Χρειάζονται οι leaders μαθήματα ηγεσίας; Ποια είναι η διαφορά του να είσαι ηγέτης και να είσαι leader; Πώς το μαθαίνουμε αυτό το skill ειδικά όταν για πρώτη φορά καλούμαστε να αναλάβουμε αυτόν τον απαιτητικό ρόλο; Το θέμα της ηγεσίας έχει πολλά επίπεδα. Χρειάζεται να έχεις τρέξει τα χιλιόμετρά σου στον εργασιακό στίβο, να έχεις κάνει τη δική σου πορεία, να ξέρεις πολύ καλά το εργασιακό κομμάτι και μετά να καταφέρεις να δημιουργήσεις την ομάδα που θα σκίσει.

Μαθήματα ηγεσίας προς «ναυτιλομένους» leaders

Το να έχεις μια ομάδα υπό την ευθύνη σου είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να γίνουν leaders ακόμα και αν είναι επικεφαλής της ομάδας. Ο leader καλό είναι να:

  • Έχει ενσυναίσθηση
  • Μπορεί να διαβάσει και να διακρίνει τι χρειάζεται ο άνθρωπος που δουλεύει στην ομάδα του
  • Ακούει καλά
  • Μιλάει τελευταίος
  • Εκπαιδεύει όπου χρειάζεται και να προσφέρει τις γνώσεις του
  • Μοιράζει δουλειές σωστά και δίκαια
  • Φροντίζει να μένει ενωμένη η ομάδα
  • Ζητά την υποστήριξη άλλων leaders ή μεντόρων
  • Είναι δίκαιος

Οι ομάδες που έχουν συνεκτικότητα σκίζουν, φέρνουν αποτελέσματα, δουλεύουν γιατί έχουν βρει ένα κοινό σκοπό και δεν νιώθουν ανταγωνισμό ο ένας για τον άλλο. Σέβονται και τιμούν τη φανέλα της ομάδας που φοράνε!

Πώς φτιάχνεις την ομάδα σου;

Σου ζητούν να φτιάξεις μια ομάδα, ποια άτομα θα διάλεγες; Θυμάσαι όταν ήμασταν παιδιά που φτιάχναμε ομάδες για παιχνίδι; Αν έκανες καλή επιλογή στην ομάδα, με δυνατούς παίκτες, είχατε μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσετε.

Τους θες και τους χρειάζεσαι τους A players για να σκίσει η ομάδα σου. Θες δυνατό υλικό με γνώσεις και άρτια κατάρτιση, αλλά θες και ανθρώπους νεροκουβαλητές που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την ομάδα να σταθεί ακόμα και αν δεν είναι τόσο δυνατοί τεχνικά.

Τίνος είναι η ευθύνη;

Αν βρήκες μια έτοιμη ομάδα, η οποία όμως έχει άτομα τα οποία δεν σε καλύπτουν πλήρως, έχουν κενά στην τεχνογνωσία τους, κάνουν λάθη, μάντεψε ποιου ευθύνη είναι να τους εκπαιδεύσει και να βάλει πλάτη για να ανέβουν και αυτοί επίπεδο.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει διάθεση να προσπαθήσει και παραμένει στάσιμος συνεχώς. Κάνει λάθη, σαμποτάρει την ομάδα και γενικά δεν θέλει να κάνει τη δουλειά του. Είναι σαν να θες να ανέβεις το Έβερεστ και να έχεις έναν άνθρωπο που έχει χτυπήσει και ανεβαίνει το βουνό έχοντας στο πόδι του γύψο. Πόσο μακριά μπορείς να πας αν συνεχώς γυρνάς να υποβαστάξεις αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος δεν θέλει προφανώς να ανέβει στο Έβερεστ αλλά να κάτσει σπίτι του να αναρρώσει.

Είναι δική σου η ευθύνη για τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν μαζί σου στο Έβερεστ αλλά δυσκολεύονται να το κάνουν γιατί υστερούν τεχνικά, να τους αξιολογήσεις, να τους δείξεις πού είναι σήμερα και πού θέλετε να πάτε ομαδικά αλλά και να τους εκπαιδεύσεις ώστε να καλύψουν τα κενά τους. Αν δεν θέλουν μπορούν να φύγουν από την ομάδα αυτή.

quotes για την επιτυχία
Pexels

Το δώρο της ανατροφοδότησης

Είναι το Α και το Ω! Πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για να γίνει η δουλειά καλύτερη κάθε μέρα. Κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν την ανατροφοδότηση, έχουν αυτό το σύνδρομο του καλού μαθητή, παλεύουν να αποδείξουν την αξία τους και να δείξουν ότι δεν κάνουν λάθη. Ότι όλα τα ήξεραν αλλά για κάποιο λόγο δεν τα κάνουν και στο στόμα τους υπάρχει πάντα μια δικαιολογία.

Υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν λάθη και δέχονται την ανατροφοδότηση ως δώρο, ως ένα μέσο να γίνουν κάθε μέρα καλύτεροι, δεχόμενοι αυτό που τους είπε εκείνος που γνωρίζει και λόγω εμπειρίας αλλά και λόγω οράματος τι είναι καλύτερο για τον κοινό στόχο.

Στο παιδί σου πώς θα φερόσουν;

Όσο και αν είναι δύσκολο να κάνεις αυτόν τον παραλληλισμό, οι συνάδελφοί μας δεν είναι οικογένειά μας, ούτε ποτέ μπορούμε να νιώσουμε τα ίδια συναισθήματα όπως αυτά που νιώθουμε για τα παιδιά μας. Σκέψου όμως ότι έχεις υπό την ευθύνη σου μια ομάδα ανθρώπων που από εσένα περιμένουν να τους πάρεις από το χεράκι και να τους δείξεις τον δρόμο.

Πώς θες να δουλέψετε, πώς θέλετε να είστε αύριο όλοι μαζί. Το κομμάτι του συναισθήματος είναι το πιο σημαντικό. Χρειάζεται να έχεις την υπομονή να ακούσεις τα συναισθήματα, τις ανάγκες, την λεκτική και την εξωλεκτική του ανθρώπου που έχεις στην ομάδα σου. Όπως κάνεις με το παιδί σου που όταν έχει κάτι να το απασχολεί το καταλαβαίνεις.

Με την πόρτα ανοιχτή

Ο καλός ηγέτης αφήνει την πόρτα ανοιχτή και να είναι πάντα alert για επικοινωνία με τους ανθρώπους. Δημιουργεί την ευκαιρία να γιορτάζονται οι νίκες και οι επιτυχίες της ομάδας. Ο leader φεύγει τελευταίος, κλείνει την πόρτα και την ανοίγει το πρωί, ακούει περισσότερο και μιλάει λίγοτερο, δεν απαιτεί, δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο που θέλει να γίνει η δουλειά του μέσα από τον τρόπο που δουλεύει.

Να βλέπεις την λάμψη στους ανθρώπους

Κάθε άνθρωπος έχει δυνατά και αδύναμα σημεία. Έχει κάτι που απολαμβάνει να κάνει και είναι καλός σε αυτό. Βρες τι είναι αυτό, στον καθένα, είτε μέσα από τεστ και αξιολογήσεις, είτε επειδή μπορείς να δεις την λάμψη στα μάτια του. Κάνε δοκιμές μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει στη δική σας ομάδα. Πώς ευθυγραμμίζεται το έψυχο υλικό που έχεις σήμερα στα χέρια σου ως leader με το στόχο που έχετε σαν ομάδα;

Γίνε ο leader που θα ήθελες να είχες

Ένας σίγουρος τρόπος να πετύχουμε οι άνθρωποι σε ό,τι βάλουμε στόχο ,είναι να γίνουμε αυτός που θα θέλαμε να είχαμε στη ζωή μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Τίποτα από αυτό που αξίζει δεν έρχεται εύκολα και δίχως «πόνο». Ποιον leader θα ήθελες να έχεις; Ποιον εργοδότη, ποιον αρχισυντάκτη, μέντορα, ποιον coach, ποιον προϊστάμενο, ποιον καθηγητή; Σε όποιο αντικείμενο και αν είσαι σήμερα επικεφαλής, σκέψου ποια χαρακτηριστικά θα ήθελες να είχε αυτός που θα ήταν επικεφαλής σου.

Πώς θα ήθελες να σου φερθεί, πώς θα ήθελες να σου μιλάει, πώς θα ήθελε να σε ακούει, πώς θα ήθελες να σου προσφέρει ανατροφοδότηση, πώς να σε καταλαβαίνει όταν χάνεις την πίστη σου. Γίνε αυτός ο leader που θα ήθελες να είχες στη ζωή σου.

Πώς να διαλέξεις τον μάνατζερ που θα κάνει τη διαφορά στην επιχείρησή σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News