Οι ώρες που περνάμε στη δουλειά είναι πολλές και η αλήθεια είναι ότι όσο κι εάν το θέλουμε, δεν γίνεται να είμαστε το ίδιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια ενός οκταώρου. Υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που η παραγωγικότητα έχει φτάσει στα ύψη και άλλες στιγμές που όσες κούπες καφέ κι εάν βάλεις δεν μπορείς να συγκεντρωθείς ακόμα και στο πιο απλό task που έχεις αναλάβει.

Πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω αν θες να γίνεις επιτυχημένος!

Ποια είναι η ώρα της ημέρας όπου η παραγωγικότητα φτάνει στο αποκορύφωμά της;

Ποια είναι, όμως, η ώρα της ημέρας που είσαι πιο παραγωγικός; Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μονάς της Αυστραλίας και του Πανεπιστημίου Γρανάδας της Ισπανίας, η ώρα που είμαστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά μας δεν είναι το πρωί, αλλά την ώρα που οι περισσότεροι κάνουμε το μεσημεριανό μας διάλειμμα.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές μελέτησαν 500.000 φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Βρετανίας σε τρεις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας: 9:00, 13:30 και 16:30. Κι αφού διεξήγαγαν την έρευνα για πέντε χρόνια, οι μελετητές διαπίστωσαν ότι η απόδοση των φοιτητών ήταν υψηλότερη στις εξετάσεις που εκείνοι έδιναν στη 13:30 το μεσημέρι.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News