Εάν δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις, οι ειδικοί σου προτείνουν τον διαλογισμό και για να το κάνουν, σίγουρα κάποιον λόγο θα έχουν!

Μερικοί άνθρωποι είναι τυχεροί, ξέρουν τι είναι αυτό που θέλουν από τη ζωή τους, τι θέλουν να φάνε, πού θέλουν να εργαστούν, να μείνουν κτλ. Μετά υπάρχουν κι εκείνοι που δεν είναι σίγουροι για τίποτα, που δεν μπορούν να πάρουν μόνοι τους μια απόφαση για κανέναν λόγο. Από ποιο φόρεμα να αγοράσουν, ποιο μάθημα να ξεκινήσουν, μέχρι και ποιο σπίτι να διαλέξουν…

Εάν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, ο διαλογισμός είναι αυτός που πρέπει να ξεκινήσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με τους επιστήμονες.

Φυσικά, έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές για τα οφέλη του διαλογισμού σε πολλούς τομείς της ψυχικής και σωματικής μας υγείας, αλλά τώρα μια έρευνα απ’ το UCLA Laboratory of Neuro Imaging απέδειξε ότι ο διαλογισμός ενισχύει τον εγκέφαλο και βελτιώνει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε καθαρά, γεγονός που μας βοηθά στη συνέχεια να παίρνουμε και καλύτερες αποφάσεις.

δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις
Freepik

Τα ευρήματα της έρευνας που πρέπει να διαβάσεις εάν δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι ερευνητές διενήργησαν εγκεφαλικές εξετάσεις σε 50 ανθρώπους που κάνουν διαλογισμό (28 άνδρες και 22 γυναίκες) και σύγκριναν τις απαντήσεις τους, με τις εγκεφαλικές εξετάσεις από 50 άτομα που δεν κάνουν διαλογισμό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που διαλογίζονται τακτικά, σκέφτονταν πιο καθαρά και ήταν καλύτεροι στο να παίρνουν αποφάσεις.

Τέλος, οι ειδικοί εξήγησαν ότι ο διαλογισμός είναι ιδανικός για να καταλαγιάσουμε αυτή την εσωτερική φωνή που υπάρχει στο μυαλό μας και μας κάνει να αμφιβάλλουμε για όλα, καθώς μας βοηθάει να αισθανθούμε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε αυτή τη φωνή με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Λίγη αυτοσυγκέντρωση είναι το μυστικό για όσους είναι αναποφάσιστοι κι αφού οι επιστήμονες προτείνουν τον διαλογισμό, δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν τον δοκιμάσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News