5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από ευκαιρία για ξεκούραση, κατέβασμα διακόπτη, χαλάρωση, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία σου να θέσεις σε λειτουργία το σχέδιο αλλάζω δουλειά! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα χαρτί και ένα μολύβι, καθαρό μυαλό και τον ήχο της θάλασσας. Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνονται οι πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μας.

Τι συμβαίνει στο επόμενο κεφάλαιο;

Πόσες φορές δεν επέστρεψες από ένα ταξίδι γεμάτος νέες ιδέες και σχέδια για το μέλλον. Μπορεί να μην ήταν εντελώς ξεκάθαρο το πώς θα το καταφέρεις, είχες όμως ξεκάθαρο στο μυαλό σου, το τελικό αποτέλεσμα και αυτό ήταν η αρχή. Είμαστε αριστουργήματα και έργα υπό κατασκευή όλοι μας. Δεν είναι περιορισμένες οι δυνατότητές μας εκτός αν με αυτήν τη πεποίθηση βομβαρδίσουμε το μυαλό μας.

Κλείνεις υπολογιστές, λες αντίο στη δουλειά, φτιάχνεις βαλίτσα και τώρα ίσως σαλπάρεις για ένα άγνωστο νέο κόσμο προσπαθώντας να χαλαρώσεις το σώμα και το μυαλό σου από αυτόν τον βαρύ χειμώνα που άφησες πίσω σου.

Δύο εβδομάδες ξεκούραση για να βάλεις πάλι πλάτη και να σηκώσεις όλα αυτά τα βάρη της ενηλικίωσης που δεν ξέρεις ακόμα πώς βρέθηκες «μπλεγμένος».

Μετά τις διακοπές ξεκινάω να ψάχνω για δουλειά: Πώς μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου;

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου στη φάση των διακοπών

Είσαι χαλαρός κάτω από την ξαπλώστρα, έχεις αφήσει τον εαυτό σου να χαλαρώσει μια-δυο μέρες και αφού δώσεις στον εαυτό σου χρόνο, θες να πιάσεις χαρτί και μολύβι και να βρεις τη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί και αυτό είναι η αλλαγή δουλειάς. Είσαι μόνος και το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να σε ρωτήσεις κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα στο μυαλό σου.

διακοπές τον Σεπτέμβριο
  1. Περισσότερο από όλα τι είναι αυτό που με ενοχλεί στην τωρινή μου δουλειά. (Εδώ θα πρέπει με ακρίβεια να πιάσεις όλα τα κομμάτια της εργασίας σου μέχρι να εντοπίσεις το βασικό πρόβλημα. Είναι ο εργοδότης, είναι τα χρήματα, είναι το αντικείμενο, είναι οι συνάδελφοι, είναι το ωράριο, είναι κάτι άλλο; Θα μπορούσες να βάλεις από το 1 προς το 10 βαθμολογίες σε κάθε ένα από αυτά που σε ενοχλούν, για να ξεκαθαρίσει πιο εύκολα που βρίσκεται το θέμα).
  2. Υπάρχει κάτι που γνωρίζω πολύ καλά ή είμαι εξαιρετικός και κάποιος άλλος άνθρωπος θα πλήρωνε για να βρει τη λύση σε αυτό το θέμα; ( Όλοι είμαστε καλοί σε κάτι, έχουμε ένα ταλέντο, έχουμε μια κλίση, κάτι που θα κάναμε ευχαρίστως και δωρεάν γιατί η πληρωμή μας θα ήταν το να κάνουμε αυτό που μας αρέσει.) Βρες το ποιο είναι αυτό για σένα και πούλησέ το εκεί έξω!
  3. Ποιος μπορεί να με βοηθήσει; Υπάρχει κάποιος μέντορας, ή κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενό μου που θα μπορούσα να εμπιστευτώ ώστε να μου δώσει τις γνώσεις του; Ξέρεις πολλές φορές εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τα πάντα πάνω σε αυτό που θες να κάνεις, έχουν τη γνώση και μπορούν να σε βοηθήσουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις αν φυσικά είσαι έτοιμος για αλλαγή, είναι απλώς να επενδύσεις το χρόνο σου, την ενέργεια και κάποια χρήματα φυσικά για να πάρεις το αποτέλεσμα που θες.
  4. Ιεράρχησε τις ανάγκες σου. Ρώτησε ποια ανάγκη σου μένει ανικανοποίητη περισσότερο και στόχευσε σε εκείνη αρχικά.
  5. Σκέψου ένα σχέδιο δράσης, μικρών βημάτων και με διαφορετική δράση από αυτή που έκανες χθες και μείνε σταθερός σε αυτό. Δες τι αλλαγές θα φέρει. Αν δε φέρει καμία αλλαγή, άλλαξε τα βήματα μέχρι να βρεις αυτά που σου ταιριάζουν. Τα μικρά βήματα, ακόμα και από τις διακοπές που δεν χρειάζεται να επενδύσεις χρόνο και ενέργεια, μπορούν να φέρουν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Αν ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου τι θα έκανες;

Στη σύγχρονη ζωή που ζούμε, ευτυχώς δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούμε μπροστά σε διλήμματα ζωής και θανάτου. Αν όμως ήταν θέμα ζωής και θανάτου; Αν η επιβίωσή σου παιζόταν από την απόφαση που θα έπαιρνες τι θα έκανες; Αυτό το μικρό παιχνίδι του μυαλού μπορεί να σου δώσει τo κίνητρο και την ώθηση που χρειάζεσαι για να πάρεις μπρος ακόμα και στις διακοπές.

Θέσε τις βάσεις για ένα σχέδιο διαφορετικό από εκείνο που είχες χθες και γύρνα στη βάση σου γεμάτος έμπνευση και χαρά για αυτό που θα φτιάξεις.

Αναζήτηση εργασίας: Γίνεται να βρω δουλειά στις διακοπές χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό μου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News