Η προσαρμοστικότητα στην εργασία είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό skill που μπορεί να εγγυηθεί την εξέλιξή σου. Προσαρμοστικότητα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις διάφορες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν. Τίποτα δεν είναι σταθερό και δεν μένει για πάντα το ίδιο και γι’αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε καθαρό μυαλό ώστε να βλέπουμε το plan B ώστε να τα καταφέρουμε.

Προσαρμοστικότητα στην εργασία

Το κεφάλαιο εργασία είναι τεράστιο και από την στιγμή που ξεκινάμε να είμαστε ενεργοί πάνω σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να μπορούμε να ξεχωρίσουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα εφόδια που έχουμε λάβει από την εκπαίδευσή μας και από τις εμπειρίες της εργασίας μας προς όφελός μας.

Ακόμα και αν βρεθούμε σε μια δουλειά που δεν μας αρέσει και εργαζόμαστε εκεί αποκλειστικά για βιοποριστικούς λόγους, θα πάρουμε κάτι ακόμα πλην του μισθού. Θα μάθουμε να εργαζόμαστε με ομάδα, να παράγουμε συγκεκριμένο έργο κάθε μέρα το οποίο είναι χρήσιμο για τους συνανθρώπους μας και μια σειρά προσόντων που είναι σχετικά με το αντικείμενό μας.

Ακόμα και από την Junior θέση που μπορεί να ξεκινήσεις θα λάβεις πολλά μαθήματα και αν έχεις όρεξη για δουλειά, ανοιχτό μυαλό και διάθεση για εξέλιξη θα καταφέρεις να ανέβεις. Να θυμάσαι, κανείς δε θέλει να αφήσει ανεκμετάλλευτο ένα διαμάντι στην αφάνεια.

δεν τελειώνουν ποτέ αυτό που ξεκινάνε
©Unsplash/Jo Szczepanska

Αλλάζουμε οι άνθρωποι

Μπορεί αυτό που μου άρεσε στα 20 μετά από 15 χρόνια εργασίας να μην με γεμίζει πια! Ή μπορεί κάτι που έκανα ως χόμπι να μου αρέσει περισσότερο και να απολαμβάνω περισσότερο να κάνω το χόμπι μου και δίνοντάς του χρόνο μπορεί να έχω γίνει καλύτερη σε αυτό σταδιακά και τελικά να μπορώ να κάνω αυτό επάγγελμά μου.

Δοκιμάζοντας πράγματα και έχοντας ανοιχτό μυαλό και διάθεση ανάπτυξης είναι ένας εγγυημένος τρόπος ώστε να βρούμε λύσεις στα επαγγελματικά μας και να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν και μας αρέσουν.

Αν θες να πας σε μια νέα εταιρεία καλό είναι να έχεις σημειώσει στο βιογραφικό σου όλα αυτά τα νέα προσόντα που απέκτησες στην εργασιακή σου καριέρα, γιατί μπορεί να ξεκίνησες ως βοηθός για παράδειγμα με πολύ απλές αρμοδιότητες αλλά επειδή στην συνέχεια έμαθες και άλλα πράγματα, δούλεψες και ήσουν καλός, εξελίχθηκες μέσα στη επιχείρηση.

Τι είναι αυτό που ξέρεις πολύ καλά και θα δώσει αξία στους άλλους; Βρες το και γίνε πολύτιμος!

Βάλε αγάπη

Όταν σταματήσεις να κάνεις κάτι με αγάπη είναι για εμένα το πρώτο καμπανάκι που πρέπει να θεωρήσεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις διαφορετικά στη ζωή σου.

Είμαστε άνθρωποι και αυτό που μας ενθουσίαζε μέχρι πριν ένα χρόνο ξαφνικά τώρα που το ζήσαμε και είδαμε τι ήταν δεν μας καλύπτει πια και αυτό είναι πολύ οκ όταν συμβαίνει. Υπάρχει όμως η περίπτωση μέσα σε αυτόν το χρόνο να βρήκαμε κάτι άλλο που μας ενθουσιάζει και να το ανακαλύψαμε χάρη σε αυτήν τη δουλειά.

Η αποστολή

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι γεννημένοι με μια αποστολή και την γνωρίζουν εξ αρχής. Αυτό είναι εξαιρετικό όταν συμβαίνει. Κερδίζεις πολύ χρόνο! Ωστόσο επειδή αυτή την αποστολή δεν είναι εύκολο να την διακρίνεις σε κάποιες περιπτώσεις, καλό είναι να έχεις διάθεση προσαρμοστικότητας ώστε να κολλήσεις όλα τα κομμάτια του παζλ της ζωής σου, όλα όσα γνωρίζεις και όλα όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι χρήσιμος και ευτυχισμένος.

Αν έρθει η αλλαγή, γιατί καμιά φορά στα πλαίσια του manifestation ή όλων αυτών που πιθανά λες υποσυνείδητα κάθε μέρα στον εαυτό σου, μπορεί να έλξεις με την συμπεριφορά σου αυτό που πραγματικά θες στη ζωή σου και αυτό να γίνει εντελώς ασυναίσθητα, να είσαι ανοιχτός να τη δεχτείς και να την καλοδεχτείς στην ζωή σου.

Στο ξεβόλεμα έρχεται η αλλαγή, όχι στο βόλεμα! Χρησιμοποίησε συχνά εργαλεία όπως το swot analysis ή τους smart στόχους και δες που βρίσκεσαι. Μόνο εσύ γνωρίζεις τι ακριβώς θες από τη ζωή σου από την καριέρα σου και από όλα αυτά που μπορείς να κάνεις για να πάρεις αποτελέσματα.

Ο Bill Gates έζησε ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια της ζωής του. Ναι, τελικά τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News