Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Εκείνοι που συγκεντρώνονται καλύτερα σε ένα περιβάλλον γραφείου κι εκείνοι που η δουλειά από το σπίτι είναι το καλύτερό τους. Παρόλα αυτά, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, θέλεις πάντα αυτό που δεν μπορείς να έχεις. 

Όταν δουλεύεις σε ένα γραφείο με πολλούς εργαζομένους, πιθανόν να ονειρεύεσαι να μπορούσες να δουλέψεις απ’ το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σου. Εάν απ’ την άλλη δουλεύεις έτσι κι αλλιώς απ’ το σπίτι, πιθανόν ν’ αποζητάς τη ρουτίνα ή τις συζητήσεις με τους συναδέλφους ενός γραφείου.

Καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, αλλά όσοι ήδη δουλεύουν απ’ το σπίτι τους, θα γνωρίζουν ότι πολλές φορές είναι αδύνατο να παραμείνουν το ίδιο παραγωγικοί όπως σε ένα γραφείο.

Ποιο είναι το μυστικό; Συλλέξαμε για εσένα τους τρόπους για να παραμείνεις παραγωγικός τώρα που η δουλειά από το σπίτι αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας εν μέσω κορονοϊού.

Συμβουλές για καλύτερη στάση του σώματος τώρα που δουλεύεις από το σπίτι

Δουλειά από το σπίτι: Οι τρόποι να παραμείνεις παραγωγικός

Δημιούργησε τον δικό σου χώρο

Το ότι δουλεύεις απ’ το σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι έναν χώρο, όπου ξέρεις ότι όταν θα κάθεσαι σ’ αυτόν θα ξεκινάς και ίσως να καταφέρνεις να τελειώνεις τη δουλειά σου. Αυτός ο χώρος θα μπορούσε να είναι ένα γραφείο, η τραπεζαρία ή η κουζίνα. Είναι σημαντικό να έχεις έναν σταθερό χώρο για να ξέρεις ότι όταν βρίσκεσαι σε αυτόν θα δουλεύεις κι όταν θα ολοκληρώνεις την εργασία, θα μπορείς να κάτσεις στον καναπέ για να δεις ταινίες κτλ. Παρόλα αυτά, όταν αρχίσει να σε κουράζει η ίδια θέση κάθε μέρα, δοκίμασε ν’ αλλάξεις χώρο. Για παράδειγμα, εάν έχει καλό καιρό κάτσε για λίγες ώρες στο μπαλκόνι.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News