Συχνά συγχέεται η αυτοπεποίθηση με την επαγγελματική επιτυχία. Είναι σίγουρο πως αν κοιτάξεις πίσω στα χρόνια τον εαυτό σου δεν ήσουν αυτός που είσαι σήμερα. Οι δουλειές που έχεις κάνει σε έχουν διαμορφώσει, έχεις εμπειρία και διεκδικείς για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σου. Έχεις όμως την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι; Υπάρχουν κάποιες κοινές συνήθειες στα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση. Εσύ έχεις κάποια από αυτές;

Οι συνήθειες στα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση

 1. Ξεκάθαρος στόχος
  Ο στόχος τους είναι αυτό που λέμε crystal clear. Γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν, τον τρόπο για να το πετύχουν και έχουν ορίσει και ένα χρονικό πλαίσιο σε αυτό.
 2. Μη με συγκρίνεις μάτια μου
  Αποφεύγουν οποιαδήποτε σύγκριση με τους άλλους. Γνωρίζουν ποιοι είναι, τα πλεονεκτήματα που έχουν καθώς και τα μειονεκτήματά τους. Το μόνο άτομο με το οποίο πρέπει να συγκρίνεις τον εαυτό σου είναι η έκδοση του εαυτού σου που θέλεις να γίνεις.
 3. Βρίσκουν τη λύση
  Το μυστικό βρίσκεται στο να μην μείνεις στην ύπαρξη του προβλήματος περισσότερο από όσο πρέπει και αυτό κάνουν. Βλέπουν το πρόβλημα, το αναγνωρίζουν και συνεχίζουν στο να βρουν τη λύση!
 4. Γνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία
  Προκειμένου να σπαταλήσουν χρόνο στο να καλύψουν τα αδύνατα τους σημεία εκείνοι τονίζουν τα δυνατά τους σημεία! Σίγουρα συμφωνούμε ότι πρέπει να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας αλλά καλό είναι να εστιάζουμε και σε αυτά στα οποία είμαστε καλοί.
 5. Παίζουν και λίγο θέατρο
  Κανένας δε γεννήθηκε με ισχυρή αυτοπεποίθηση όλοι δούλεψαν γι’ αυτήν ακόμα και εκείνοι που δεν είχαν καθόλου. Πολλοί βρέθηκαν σε περιβάλλον που αναγκάστηκαν να “παίξουν” τους ισχυρούς με αυτοπεποίθηση και απλά στην πορεία τους έγινε κτήμα τους.
 6. Προτιμούν τις πράξεις από τα λόγια
  Τα λόγια δε μπορούν να τεκμηριώσουν τη δουλειά τους κι έτσι προκειμένου να μιλάνε για το τι θα κάνουν απλά το κάνουν. Αγνοούν το φόβο ή την αμφιβολία αφού γνωρίζουν ότι αυτά μόνο πίσω μπορούν να τους πάνε και συνεχίζουν.
 7. Είναι περήφανοι για την εμφάνιση τους
  Είναι πολύ σημαντικό να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου γιατί έτσι θα πας μπροστά. Αυτό ακριβώς λοιπόν κάνουν και τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση, νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και τον φροντίζουν.
 8. Εστιάζουν στα θετικά
  Φυσικά όταν μιλάμε για αυτοπεποίθηση μιλάμε για ένα θετικό συναίσθημα το οποίο καλό είναι να ακολουθείτε και από άλλα θετικά συναισθήματα. Αυτό το επιτυγχάνουν προσπαθώντας πάντα να εστιάσουν στα θετικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News