Πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν φανταστικές επιχειρηματικές ιδέες. Όμως, δυστυχώς μόνο λίγοι απ’ αυτούς καταφέρνουν τελικά να τις υλοποιήσουν επιτυχώς. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη γνώσης όλων των απαραίτητων εργαλείων. Το VentureGarden εγκαινιάζει έναν νέο κύκλομε το δωρεάν πρόγραμμα προώθησης επιχειρηματικότητας.

Το δωρεάν πρόγραμμα προώθησης της επιχειρηματικότητας υλοποιείται για έβδομο συνεχόμενο χρόνο από το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (www.thehellenicinitiative.org). 

Απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους. Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς η ιδέα –στο στάδιο όπου βρίσκεται– μεταλλάσσεται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν.

Οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου 2020. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Για την προστασία της υγείας των εμπλεκόμενων το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ηλεκτρονικά, με περιορισμένη φυσική παρουσία εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στους χώρους του ACT και του Alba. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Απόκτησε όλα τα εφόδια για να γίνεις expert στη διαχείριση των social media μέσα από 3 σεμινάρια για το Digital Marketing

Το VentureGarden ξεκινά με μία στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας πέντε εβδομάδων. Η εκπαίδευση εστιάζει σε πρακτικά εργαλεία που βοηθούν στην κατανόηση της σχέσης που έχει η επιχειρηματική ιδέα με τις ανάγκες των πελατών. Μετά την ολοκλήρωση της εντατικής περιόδου μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring.

Μετά από την συμμετοχή τους στο VentureGarden, συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν επιλεγεί από θερμοκοιτίδες για να εξελίξουν την ιδέα τους ή έχουν λάβει χρηματοδότηση για να την υλοποιήσουν. Επίσης, σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων έχουν αξιοποιήσει το VentureGarden για να προετοιμάσουν καλύτερα την είσοδό τους στην αγορά.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3.500 αιτήσεις συμμετοχής για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 25 Οκτωβρίου 2020

Επικοινωνία (Θεσσαλονίκη): Γιώργος Κόκκας 2310 398 344, 2310 398 347

Επικοινωνία (Αθήνα): Σοφία Φουκαράκη 210 8964531 (εσωτερικό 2288).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News