Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω στις επιχειρήσεις και τον εργασιακό στίβο που ενώ έχουν κατακτήσει πολύ υψηλά στάνταρ και η αξία που δίνουν στη δουλειά τους είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο κάπου φαίνεται να το έχουν χάσει στο κομμάτι της συμπεριφοράς. Η αλαζονεία στη δουλειά είναι μια συμπεριφορά που συχνά δημιουργείται λόγω της υπέρμετρης αυτοπεποίθησης που έχει αποκτήσει ο άνθρωπος λόγω της εμπειρίας του, των γνώσεων και των εικόνων που έχει. Ωστόσο αυτό δεν είναι κανόνας και δεν αφορά σε όλους τους επιτυχημένος ανθρώπους που υπάρχουν εκεί έξω.

αφεντικό

Είναι όλα τόσο εφήμερα

Τα πάντα γύρω μας είναι εφήμερα, ακόμα και η θέση που έχεις κατακτήσει σήμερα μετά από άπειρες θυσίες, μετά από ατέλειωτα ξενύχτια και σκληρή δουλειά για να φτάσεις εδώ που έφτασες κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι αυτό που κατέκτησες θα έχει διάρκεια. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά σε όλους τους τομείς της ζωής μας, είτε στην εργασία, είτε στην υγεία, τρανή απόδειξη ο ερχομός μιας πανδημίας που κανείς δεν περίμενε με όλες αυτές τις συνέπειες.

Είμαστε όλοι ίσοι

Η αλαζονεία στη δουλειά είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να έρθουμε όλοι κάποτε αντιμέτωποι. Αλαζονεία είναι όταν κάποιος θεωρεί ότι είναι ανώτερος από τους άλλους ανθρώπους για τους δικούς του λόγους. Η αλήθεια όμως είναι ότι είμαστε όλοι ίσοι. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε θεωρώ ότι θα απαλλαγούμε από τα σύνδρομα είτε ανωτερότητας είτε κατωτερότητας που βασανίζουν πολλούς ανθρώπους εκεί έξω.

Είμαστε ίσιοι και όλοι έχουμε τον ίδιο προορισμό. Όταν καταλάβουμε την εφημερότητα της ύπαρξής μας, όταν καταλάβουμε την χωμάτινη υπόστασή μας, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Γιατί δεν μειώνεται η αξία σου αν δεν μπορεί κάποιος άλλος να την εκτιμήσει

Πώς μοιάζει ένας υπέροχος άνθρωπος

Αυτό είναι σχετικό και έχει να κάνει με το πώς ο καθένας από εμάς ορίζει το υπέροχο. Ποιες είναι οι αξίες που τον συνοδεύουν; Για άλλον είναι ο σεβασμός, για άλλον η ειλικρίνεια, για άλλον η εργατικότητα. Είναι τόσες πολλές και ξεχωριστές και πολύ επιθυμητές αν υπάρχουν στους ανθρώπους.

Σε παραδέχομαι για όλα όσα έχεις καταφέρει αλλά…

Δεν μπορείς να μην παραδεχτείς έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει πάρα πολύ, που έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό και έχει καταφέρει πράγματα στον τομέα του, αλλά αν φέρεται με αλαζονεία στη δουλειά αμέσως χάνει. Χάνει πολλούς πόντους.

Στο ταξίδι της ζωής σου αν καταφέρεις να γίνεις κορυφή στο είδος σου, μπράβο σου! Όμως με ποιο κόστος; Αν στο πέρασμά σου επικρατεί δέος ή τρόμος από τους άλλους ανθρώπους δεν πιστεύω ότι είναι ιδανικό σενάριο ζωής για κανέναν.

Η αξία του να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ ξέροντας ότι βοήθησες με τον τρόπο σου έναν άλλον άνθρωπο είναι ανεκτίμητη.

Αν καταφέρεις να βρεις την ισορροπία σε αυτό θα είναι το πιο ωραίο. Γιατί όντως χρειαζόμαστε όλοι περισσότερους από τους ανθρώπους που διαπρέπουν αλλά θα μπορούσαμε ευχάριστα να ζήσουμε χωρίς την αλαζονεία στην δουλειά.

Υ.Γ: Αυτό που έχω βγάλει ως συμπέρασμα είναι ότι η λάμψη τους δεν είναι αυτόφωτη. Σαν τους bullies που χάνουν αμέσως τη δύναμή τους όταν κανείς δεν τους φοβάται έτσι και οι αλαζόνες αν δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω για να τους θεωρεί σημαντικούς μήπως τελικά σταματήσουν να νιώθουν έτσι;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News