρειαζόταν να συμβιβαστείς αλλά οι επιλογές του να μην το κάνεις ήταν περιορισμένες. Φέτος, κάνε ένα βήμα πίσω και κοίτα τη ζωή σου απ’ έξω. Αναρωτήσου διαπραγματεύεσαι ποτέ για αυτά που θες στον τομέα της δουλειάς σου ή απλά αφήνεσαι σε όσα οι άλλοι σου λένε και τα δέχεσαι ακόμα και αν νιώθεις ότι αξίζεις κάτι παραπάνω;

Μάθε να διαπραγματεύεσαι

Αν ζητήσεις μπορεί και να λάβεις, αν δε ζητήσεις η πιθανότητα να λάβεις θα είναι πάντα μηδενική. Αυτό χρειάζεται να το αλλάξεις. Μάθε να μη “φοβάσαι” να ζητήσεις αυτά που θεωρείς ότι σου αξίζουν και τα έχεις κερδίσει. Το χειρότερο σενάριο είναι να στο αρνηθούν, έχεις όμως και κάποιες πιθανότητες να στο δώσουν! Σταμάτα να σκέφτεσαι εκ μέρους και των ανωτέρων σου και τόλμα να ζητήσεις όσα θες εκφέροντας φυσικά και λογικά επιχειρήματα.

The Greeks are back
Pxhere

Αντιμετώπισε αυτά που σε εμποδίζουν

Υπάρχουν πέντε βασικά πράγματα που σε εμποδίζουν να διαπραγματευτείς και χρειάζεσαι να τα αναγνωρίσεις για να τα προσπεράσεις. Πιο αναλυτικά:

  • ζητάς λιγότερα από ό, τι πραγματικά θες
  • φοβάσαι ότι θα σου απαντήσουν “όχι”
  • δε γνωρίζεις πως θα καταφέρεις να σου δώσουν θετική απάντηση
  • σκέφτεσαι περισσότερο για σένα παρά για αυτούς
  • θεωρείς ότι το στυλ διαπραγμάτευσης θα λειτουργήσει εναντίον σου

Στόχευσε ψηλά και θα πετύχεις

Στον κόσμο τον επιχειρήσεων χρειάζεται να γνωρίζεις καλά τη δουλειά σου, τα θετικά και τα αρνητικά σου στοιχεία. Να προσπαθείς να γίνεσαι κάθε μέρα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να ζητάς αυτά που σου αξίζουν ως επιβράβευση. Το να ζητήσεις δε σημαίνει ότι θα πάρεις με την πρώτη μία θετική απάντηση αλλά έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να διεκδικήσεις για τον εαυτό σου αυτά που θες. Στόχευσε ψηλά και θα ανέβεις σιγά σιγά. Κάνε μεγάλα όνειρα και μην περιορίζεις τις δυνατότητές σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News