Στην αρχή της πανδημίας του COVID-19, πολλοί άνθρωποι είδαν την καριέρα τους να καταρρέει. Εταιρείες δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν και έδιωξαν κόσμο, ενώ η τηλεργασία άλλαξε πολύ τα πράγματα στις επιχειρήσεις. Η αυτοπεποίθηση στη δουλειά για πολλούς εργαζομένους μειώθηκε και έψαχναν να βρουν τρόπους να νιώσουν σημαντικοί, χρήσιμοι και περήφανοι για τη δουλειά τους.

Κάθε άνθρωπος προσπάθησε να βρει έναν δικό του τρόπο να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να νιώθεις παραγωγικός και χρήσιμος όταν βρίσκεσαι σε αναστολή. Υπάρχει όμως τρόπος, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες για σένα αυτή τη στιγμή, να παίρνεις δύναμη και να θυμάσαι πόσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνεις!

Η δημοσιογράφος Lola Méndez έγραψε στο The Muse την μέθοδο που ακολούθησε και τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τα αρνητικά συναισθήματα.

Φράσεις στη δουλειά που όλοι λέμε αλλά απαγορεύεται! Δεν φαντάζεσαι ποιες είναι αυτές

Αυτή η σούπερ εύκολη συνήθεια θα ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου στη δουλειά

Η Lola Méndez αποκάλυψε ότι έφτιαξε έναν φάκελο στον υπολογιστή της με screenshots απ’ το feedback που έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια για τη δουλειά της. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα επαινετικό email απ’ τον εργοδότη της, ένα καλό σχόλιο από έναν συνάδελφό της ή ακόμα κι ένα θετικό feedback από κάποιον αναγνώστη στα social media! Φυσικά, μέσα σε αυτά μπορεί να είναι και κάποια εποικοδομητική κριτική που έχει λάβει και την έκανε να βελτιωθεί.

αυτοπεποίθηση στη δουλειά
Freepik

Αυτά τα θετικά σχόλια, πριν οργανωθούν σε έναν φάκελο, ήταν σκόρπια emails, inboxes και comments, στα οποία δεν έμπαινε στη διαδικασία να ανατρέξει ποτέ. Όμως, όπως εξομολογείται η ίδια, τώρα που τα έχει σε ένα αρχείο στον υπολογιστή της, τα επισκέπτεται συχνά όταν νιώθει την ανάγκη για υπενθύμιση για όλες τις μικρές νίκες που έχει καταφέρει στη δουλειά της.

Τα θετικά σχόλια, αλλά και η εποικοδομητική κριτική την βοηθούν συνεχώς να βελτιώνεται και να θυμάται ότι δεν πρέπει να χάνει το κουράγιο της σε δύσκολες στιγμές. Αυτό όμως που της υπενθυμίζουν πάνω απ’ όλα είναι ότι πρέπει να πιστεύει στον εαυτό της.

Οι παρατηρήσεις τους μου προκαλούν μια αίσθηση ολοκλήρωσης που με παρακινεί να συνεχίσω ακόμη και σε στιγμές που αισθάνομαι μη παραγωγική. Έχω ένα μέρος για να πάω όταν χρειάζομαι κάποια ενθάρρυνση και με βοηθάει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου να υπερηφανεύεται για τη δουλειά μου. Ο φάκελος με βοήθησε επίσης να παραμείνω στη νοοτροπία ότι όσο εγώ προσπαθώ, τόσο περισσότερη δουλειά θα έρχεται

αυτοπεποίθηση στη δουλειά
Pexels

Με το να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να θυμηθείς όλα τα θετικά της δουλειάς σου και τις υπέροχες εμπειρίες που είχες στο παρελθόν, μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση στη δουλειά και να πάρεις το boost που χρειάζεσαι ώστε να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Φυσικά, μην ξεχνάς να ανανεώνεις τον φάκελο με κάθε τι που λαμβάνεις και σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News