Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους εργαζομένους δηλώνουν πως είναι πιο παραγωγικοί στην εργασία τους όταν δουλεύουν από το σπίτι παρά όταν βρίσκονται στο γραφείο. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό άραγε; Εσύ έχεις διαπιστώσει κάποια διαφορά όταν η τηλεργασία μπήκε στη ζωή σου; Φυσικά τα αποτελέσματα βασίζονται σε πρόσφατη έρευνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο. Αυτή η έρευνα σε 14.000 άτομα σε όλη την Ευρώπη διαπίστωσε, επίσης, ότι το 83% των εργαζομένων αναζητούν βοήθεια από τους εργοδότες τους όσον αφορά την υποστήριξη για την εξισορρόπηση των εργασιακών και οικιακών ευθυνών και υποχρεώσεων.

Από τα social media μέχρι τις συνεντεύξεις για δουλειά, πώς μπορώ να «πουλήσω» καλύτερα τον εαυτό μου;

Εσύ θα επέλεγες την τηλεργασία;

Όμως η «υβριδική εργασία», ένας συνδυασμός της τηλεργασίας και της εργασίας στο γραφείο, έχει και τα μειονεκτήματά της, με περισσότερο από το 1/4 των ερωτηθέντων να απαντά ότι αισθάνεται πως εργάζεται συνεχώς ή έως τη νύκτα, όπως έδειξε έρευνα για λογαριασμό της Samsung Electronics από το The Future Laboratory.

Περίπου το 12% των εργαζομένων στην ΕΕ εργάστηκε για ένα διάστημα από το σπίτι το 2020, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 5% πριν την πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ο Πρίγκιπας Harry έχει την απάντηση που ζητάς για τα επαγγελματικά σου

«Οι εργοδότες θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα της σύγχρονης, υβριδικής ζωής», σχολίασε ο Benjamin Braun, αντιπρόεδρος της Samsung Europe.

τηλεργασία
Pexels

Εξάλλου τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι έκαναν, ή σχεδιάζουν να κάνουν, αλλαγές στο σπίτι τους προκειμένου να διευκολυνθούν στην τηλεργασία, δημιουργώντας για παράδειγμα έναν χώρο που χρησιμοποιείται ως γραφείο, ενώ το 41% αποφάσισε να μετακομίσει.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το 51% δήλωσε ότι η τεχνολογία ήταν χρήσιμη για τον καθορισμό ορίων, όπως τα ξυπνητήρια στα κινητά τηλέφωνα και οι εφαρμογές διαχείρισης χρόνου.

Ποιο είναι το συστατικό που έχουν εκείνοι που γίνονται περιζήτητοι στις δουλειές; Τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεχωρίσεις

«Είναι πιθανό να δούμε την τεχνολογία να παρεμβαίνει για να παρακολουθεί την ψυχική μας υγεία και την ευτυχία όσο και τη σωματική μας υγεία, με τις έξυπνες συσκευές να γίνονται οι βοηθοί μας », δήλωσε ο Meik Wiking, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Ερευνών Ευτυχίας της Δανίας, το οποίο συνεργάζεται με τη Samsung.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News