Εάν βρίσκεσαι στη διαδικασία εύρεσης εργασίας, θα έχεις ήδη καταλάβει ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα σου. Η εταιρεία στην οποία θα πας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία σου, επομένως τώρα που ψάχνεις δουλειά πρέπει να δώσεις προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια ώστε η έρευνα που κάνεις να αποδώσει τους επιθυμητούς καρπούς.

Οι εποχές είναι δύσκολες και η πανδημία δεν τις κάνει ευκολότερες. Οι προσλήψεις γίνονται πιο δύσκολα ενώ πολλοί κλάδοι αυτή τη στιγμή δεν ανοίγουν καμία θέση εργασίας, φοβούμενοι το αβέβαιο οικονομικά μέλλον. Ο ανταγωνισμός επίσης είναι μεγάλος. Αυτό σημαίνει ότι εάν αναζητάς καιρό για δουλειά και οι προσπάθειές σου μέχρι στιγμής είναι μάταιες, μην απογοητεύεσαι και θεωρείς ότι κάνεις κάτι λάθος.

Ενώ, λοιπόν, συνεχίζεις να στέλνεις το βιογραφικό σου και να περνάς από interviews, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι υπάρχει μια λέξη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ποια είναι αυτή η λέξη; Το “ευχαριστώ”.

Τα 2 πράγματα που κοιτάνε οι recruiters από τότε που ξέσπασε η πανδημία και πρέπει να προσέξεις

Πώς το ευχαριστώ μπορεί να κάνει τη διαφορά εάν ψάχνεις δουλειά

Οι άνθρωποι αγαπάνε την εκτίμηση και τον σεβασμό. Επομένως, είναι σημαντικό να τους τα δείχνεις! Δείξε στους ανθρώπους με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή ότι είσαι ευγνώμων για όσα έχουν κάνει για σένα ή το πολύ απλό, ακόμα και για τον χρόνο που αφιέρωσαν. Όχι απλώς θα τους δημιουργήσεις ένα θετικό συναίσθημα, αλλά θα λάβουν υπόψιν τους τον ευγενικό χαρακτήρα σου όταν εξετάζουν την αίτησή σου.

Ειδικά στις μέρες που ζούμε, αυτή η συναισθηματική σύνδεση και η επαφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να παίξουν ρόλο!

ψάχνει δουλειά

Δεν λέμε φυσικά να το περάσεις στο άλλο άκρο και να λες συνεχώς “ευχαριστώ”, διότι εκεί θα είναι τόσο στημένο όπου δεν θα κάνει καλή εντύπωση, ίσα ίσα μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Πες, όμως, ένα ευχαριστώ στον φίλο που σε σύστησε, στον άνθρωπο που είδε το βιογραφικό σου και σου απάντησε, σε εκείνον που σε πέρασε από συνέντευξη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν εκφράζουμε ευγνωμοσύνη, ενεργοποιούμε περιοχές του εγκεφάλου μας που απελευθερώνουν ντοπαμίνη και σεροτονίνη -γνωστές ως νευροχημικές ουσίες της ευημερίας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News