Πώς να είμαι παραγωγικός μετά τις διακοπές; Οι περισσότεροι γυρίσαμε πίσω στη δουλειά σήμερα μετά από τις διακοπές του Πάσχα, τις διακοπές που ποτέ δεν είναι αρκετές και πάντα θέλουμε αυτήν τη μια μέρα παραπάνω. Εδώ και ώρες σήμερα προσπαθώ να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου, να μην βλέπω τη θάλασσα, που με καλεί σαν σειρήνα να πάω κοντά της. Να μην ακούω τα πουλάκια που με τραβάνε να βγω έξω και να τα παρατήσω όλα, να μην μυρίζω τις πασχαλιές. Όμως πρέπει να συγκεντρωθώ! Όσο πιο γρήγορα το πάρεις απόφαση τόσο γρηγορότερα θα κερδίσεις τη μέρα από το να χαζεύεις τη θάλασσα, να ακούς ξέγνοιαστη τα πουλάκια και να μυρίζεις τις πασχαλιές.

Πώς να είμαι παραγωγικός μετά τις διακοπές

  1. Μην ξεφεύγεις από τη συνηθισμένη ρουτίνα σου. Ο εγκέφαλός σου θυμάται τι κάνεις τις άλλες μέρες και δεν θέλει να ξεφεύγει πολύ από τα συνηθισμένα του. Ακόμα και αν δουλεύεις σήμερα από το χωριό ή το εξοχικό, φτιάξε ένα γραφείο απαλλαγμένο από φασαρία πράγματα που μπορούν να σε παρασύρουν, όπως πχ το παράθυρο με θέα τη θάλασσα ή την ανθισμένη βουνοπλαγιά.
  2. Φτιάξε τη λίστα με την ατζέντα της ημέρας. Το μυαλό μου πάντα θέλει να βλέπει κάτω γραμμένο τι έχει να κάνει και να σβήσει απολαυστικά το κάθε τι που ολοκληρώνεται.
  3. Βάλε ρολόι. Αν μια δουλειά που έχεις να κάνεις χρειάζεται μια ώρα για να ολοκληρωθεί βάλε ένα ξυπνητήρι στα 50 λεπτά και προσπάθησε να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς μέσα σε αυτήν την ώρα. Όταν χτυπήσει το ρολόι θα έχεις έχεις ακόμα δέκα λεπτά και φαντάζομαι ότι όντως θα έχει μείνει πολύ λίγο για να ολοκληρωθεί η δουλειά σου.
  4. Κλείσε τα social media, wifi και όλους τους πιθανούς περισπασμούς. Αν ανοίξεις το Instagram για ένα σκρολάρισμα ξέρεις ότι θα φύγει ένα μισάωρο έτσι και αυτός είναι παραγωγικός χρόνος. Μετά το μυαλό δύσκολα μπορεί ξανά να συγκεντρωθεί.
  5. Βάλε μουσική. Είναι ο μόνος τρόπος να συγκεντρωθώ άμεσα στη δουλειά μου. Όταν όλα τα άλλα δεν λειτουργούν η μουσική με βοηθά να ξαναβρώ το ρυθμό μου και είναι κάτι που προτείνω να δοκιμάσεις και εσύ, αυτήν τη δύσκολη μέρα για τη συγκέντρωσή όλων μας.
  6. Δες τη μεγάλη εικόνα. Αφού πέρασα μια ώρα ταλαιπωρώντας τις λέξεις στη λευκή σελίδα, σβήνοντας και ξαναγράφοντας λέξεις χωρίς καμία συνοχή, θυμήθηκα τη μεγάλη εικόνα. Τι προσφέρει η δουλειά μου στους ανθρώπους εκεί έξω, τι προσφέρω με το λιθαράκι μου στους συναδέλφους μου και ότι είμαι και εγώ μέρος μιας μεγαλύτερης αλυσίδας. Αυτός είναι ο λόγος που με βοήθησε να συγκεντρώσω το μυαλό μου στη δουλειά μου σήμερα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο το να είμαι παραγωγική και να δώσω το 100% του εαυτού μου, με έμπνευση και με τη διάθεση όπως όλες τις άλλες μέρες.
  7. Μην ξεχάσεις να σε επιβραβεύσεις! Δεν θα κάνω άλλο διάλειμμα σήμερα γιατί ξέρω ότι θα είναι αδύνατον να ξανά συγκεντρωθώ μετά, οπότε δεν θέλω να με ταλαιπωρήσω άλλο. Όμως μου υποσχέθηκα ότι όταν κλείσω σήμερα τον υπολογιστή θα με πάω μια βόλτα στη θάλασσα και θα πιω τον καφέ μου πλάι της. Θα αδειάσω το μυαλό μου και θα απολαύσω την ημέρα αυτή γιατί αν και ήταν δύσκολο εντούτοις, νίκησα τις σειρήνες.

17 Quotes που θα κάνουν την επιστροφή σου από τις διακοπές πιο εύκολη και θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι

κίνητρο για τη νέα εβδομάδα
Pexels

Μια μέρα είναι! Και αφού επιζήσουμε από αυτήν αύριο θα είναι όλα πιο εύκολα! Σημείωση προς τον εαυτό μου, να θυμάμαι να έχω άδεια στο εξής την Τρίτη μετά το Πάσχα 😉

Καλή επάνοδο και καλή και ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα για όλους μας!

Διακοπές: Κλείσιμο του διακόπτη ή ευκαιρία για ανασυγκρότηση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News