Εδώ και μερικές εβδομάδες η ρωσική εισβολή έχει αλλάξει την καθημερινότητα και την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ουκρανία. Μία από αυτούς είναι και η κόμικ artist του Instagram, Yulia Vus , η οποία περιγράφει στα κόμικ της την ζωή της, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν εφιάλτη.

 Η Yulia Vus μέχρι την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, ζούσε στο Lviv, αλλά από την στιγμή που έπεσαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί στην χώρα, εκείνη, ο σύντροφός της, οι δύο αδερφές της και η γάτα της αναζήτησαν ένα ασφαλέστερο μέρος, ένα μέρος που πυροβολισμοί δε θα είναι τόσο συχνοί.

Εικόνες ελπίδας, έμπνευσης και θλίψης από την Ουκρανία: Γιατί κανείς δεν μπορεί να σου δώσει περισσότερη δύναμη από έναν λαό που αντιστέκεται

Το κόμικ για τον πόλεμο στην Ουκρανία που θα σε συγκινήσει!

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στις ιστορίες της η Yulia δεν περίμενε ποτέ ότι θα νιώσει την ανάγκη να ξεκινήσει μία τέτοια πρωτοβουλία, δεν περίμενε ποτέ πως τα κόμικ της θα χρειαστεί να καλύψουν έναν πόλεμο. Όπως αναφέρει και η ίδια, τα κόμικ της και οι ιστορίες της χαρακτηρίζονται από προσωπικές εμπειρίες και στιγμές, κάτι που της είναι πολύ δύσκολο, αλλά την βοηθάει να ξεφεύγει από την εφιαλτική καθημερινότητα.

Ημερολόγιο πολέμου: 30 νέοι Ουκρανοί περιγράφουν τον εφιάλτη της ρωσικής εισβολής και ελπίζουν πως η ζωή θα κερδίσει τον θάνατο

Όπως λέει: «Τώρα συνειδητοποιώ ότι ο καθένας από εμάς γράφει ιστορία». Tα κόμικ της σχεδιάστηκαν για το @thelilynews της @washingtonpost κι έχει καταφέρει να βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει όλα όσα βιώνουν οι Ουκρανοί πολίτες αυτή την στιγμή, οι οποίοι φοβούνται να κάνουν ακόμα και το πιο απλό, να βγουν για λίγη ώρα έξω από το σπίτι τους. Αν κάνεις μία σύντομη βόλτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram είμαι σίγουρη πως θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ.

Όπως περιγράφει η ίδια η Yulia στα κόμικ της, όλα ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου, όταν εκείνη, το αγόρι της, οι δύο αδερφές της και η γάτα της συνειδητοποίησαν ότι ο πόλεμος ξεκίνησε, τότε αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα ασφαλέστερο μέρος για να μην κινδυνέψει η ζωή τους.

Τι έκανες στον πόλεμο μαμά; -Έδειχνα την αλήθεια στον κόσμο

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους έβλεπαν παντού τανκς, ενώ ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης και μόλις άκουγε τις σειρήνες πολέμου τρόμαζε ακόμα περισσότερο. Μετά από λίγη ώρα κατέφθασαν σε ένα καταφύγιο πολέμου, το οποίο μέρα με την μέρα γέμιζε με περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. Από τότε, όλες οι μέρες της φαίνονται ίδιες και όλα αυτά τα περιγράφει στις ιστορίες που αξίζει να διαβάσεις κι εσύ!

Όταν ο πόνος γίνεται τέχνη – 10 illustrations που αφιερώνονται με αγάπη στην Ουκρανία και στους ανθρώπους της

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News