Είτε επειδή μπορεί να βαρέθηκες, να ένιωσες ότι αδικείσαι ή να… παραγνωρίστηκες με τα άτομα που συνεργάζεσαι, η δουλειά έχει αρχίσει να σου θυμίζει περισσότερο μια άσχημη σχέση παρά δουλειά! Τι να κάνεις εάν βαρέθηκες τη δουλειά σου;

Μπορεί να είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που λες να τα παρατήσεις όλα και να σηκωθείς να φύγεις! Αλλά πριν υπογράψεις την παραίτησή σου, δες μήπως οι παρακάτω στρατηγικές μπορούν να «αναθερμάνουν» την σχέση σου με την δουλειά σου ή πρόκειται για μια σχέση που έχει πλέον τελειώσει.

Τι να κάνεις εάν βαρέθηκες τη δουλειά σου πριν αποφασίσεις να παραιτηθείς;

Δοκίμασε το νέο πριν αφήσεις το παλιό

Μπορεί να είναι μια απαίσια συμβουλή για μια σχέση, αλλά όταν μιλάμε για την καριέρα σου επιβάλλεται να την ακολουθήσεις! Πριν εγκαταλείψεις την δουλειά σου, δες πώς είναι το κάτι καινούριο. Με διακριτικότητα πάντα και μην τρέξεις να πεις στους συναδέλφους σου για τις νέες σου εμπειρίες. Αλλά μπορείς μέχρι να πάρεις την απόφασή σου, να κάνεις μια έρευνα αγοράς για το τι συμβαίνει εκεί έξω ή να ξεκινήσεις part-time το δικό σου πρότζεκτ μέχρι να κατασταλάξεις για το τι ακριβώς θέλεις.

Κάνε κουβέντα

Αν δεν μιλήσεις, πώς θα κάνεις πιο συναρπαστική την δουλειά σου; Μίλα με τον προϊστάμενο ή τον εργοδότη σου και κάνε του γνωστό το ότι θα ήθελες να αναλάβεις νέες πρωτοβουλίες που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την θέση σου. Εξάλλου, πώς θα ξέρει κι ο ίδιος ότι επιθυμείς να αναλάβεις παραπάνω καθήκοντα αν δεν του το πεις;

βαρέθηκες τη δουλειά σου
Freepik

Πάρε ανάσα

Κάνε ένα διάλειμμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καταλάβεις πόσο σου λείπει και θέλεις την δουλειά σου. Κι αν ένα σαββατοκύριακο δεν σου αρκεί, πάρε μια-δυο μέρες παραπάνω ή περίμενε μέχρι τις διακοπές σου. Όταν έχεις γεμίσει και πάλι τις μπαταρίες σου και γυρίσεις πίσω αναζωογονημένος, θα καταλάβεις εάν έχει ανανεωθεί και ο ενθουσιασμός σου.

«Δεν μου αρέσει η δουλειά μου. Τι μπορώ να κάνω;»

Σε κάθε περίπτωση αυτό που σου προτείνουμε- ειδικά στις μέρες μας- είναι να σκεφτείς τα πάντα και να μην πάρεις κάποια βιαστική απόφαση που θα μετανιώσεις. Φυσικά, εάν δεν περνάς καλά στην δουλειά σου και είσαι σίγουρος για την απόφασή σου, απλά τόλμησε να κάνεις την αλλαγή το χωρίς να φοβάσαι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News