Είσαι τεμπέλης; Σου έχουμε υπέροχα νέα: Είσαι έξυπνος. Όχι μόνο έξυπνος, αλλά πιο έξυπνος από τους ανθρώπους που δεν είναι τεμπέληδες! Για την έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ακτής του Κόλπου της Φλόριντα χρησιμοποιήθηκε ένα γραπτό τεστ για να βρεθεί η τέλεια ερευνητική ομάδα και να αποδειχθεί η θεωρία των επιστημόνων. Η έρευνα, λοιπόν, απέδειξε ότι τεμπελιά και εξυπνάδα πάνε μαζί!

τεμπελιά

Το πείραμα με τις δύο ομάδες

Χώρισαν την ομάδα σε εκείνους που λατρεύουν τη σκέψη και αναζητούν ενεργά καταστάσεις που προκαλούν σκέψη και εκείνους που προτιμούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να σκέφτονται. Στη συνέχεια, τους έδωσαν μόνιτορ δραστηριοτήτων.

Είμαστε προγραμματισμένοι για την τεμπελιά, λέει νέα έρευνα (αν και το ξέραμε ήδη)

Τα αποτελέσματα έδειξαν:

Μετά από μια περίοδο 7 ημερών, είχαμε αποτελέσματα! Οι “στοχαστές” ήταν σημαντικά λιγότερο δραστήριοι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τους λιγότερο στοχαστικούς τύπους.

Τι πιστεύουν λοιπόν οι επιστήμονες ότι σημαίνει αυτό;

Το σκεπτικό τους είναι ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι επίσης πιο τεμπέληδες επειδή έχουν μεγαλύτερο εύρος προσοχής.

Δεν χρειάζεται να είναι πάντα σε κίνηση στο κυνήγι της επόμενης μορφής διέγερσης. Με άλλα λόγια, μπορούν να κάθονται με τα αυγά τους στο τέλος, διαβάζοντας, κοιμούνται και σκέφτονται, ενώ οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι είναι πάντα σε κίνηση και διαρκώς προσπαθούν να αποδείξουν πράγματα.

Έτσι, με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας νομίζω ότι όλοι χαιρόμαστε που χασομερήσαμε λίγο παραπάνω μέσα στη μέρα και με τις «ευλογίες των επιστημόνων»!

Βαρεθείτε ελεύθερα κάνει καλό!

Ενώ αυτή η μελέτη είναι ένα εξαιρετικό χαρτί για να πετάξετε σαν επιχείρημα στα μάτια των πιο δραστήριων φίλων σας όταν προσπαθούν να σας ντροπιάσουν για τα σημάδια της αγαπημένης σας πολυθρόνας, είναι αλήθεια ότι το να ζείτε μια αυστηρά καθιστική ζωή είναι πολύ κακό για εσάς.

Ευτυχώς, η συνειδητοποίηση της τάσης τους προς την νωθρότητα είναι δήθεν όλη η ενθάρρυνση που χρειάζονται οι έξυπνοι άνθρωποι για να κατεβούν από τους γλουτούς τους και να κινηθούν λίγο.

Αληθινή ιστορία: Μετά την ημέρα της ολικής τεμπελιάς, πήγα έναν νυχτερινό περίπατο και έκανα τρία μίλια, οπότε είμαι σαφώς το παιδί της αφίσας για αυτή τη μελέτη.

Ω, ένα ακόμη πολύ αστείο πράγμα: Οι ερευνητές που διεξήγαγαν αυτήν τη μελέτη διαπίστωσαν επίσης ότι τα Σαββατοκύριακα, τα ποσοστά δραστηριότητας τόσο για τους τεμπέληδες όσο και για τους έξυπνους ήταν ίσα! Ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν γιατί, αλλά νομίζω ότι όλοι μπορούμε να το επιλύσουμε.

Δεδομένου ότι δεν δουλεύουμε τα Σαββατοκύριακα, οι έξυπνοι πιθανότατα κινούνται λίγο περισσότερο, και επειδή τα Σαββατοκύριακα είναι φτιαγμένα για καταστάσεις chilling, οι υπερδραστήριοι μάλλον επιτρέπουν στον εαυτό τους να κυκλοφορεί λίγο λιγότερο.

Πώς το καθισιό επηρεάζει τον εγκέφαλο σου, εκτός από το σώμα σου

Συμφωνεί και ο Bill Gates

Ο Bill Gates φημισμένος για το ταλέντο του στις επιχειρήσεις συμφωνεί με αυτήν την έρευνα και ήδη το έχει αποδείξει και στην πράξη.

Κάθε φορά που υπάρχει μια δύσκολη δουλειά για να γίνει, διαλέγω έναν τεμπέλη. Γιατί ο τεμπέλης θα βρει έναν εύκολο τρόπο να τελειώσει τη δουλειά.

BILL gates

Αν κάποιες φορές αισθάνεσαι τύψεις για τις στιγμές τεμπελιάς που μπορεί να βιώνεις ή να έχεις ανάγκη, να θυμάσαι ότι τεμπελιά και εξυπνάδα πάνε μαζί και δεν χρειάζεται να σε αυτομαστιγώνεις άλλο γι’αυτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News